ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή παρουσία με νόημα Μητσοτάκη – Διαμαντοπούλου

H παιδεία τους φέρνει... πιο κοντά

Κοινή παρουσία με νόημα Μητσοτάκη – Διαμαντοπούλου για την παιδεία. Στο ακροατήριο και ο Στ. Θεοδωράκης.
mitsotakisdiamantopoulou

Τη διεύρυνση της Ν.Δ. που «ψήνεται» σηματοδότησε η χθεσινή νέα κοινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πρ. Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου κατά την παρουσίαση του βιβλίου του φιλελεύθερου Τάσου Αβραντίνη για την Παιδεία.

Ο Μητσοτάκης, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε συνεργασία με την επικεφαλής του Δικτύου και για σειρά άλλων θεμάτων, όπως το ασφαλιστικό, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που άσκησε η Αννα Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ξηλώνει ότι το πλαίσιο αντί να το βελτιώνει.

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο ήταν το σχόλιο της ίδιας της κας Διαμαντοπούλου που σημείωσε ότι «ιδιαιτέρως στη χώρα μας απαιτούνται ανατροπές και διάλυση όλων των κλειστών συστημάτων στη διοίκηση, στην οικονομία, στα κόμματα και πάνω απ’ όλα στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Οι αντιδράσεις

Βέβαια, ενδεχόμενη προσχώρηση σημιτικών και φιλελεύθερων στη Ν.Δ δεν θα είναι χωρίς εντάσεις, καθώς αμφότεροι εμφανίζονται στην πρώτη γραμμή της κριτικής κατά του Κώστα Καραμανλή και των κυβερνητικών χειρισμών του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μιας μορφής πολιτική συνεργασία δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, κάτι που θα προκαλούσε εντάσεις και από τους νυν βουλευτές. Λίαν πιθανό είναι το ενδεχόμενο μία
σειρά προσωπικοτήτων να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και, στη συνέχεια, να βρεθούν ως μέλη στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει, τη σύνθεση της οποίας προφανώς να επιλέξει ο ίδιος.

Στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Αβραντίνη συμμετείχε ο πανεπιστημιακός Θάνος Βερέμης, ενώ μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν, εκτός από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραγκούνης Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Μπούρας και Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Ιάσωνας Φωτήλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι Ευριπίδης
Στυλιανίδης, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Στέφανος Μάνος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Μιράντα Ξαφά, Θόδωρος Σκυλακάκης.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ:
  ‘’Μην πληρώνετε, να πέσει ο Παπανδρέου’’.

  Από κοινού επίορκοι εγκληματίες Καραμανλής και Τσίπρας διέλυσαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα

  Γράφει ο Ν Βράχος
  Όταν ο Παπαθανασίου έδινε εντολή «μην πληρώσεις, ασ’τα για του χρόνου»

  *Ένα απίστευτο έγγραφο που καίει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και δημιουργεί υπόνοιες και ενδείξεις για την βρώμικη συνεργασία Καραμανλή Τσίπρα ,προκειμένου να πλήξουν την εθνική οικονομία και μέσω αυτής τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

  *Αν και τα ΜΜΕ αποκρύπτουν συνειδητά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, το έγγραφο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος εμφανίζεται ενήμερος για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009.

  *Στις 17 Απριλίου 2009,
  ο Υπουργός Οικονομικών Παπαθανασίου,
  σε συνάντηση με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων δίνει την εξής εντολή: «μην πληρώσεις, άστα για του χρόνου», ενώ παρακάλεσε όσες υποχρεώσεις μπορούν να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά να αναβληθούν. Με άλλα λόγια, «δεν πληρώνω» και βλέπουμε.

  *Τον Ιανουάριο του 2010,
  ====================
  η πολιτική συμμορία του Σύριζα με τoν καραμανλικό ‘’στρατό’’ του Παυλόπουλου , εξορμούσε με κύριο σύνθημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’.
  Τι ανώμαλες καταστροφικές συμπτώσεις εις βάρος της οικονομίας μας από δύο περίεργα ‘’αλληλοσυμπαθούντες’’ πολιτικούς θεσιθήρες?

  *Μου αρέσει ο μικρός έλεγε ο αντεθνικός μας μπουχέσας, έχε κότσια , το λέει η καρδιά του.

  *Το κοινό τους σύνθημα ήταν :
  ======================
  ‘’Μην πληρώνετε για να πέσει ο Παπανδρέου’’
  Εμπρος να διαλύσουμε το Πασοκ και να πάρετε εσείς τη θέση του.

  *Αυτή η ανώμαλη ‘’αγάπη’’ είχε και έχει .. την ομαλή ερμηνεία της. Κοινή προσπάθεια να πέσει ο Παπανδρέου, να του φορτώσουμε τη χρεοκοπία και να γλιτώσει ο άεργος ταβερνολάτρης την εθνική κατακραυγή για την εσχάτη προδοσία.

  *Σήμερα, ο Τσίπρας ,προκειμένου να ευχαριστήσει , τόσο τους νεοδημοκράτες του Παπαθανασίου, που δεν πλήρωσαν, όσο και τους νεοάρπαγες του ‘’δεν πληρώνω’’ ..αριστερούς της δεξιάς, τους έδωσε τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους , σε δέκα χρόνια ΄η σε 100 δόσεις. Αρκεί που έπεσε ο Παπανδρέου και έγινε εξουσία ο ..Στρατούλης και …ο Πάντζας.

  ΥΓ.
  Η καταστροφή της οικονομίας και η δυστυχία των ελλήνων, είναι σίγουρα, ένα θέμα που καθόλου δεν απασχολεί τους δύο ‘’αλλοεθνείς’’ αφού και οι δύο’’ ζούν στον κόσμο τους’’, που καμία σχέση δεν έχει με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Περίτρανη απόδειξη τούτου, αποτελούν οι προεκλογικές εξαπατήσεις και οι μετεκλογικές πράξεις και ανώμαλες προσγειώσεις των απλών, εύπιστων και δυστυχισμένων ψηφοφόρων.

 2. Ο Τσίπρας σέρνει τον χορό του προκαραμανλικού παραληρήματος γιά την
  αποκατάσταση του φυγά της Ραφήνας –και ποιός ξέρει , μέχρι και την αποκατάσταση του στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ –προκειμένου να διασπάσει την τρέχουσα μπροστά με διψήφιο νούμερο στις δημοσκοπήσεις ΝΔ του Μητσοτάκη .
  Μέχρι η επανεξέτασης απο καποιον εισαγγελέα της υπόθεσης εναντίον του κ. Α.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ επιστρατεύθηκε.
  Η Ένωσης Ελληνων Δικαστών και Εισαγγελέων, που στην θέση του προέδρου της διετέλεσε και η μετέπειτα διορισθείσα, σημερινή ΠτΑΠ από τον κ. Τσίπρα ,
  για εσωτερικούς λόγους αντιπαρατίθεται στην απαγοήτευση των Ευρωπαϊκών Θεσμών για τον τροπο που απονέμεται η Δικαιοσύνη στην Χώρα μας.
  Αν ομως οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς μας νοιώθουν μειωμένοι με την παρατήρηση αυτήν των ευρωπαίων συναδέλφων τους και νοιώθουν θιγμένοι , εγώ θα τους πρότεινα , αντί δηλώσεων εδω για εσωτερικούς λόγους να ειχαν προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστηρια.
  Τώρα η περίπτωσης ομάδων και φιλοσοφιών να υποστηρίζουν μιά Α ή Β παράταξη για την προώθηση της Χ ή Ψ πολιτικής , ειδικά στην παιδεία ειναι επιθυμητό.
  Αρκεί οι ομάδες αυτές να μην ξεχνούν οτι ηταν η Κυβερνησης του Γιώργου Παπανδρέου και οι κηπουροί του που εφάρμοσαν τις πολιτικές αυτές για πρόοδο νομοθετώντας μάλιστα με προτοφανη συναίνεση ( νόμος για την Τριτοβάθμια Πεδία της κ. ΔΙαμαντοπούλου ).

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.