ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής

Ξαναζωντάνεψε η νύχτα του τρόμου στο Πέραμα

Τις σκηνές τρόμου που έζησε ο ίδιος και η οικογένεια του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 όταν ομάδα περίπου δέκα ατόμων επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του στο Πέραμα περιέγραψε στο δικαστήριο ο Αιγύπτιος ψαράς Σαάντ Αμπού Χαμάντ στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
dik

«Έβριζαν τον αδελφό μου και τους έβριζε...Έλα έξω ρε μ... να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή. Ήταν δυο άτομα στο παράθυρο και τράβαγαν το παράθυρο που ήταν μισάνοιχτο και ο αδελφός προσπαθούσε να το κρατήσει κλειστό τραβώντας το προς τα μέσα ... Κάποιος φώναζε στην πόρτα " άνοιξε Άχμετ". Τρόμαξα ... Χτύπαγαν με ξύλα και σίδερα τα παράθυρα. Αρχικά χτύπησαν στο ένα παράθυρο και στη συνέχεια σε ένα ακόμη και την πόρτα .

Είδα τα σίδερα και τα ξύλα...έσπασαν μέρος του παραθύρου . Δεν κατάφεραν να μπουν μέσα από το παράθυρο . Ο αδελφός μου φώναζε φέρε ξύλα για να τους φοβίσουμε ... αλλά δεν βρήκα τίποτα στο σπίτι. Άρχισαν να χτυπάνε την κλειστή πόρτα » ,είπε ο μάρτυρας.

Όπως είπε είδε έξω από το σπίτι ήταν περίπου 10 άτομα. «Φωνάζαμε βοήθεια για να ξυπνήσει κάποιος από τη γειτονιά να μας προλάβουν .Η επίθεση κράτησε περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια έσπασαν τα δυο αυτοκίνητα μας που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στο σπίτι και ένα τρίκυκλο».

Ο μάρτυρας είπε πως τρομοκρατήθηκε από την επίθεση της ομάδας των μαυροφορεμένων που κρατούσαν ξύλα και σίδερα και εξέφρασε την πεποίθηση πως πριν την επίθεση τους παρακολουθούσαν «φοβήθηκα πολύ, ήθελα να φύγω από το σπίτι αλλά δεν βγήκα έξω. Τα μικρά παιδιά μπήκαν κάτω από τα κρεβάτια».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο μάρτυρας υποστήριξε πως αν και είδε έναν από τους δράστες της επίθεσης δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει με βεβαιότητα συγκεκριμένο πρόσωπο .

«Αυτή η ώρα δεν είναι για να βλέπεις, να γνωρίζεις, αλλά να σώσεις τον εαυτό σου, να τρέξεις για να φύγεις να γλυτώσεις...» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως στα 20 χρόνια που ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα ποτέ δεν είχε διαφορές με κανέναν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.