Neo

Η επιλεκτική μνήμη της Φώφης

Η προχθεσινή ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Πάτρα για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης.
fofi

Μάλιστα, κάποια στιγμή, αναφερόμενη στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «όπως δεν ξεχάσαμε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έτσι δεν θα ξεχάσουμε και το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια».

Μόνο που, προφανώς, η Φώφη Γεννηματά έχει ξεχάσει πολλά από το «μαύρο» στην ΕΡΤ: πρώτον, ότι το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο συγκυβερνούσε και συναποφάσισε το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση. Δεύτερον, ότι τότε η ίδια ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά –αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, για την ακρίβεια. Κατά συνέπεια, αν όντως η Φώφη Γεννηματά «δεν ξεχνά» το «μαύρο», θα θυμάται ότι το αποδέχθηκε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του «μαύρου». Αν την είχε… ταράξει τόσο το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση, θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση για να δείξει την αντίθεσή της…

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. «…. τότε η ίδια ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά –αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, για την ακρίβεια. …»
  Ήταν δηλ. η Φώφη «ο Πάνος Καμμένος του Σαμαρά » τοτε και τώρα αγνοεί την πιό εκφραστική μορφή της προοδευτικής κεντροαριστεράς που είναι το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών γιατί ετσι θέλουν Βενιζέλος και Θεοχαριπουλος ,
  που σαν λαθρεπιβάτες οδηγούν το ΠΑΣΟΚ στα βράχια ;
  Αγνοούν τίμιους , προδευτικους και οραματικούς πολιτικούς σαν τους Καρχιμάκη , Παπακωνσταντίνου, Πετσάλνικο . Νιώτη , Σαχινιδη , Ελενόπουλο , Καστανίδη , Ρέππα , Πεταλωτή, Ξυνίδη που ακόλουθούν τον δύσκολο δρόμο στρωμένο με ΑΡΧΕΣ και παραδείγματα Πολιτικού ύφους και ήθους ,
  Αυτά ακριβώς που πρεσβεύει και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Σοςιαλιςτικής και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας !
  Ο οποίος δεν εχει χάσει ούτε προς στιγμή τον προσανατολισμό του , όσον αφορά την πρόοδο στην κοινωνία της γειτονιάς , του χωριού, της πόλης και της χώρας …
  Ολόκληρης της υφηλίου βασισμένη στην δικαιοσύνη , την ισότητα την αξιοκρατία , την διαυγεια και την πολιτική αρετή!
  Τα εχεις ακούσει αυτά από τον Πατέρα σου Φώφη , αλλά ήσουν πολύ μικρή να τα συνγκρατήσεις !

 2. ΝΜαν. 16:36 05/09/2016

  »ΕΞΕΣΤΙΝ ΚΛΑΖΟΜΕΝΙΟΙΣ…….» Φώφη ..μου?
  Αυτά σε συμβουλεύουν Γείτονας, Μιλτιάδης και Λαλιώτης?

  Είπαμε »Αλλιώτικα και ΟΧΙ!! ΛΑΛΙΩΤΙΚΑ»…..!!!!!

  Απογορεύονται στο ‘’νέο’’ ΠΑΣΟΚ οι αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του;
  ________________________________________
  9/11/2012 04:

  Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Flash παραχώρησε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στα λόγια της οποίας εντοπίζει κανείς μια σαφή διάθεση αποφυγής οποιασδήποτε αναφοράς στον Γιώργο Παπανδρέου.
  Για παράδειγμα, η κ. Γεννηματά ανέφερε:

  Εγώ θα έλεγα ότι, κάθε μέρα που περνάει, ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι ο δρόμος που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια και…

  …που ακολουθήθηκε και από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, στη συνέχεια, από την Κυβέρνηση Παπαδήμου – και βλέπουμε και σήμερα να εξελίσσεται περίπου με τον ίδιο τρόπο – ήταν ένας μονόδρομος. Ήταν ένας μονόδρομος, ακριβώς για να μη ζήσουν οι Έλληνες πολίτες στιγμές Αργεντινής και να μην έχουν αυτά τα βιώματα.

  Όπως βλέπετε δεν κάνει λόγο για δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου ή της «κυβέρνησης Παπανδρέου» αλλά για «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ». Παρακάτω όμως αναφέρει κι ονόματα:

  Η πολιτική που εφάρμοσε ο κ. Βενιζέλος και η πολιτική που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, δεν είχαν ως αποτέλεσμα μόνο τις περικοπές και τα μέτρα, αλλά δύο πολύ μεγάλα πακέτα δανεισμού, τα μεγαλύτερα πακέτα που έχουν δοθεί ποτέ σε χώρα, τη μεγαλύτερη μείωση χρέους, την επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής, τα μειωμένα επιτόκια, τη συμφωνία ότι θα δοθούν στη χώρα τα χρήματα τα οποία η χώρα έχει ανάγκη για να ζήσει, γιατί χρωστάει σε μικρομεσαίους και σε επιχειρηματίες…

  Όχι μόνο αναφέρει το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά το παραθέτει ξεχωριστά, λες και κυβέρνησε τη χώρα μόνος του, λες και η «πολιτική Βενιζέλου» δεν είχε σχέση με την «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».

  Πέρα από τα συμπλέγματα που μεταφέρει η σημερινή ηγεσία και στα στελέχη που την υπηρετούν, αξίζει να σημειωθεί και κάτι ακόμα. Στο ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι δικαιώνεται η πολιτική των τελευταίων ετών αλλά παράλληλα βγάζουν έξω από το κάδρο τα στελέχη που την διαμόρφωσαν και την εφάρμοσαν.

  Την ώρα που η κ.Γεννηματά γέμιζε απλά την καρέκλα της στα υπουργικά συμβούλια, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ραγκούσης και πολλοί άλλοι εργάζονταν προς μια κατεύθυνση που δίνει σήμερα στην κ.Γεννηματά τη δυνατότητα να καμαρώνει δημοσίως και να μιλάει για «δικαίωση».

  Δεν πειράζει όμως. Θα έρθει η ώρα που πολλοί περισσότεροι και σημαντικότεροι από την κάθε Φώφη θα δηλώνουν «δικαιωμένοι» που δεν ακολούθησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πορεία διάλυσης και συρρίκνωσης ενός ιστορικού κόμματος…

 3. Ιστός 16:30 05/09/2016

  Ήρωας της χρονιάς ο Παπανδρέου
  Γράφει ο Ν Βραχος
  “Ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε από την πρωθυπουργία επειδή αποπειράθηκε να προσφύγει στους δημοκρατικούς θεσμούς”, υποστηρίζει η Daily Telegraph. “Πιεζόμενος από παντού, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα, να αποδεχθεί τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που του επέβαλλαν οι Βρυξέλλες ο κ. Παπανδρέου είπε ΄εντάξει΄ αλλά μόνο μετά από δημοψήφισμα”. Παραμένει ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους ηγέτες που έθεσε το κεφάλι του επί πινάκι γιατί επικαλέστηκε το αυτονόητο: την προσφυγή στον λαό του ώστε να αποφανθεί εκείνος για το μέλλον του. Το δημοψήφισμα δεν πραγματοποιήθηκε, προσέκρουσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία επέβαλε την παρούσα τεχνοκρατική κυβέρνηση. Ωστόσο, το μήνυμα του διαγγέλματος Παπανδρέου, παραμένει” καταλήγει η Telegraph. ….
  Σε «Ανθρωπο της χρονιάς» για το 2011, ανακήρυξε τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, το γνωστό αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό «Προφίλ»

 4. ΝΜan. 16:28 05/09/2016

  Ευάγγελος ο Ισκαριώτης

  Η είδηση της ημέρας ή ακριβέστερα της μεταπολίτευσης: Ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ανατράπηκε το 2011 από ξένο παράγοντα σε συνεργασία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Στα ελληνικά, οι συνεργάτες αυτού του είδους ονομάζονται χαφιέδες. Ως αντάλλαγμα παραχωρήθηκε αντίστοιχα η πρωθυπουργία της χώρας και η προεδρία του ΠΑΣΟΚ…Η χούντα των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Οι τίτλοι στα ελληνικά ΜΜΕ θα μπορούσαν να είναι πολλοί, με κυριότερο τον «διορισμό» Παπαδήμου ως πρωθυπουργού από τον Μπαρόζο ή τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για να ανατραπεί ο Παπανδρέου.

 5. Διχόνοια η προαιώνια κατάρα μας…

  Θα είχε γίνει το Δημοψήφισμα2011.
  Θα είχαν πει 60-65% των Πολιτών (έστω & βρίζοντας) ΝΑΙ στο €.
  Θα είχε γίνει Οικουμενική Κυβ. για ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ εφαρμογή της ΡΗΤΗΣ Λαικής Εντολής.
  Θα είχαμε μειώσει το υπόλοιπο 2% Πρωτ. Ελλειμ. (Μέρκελ, Μαξίμου 8/10/12: «διετία 2010-11 μειώθηκε από 12 %σε 2%») .
  Θα βγαίναμε από το σφιχτό Μνημόνιο μονιασμένοι για να ασχοληθούμε με την Δομική Μεταρρύθμιση του Κράτους για τα επόμενα 100 χρόνια.

  H διχόνοια διοχετεύτηκε μεθοδικά , με εθνικιστικό πατριδοκαπηλικό μανδύα , από Φεουδαρχική Ελίτ , πολιτικόδημοσιογραφική αυλή της & ισχυρές οργανωμένες συνδικαλιστικόσυντεχνείες διότι θα έχαναν τα προνόμια πολλών 10ετιών.

  Στοχοποίησαν το Παπανδρεικό γονίδιο με ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ αλλά απλοϊκό άρα εύληπτο πολιτικό μήνυμα: «φταίει ο Ανδρέας γιατί αύξησε το βιοτικό επίπεδο μιας διακομματικής μεσαίας τάξης 7-8 εκ. πολιτών ,ΑΛΛΑ φταίει & ο Γιώργος γιατί περιορίζει το βιοτικό επίπεδο αυτό!»
  Έτσι ΟΛΕΣ οι άλλες πολιτικές οικογένειες , Αθωώνονταν.

 6. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ
  Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε και είπε την αλήθεια, αυτή την αλήθεια που ζούμε και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Η διαφθορά σε όλους τους τομείς του δημοσίου, των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων, είχε κτυπήσει..ταβάνι!
  Ο Παπανδρέου, την κτύπησε αλύπητα χωρίς ΚΑΜΙΑ διάκριση.
  ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου.Τα πρώτα δείγματα ήταν φανερά και προσοδοφόρα για το Δημόσιο ταμείο. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε ,επί τέλους, να λειτουργεί.
  * Ο Αντωνάκης έβλεπε το Μητσοτακέικο να τον κυνηγά, και σκέφτηκε πως να σωθεί.
  * Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, αλλά όπως μιλούσαν, ‘’είδαν’’ στο δρόμο που είχαν βγει οι ΝΕΟ-Σταλινικές »ύαινες» τα μέλη της αντιπολιτευτικής συμμορίας του ,
  »ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» φώναζαν, προσπαθώντας να αποσύρουν τις καταθέσεις με τα εκατομμύρια τους , για να πέσει η κυβέρνηση.

 7. Και οχι μόνο αυτό,η Φωφη ξεχασε και την ιστορία και την διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.

  Λες και δεν ήταν πρόεδρος του κόμματος για μια επταετία, λες και δεν εξελέγη πρωθυπουργός αυτοδύναμος το 2009, λες και δεν κυβέρνησε τη χώρα για δύο χρόνια παρέα με αυτούς που σήμερα έχουνε απομείνει στο ΠΑΣΟΚ ή μεταπηδήσανε στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουνε καρέκλα.

  Και καλά να μην πουν λέξη για την ανατροπή του ύστερα από συνωμοσία στην οποία συμμετείχαν η Δεξιά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ(Βενιζέλος) και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αλλά να τον διαγράψουν τελείως από τη μνήμη του κόμματος, επειδή αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και έφτιαξε δικό του κόμμα δηλαδή το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ;

 8. η Φώφη έχει ξεχάσει και το όνομα Γιώργος Παπανδρέου – κάθε φορά που αναφέρεται στα επιτεύγματα της κυβέρνησης 2009-2011 παραλείπει το όνομά του λες κι τότε η χώρα δεν είχε πρωθυπουργό…

  • Mνήμων 17:04 05/09/2016

   Η Ελλάδα ΚΑΗΚΕ,
   οι προδότες ανέλαβαν την εκτέλεση των εντολών ΜΠΑΡΟΖΟ, ο Παπανδρέου ΕΠΕΣΕ!!! Το δημοψήφισμα της δημοκρατίας ‘’σκοτώθηκε’’ από τους προδότες.
   Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, γνωρίζει την αλήθεια, Γνωρίζει ‘’ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ’’ ο Αντωνάκης για να γίνει πρωθυπουργός, γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Βαγγελάκης για να γίνει..μηδέν, όπως γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Αλέξης για ..να μας μάθει αγγλικά.
   Το ΜΟΝΟ που δεν ξέρουμε είναι πόσο μας στοίχισε ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΕΠΑΥΛΗ, της… ..πεθεράς του Πάνου?
   Ο αριθμός των θανάτων όμως,‘’στοίχειωσε ’’ την συμμορία των εκτελεστών δολοφόνων και των συκοφαντών του Γιώργου Παπανδρέου, αφού σε αυτόν έριξαν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ οικονομικό έγκλημα.
   Σήμερα ΤΡΕΜΟΥΝ την εκδίκηση του λαού που έμαθε την αλήθεια!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.