ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική αλλά και προβληματισμός στην Πειραιώς

Η γαλάζια αμηχανία μπροστά στα 246 εκ. ευρώ των αδειών

Στη θεσμική γραμμή της ανάδειξης των προβληματικών σημείων της τηλεοπτικής δημοπρασίας επιμένει η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας ως βαριά προβληματικό τόσο θεσμικά όσο και δημοκρατικά το διαγωνισμό.
nd

Η Ν.Δ., στην πρώτη της αντίδραση, χαρακτήρισε ως νομικά έωλο το διαγωνισμό καθώς η ετυμηγορία του ΣτΕ αλλά και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων εκκρεμεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει, επίσης, στον περιορισμό της πολυφωνίας, στην αναμενόμενη απώλεια θέσεων εργασίας στο χώρο ενώ θα αναδείξει και την ηθική παράμετρο της διαδικασίας επαναφέροντας τα όσα, κατά καιρούς, έχουν πει οι κ. Π. Καμμένος (για Καλογρίτσα) και Γ. Χρυσόγονος.

Ο Γραμματέας του κόμματος κ. Λευτ. Αυγενάκης σχολίασε νωρίτερα σήμερα ότι είναι «σαν να ζούμε σε άλλη χώρα. Η κυβέρνηση ξεχνά τα προβλήματα και επικαλείται τα χρήματα που θα πάρει μετά από 18 μήνες. Προσφέρει στους πολίτες θέαμα. Κάθε άλλο παρά έφερε διαφάνεια. Εφερε νέα διαπλοκή». Τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να χτίσει τη δική του μιντιακή ολιγαρχία και πρόσθεσε ότι «βλέπει επιλεκτική ευαισθησία για τους ανέργους από τον πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμμένο».

Βέβαια, η θέση της Ν.Δ. δεν κρύβει την αμηχανία του κόμματος για το υψηλό τίμημα και την, εκ των πραγμάτων, νομιμοποίηση της διαδικασίας από τους ενδιαφερόμενους. Κι αυτό διότι, όπως αναμένουν, ο Πρωθυπουργός θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης των 246 εκατομμυρίων που συνελέγησαν από τη δημοπρασία ενώ και οι καταγγελίες περί «νέας διαπλοκής» αντιμετωπίζονται από την κυβερνώσα παράταξη ως αποδοχή ύπαρξης «παλαιάς διαπλοκής».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εξοπλισμοί 500 εκατ δολαρίων χωρίς ενημέρωση της Βουλής;

  Αθήνα, 5 Απριλίου 2015

  Από τα ΜΜΕ οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να δαπανήσει 500 εκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με απευθείας ανάθεση, τα οποία είχαν αποσυρθεί από το 2009, αφού σύμφωνα με όλες τις αρμόδιες εισηγήσεις ο εκσυγχρονισμός τους εθεωρείτο κοστολογικά ασύμφορος και οι επιχειρησιακές ανάγκες που προσέφεραν καλυπτόταν πλήρως με άλλους τρόπους.

  Επειδή η υποτιθέμενη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάθε άλλο παρά πειστική είναι, ο Πρωθυπουργός ο ίδιος οφείλει να απαντήσει άμεσα:

  1. Αν άλλαξε η προτεραιότητα και γιατί στα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν το εν λόγω πρόγραμμα θεωρούνταν μέχρι τώρα πολύ υποδεέστερης ανάγκης σχετικά με άλλα που δεν υλοποιούνται.

  2. Αν ακολουθήθηκε η υποχρέωση που θεσμοθετήσαμε το 2010 επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία πριν από οποιαδήποτε απόφαση του ΚΥΣΕΑ να συζητούνται στην Επιτροπή Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής όλα τα θέματα εξοπλισμών, ώστε να υπάρχει πλήρης και διακομματκά ελεγχόμενη διαφάνεια.

  Στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι αυτονόητο ότι απαιτείται πλήρης ιεράρχηση των εξοπλιστικών δαπανών και μάλιστα με πλήρη διαφάνεια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.