ΚΟΣΜΟΣ

Στη νέα αποστολή του ΝΑΤΟ

Η Γερμανία στέλνει 650 στρατιώτες στη Μεσόγειο!

Η Γερμανία σχεδιάζει να στείλει 650 στρατιώτες της στη νέα αποστολή του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της διακίνησης ανθρώπων στη Μεσόγειο και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel.

Η κυβέρνηση προτίθεται να παρουσιάσει σύντομα το σχέδιο αυτό στο κοινοβούλιο, προκειμένου να λάβει την έγκρισή του. Σύμφωνα με το περιοδικό, το σχέδιο αυτό προβλέπει ότι η συμμετοχή της Γερμανίας στην Επιχείρηση Θαλάσσιος Φύλακας (Sea Guardian) του ΝΑΤΟ θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέϊεν και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σε μια επιστολή τους προς το κοινοβούλιο ανέφεραν ότι "οι τρομοκρατικές οργναώσεις μπορούν να δρουν ανεμπόδιστα" γιατί οι κυβερνήσεις χωρών όπως η Λιβύη αδυνατούν να ελέγξουν τα παράλιά τους στη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό συνιστά "σοβαρή απειλή για την ασφάλειά μας", σημειώνουν οι δύο υπουργοί.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν τον περασμένο Ιούλιο, στη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Πολωνία, να θέσουν σε εφαρμογή αυτήν τη νέα αποστολή στη Μεσόγειο. Γερμανικά πολεμικά πλοία συμμετέχουν ήδη στην αποστολή Sophia της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.