ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα

Η υψηλότερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο ανοίγει και πάλι για τους επισκέπτες

Η μακρύτερη και ψηλότερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου, στο Ζανγκτζιατζιέ της επαρχίας Χουνάν, θα ανοίξει και πάλι για την κινεζική εορτή της Χρυσής Εβδομάδας τον Οκτώβριο, αφού παρέμεινε κλειστή για ένα μήνα προκειμένου να γίνουν εργασίες και να καταστεί ασφαλέστερη.
gyalini

Η γέφυρα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Ζανγκτζιατζιέ, περιοχή που περιλαμβάνεται στη φυσική κληρονομιά της ανθρωπότητας σύμφωνα με την Unesco, έκλεισε προσωρινά στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ πλήθη τουριστών την είχαν επισκεφθεί από τις 20 Αυγούστου που άνοιξε.

Σύμφωνα με την επιτροπή διαχείρισης της γέφυρας, μετά στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα ανοίξει και πάλι στο κοινό, οι τουρίστες θα μπορούν να την επισκέπτονται σκανάροντας τις ταυτότητές τοςυ σε ειδικά μηχανήματα στην είσοδό της, αφού έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά.

Η γέφυρα έκλεισε προκειμένου να αναβαθμιστεί ένα από τα εσωτερικά της συστήματα καθώς περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι την επισκέπτονταν καθημερινά, ξεπερνώντας το ημερήσιο όριο των 8.000 που προβλεπόταν αρχικά.

Κατά την διάρκεια της αναβάθμισης αυτής, η επιτροπή διαχείρισης εγκατέστησε ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης προκειμένου να ελέγχεται η ροή του κόσμου στην είσοδο και την έξοδο ενώ πλέον ένα μικρό λεωφορείο θα μεταφέρει τους επισκέπτες στην περιοχή.

Η γέφυρα, με μήκος 430 μέτρων και πλάτος 6 μέτρων, αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού και κρέμεται σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος. Κατέχει 10 παγκόσμια ρεκόρ για το σχεδιασμό και την κατασκευή της.

Το εισιτήριο κοστίζει 138 γιουάν (21 δολάρια). Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να κουβαλούν προσωπικά αντικείμενα εκτός από πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα, ούτε να φορούν ψηλά τακούνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.