ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ...

Συμπαθεί δε συμπαθεί κάποιος τον Τσίπρα δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πως είναι και ο πρώτος μάγκας. Κατάφερε να εισπράξει από όσους ήθελαν να έχουν τηλεοπτική άδεια 240.000.000 ευρώ! Πολλά λεφτά κι από ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους δεν είχαν συνηθίσει να δίνουν, αλλά να παίρνουν από το κράτος.

Κι όχι μόνον αυτό αλλά κατάφερε να εξευτελίσει και τη λεγόμενη μιντιακή διαπλοκή. Βλέποντας κανείς τους πανίσχυρους επιχειρηματίες να προσέρχονται σ' ένα κυβερνητικό κτίριο, που είχε σφραγίσει η αστυνομία, με σλίπινγκ μπαγκ, στρώματα, εσώρουχα, δυό αλλαξιές πουκάμισα, σαπούνια και οδοντόβουρτσες, οι περισσότεροι των Ελλήνων έβγαλαν το καπέλο στον Νίκο Παππά.

Κατάφερε αυτό που δεν είχαν καταφέρει ο Καραμανλής μαζί με τον Ρουσόπουλο και τον Παυλόπουλο: να τα βάλει με τους "νταβατζήδες" και να τους νικήσει, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση. Ενδεχομένως με ανορθόδοξο τρόπο που κινείται στα όρια της νομιμότητας και αμφισβητεί την κανονικότητας της χώρας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν καναλάρχες, αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Και σε μεγάλο βαθμό έτσι είναι.

Εν πάση περιπτώσει ο διαγωνισμός έγινε και τη μεγάλη εισπρακτική, αλλά και πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης την πιστώνεται ο υπουργός Επικρατείας. Αυτός επέμενε, να γίνει με αυτούς τους όρους ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, παρότι ήταν αρκετοί αυτοί (σύμβουλοι, βουλευτές ακόμη και υπουργοί) που διαφωνούσαν. Επέμενε και κέρδισε. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αντιθέσεις και την αδυναμία συνεννόησης των καναλαρχών και έγιναν αυτός και ο Τσίπρας οι πρώτοι μάγκες του χωριού.

Βεβαίως, ο πόλεμος με τους καναλάρχες δεν τελείωσε. Τώρα αρχίζει. Στο επόμενο τρίμηνο έχουμε να δούμε και ν' ακούσουμε πολλά. Και είναι λογικό. Οι καναλάρχες θα αντεπιτεθούν με ρεπορτάζ και αποκαλύψεις. Κι αυτό είναι καλό -εφόσον βεβαίως τα στοιχεία είναι αληθή και όχι χαλκευμένα- για τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία. Εξάλλου, υπάρχει και η δικαιοσύνη που πρέπει να αποφανθεί επί της συνταγματικότητος του νόμου και για τις άλλες προσφυγές που έχουν κατατεθεί.

Η επόμενη μέρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έχει ενδιαφέρον και για έναν επιπλέον λόγο. Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν οι άνθρωποι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι κ.α) που θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και οι πολίτες που θα δουν, εκτός από το Mega και το "Ε", να πέφτει "μαύρο", όπως στην ΕΡΤ, και σε δύο ιδιωτικά κανάλια (star και alpha) που δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα και είχαν σημαντική τηλεθέαση.

Και βέβαια ενδιαφέρον έχει κάποια στιγμή να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους που ώθησαν τέσσερεις επιχειρηματίες να δώσουν τόσα πολλά χρήματα για μια επένδυση(;) την οποίαν είναι απίθανο να μπορέσουν να αποσβέσουν στα 12 χρόνια που διαρκεί η άδεια την οποίαν απέκτησαν. Γιατί εμφανίζονται διατεθειμένοι να ξοδέψουν τόσα πολλά χρήματα σε μια επένδυση που είναι υψηλού ρίσκου;

Είναι απλώς η τρέλα; Ενδεχομένως, αν και είναι ελάχιστοι οι επιχειρηματίες που σκορπούν τόσα πολλά λεφτά για γούστο. Έχουν την εκτίμηση ότι ο τηλεοπτικός χώρος έχει μέλλον; Ότι τα διαφημιστικά έσοδα θα αυξηθούν επειδή θα ανακάμψει η οικονομία; Δύσκολο να το πιστέψει κάποιος καθώς η οικονομική κρίση συνεχίζεται, το κομμάτι της διαφημιστικής πίτας για την τηλεόραση -με την άνθιση του Ίντερνετ και των εναλλακτικών μέσων πληροφόρησης και κοινωνικής δικτύωσης- θα συρρικνώνεται, ενώ, ουσιαστικά δεν υφίσταται και τραπεζικός δανεισμός.

Προφανώς και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα της κυβερνήσεως ελπίζουν, τουλάχιστον ορισμένοι, ότι το κράτος θα βρει έναν τρόπο να τους τα επιστρέψει εν ευθέτω χρόνω μέσω άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Προφανώς.

Και προφανέστατα επειδή ενδεχομένως πιστεύουν πως η τηλεοπτική εξουσία, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει σήμερα και έχοντας επιλύσει το πρόβλημα της νομιμότητας των αδειών της, θα αποδειχθεί στο προβλεπτό μέλλον ισχυρότερη από την πολιτική εξουσία. Και θα πάρει τη ρεβάνς...

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ποιοι ΕΣΕΙΣ? Από πού παίρνετε το δικαίωμα νά μιλάτε ΕΣΕΙΣ για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Μού φαίνεται ότι εκεί κάτω στό Αθήνα ζείτε σε άλλο κόσμο. Ένα κόσμο που μόνο εσείς οι τρείς γνωρίζετε Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν κυβέρνηση το 2009; Τό ΠΑΣΟΚ αρμένιζέ.
  Ο Παπανδρέου αγάπη μου ήταν τότε ο διευθύνων υπάλληλος ό οποίος και απελυθει, για πολλούς (των οποίων δεν συμμερίζομαι όμως τήνγνώμη), λίγο αργά και τίποτε περισσότερο.
  Τώρα γιατί άρχισε να γυρίζει τις γειτονιές και αυταπελάθει μόνο εσύ και οι υπόλοιποι τρεις πού τον ακολουθούν τό ξέρουν .

  Ποιοι ΕΣΕΙΣ? Ποιοί αρμενίζατε; Από πού παίρνεις το δικαίωμα νά μιλάς για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Μού φαίνεται ότι εκεί κάτω στην Αθήνα ζείτε σε άλλο κόσμο. Ένα κόσμο που μόνο εσείς οι δυο η τρείς γνωρίζετε εσείς τό κόμμα του -1%.
  Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν κυβέρνηση το 2009; Τό ΠΑΣΟΚ αρμένιζε.
  Ο Παπανδρέου ήταν τότε ο διευθύνων υπάλληλος ό οποίος και απελυθει από τους ψηφοφόρους οι οποίοι ανέδειξαν τον εντιμο Κον Βενιζέλο τόν οποίο αντικατέστησε η Φώφη. Φυσιολογικού επιπέδου πράγματα » Ο βασιλιάς πέθανε, νά ζήσει και ζήτω ο βασιλιάς».
  Μόνο πού για πολλούς ,των οποίων την γνώμη δεν συμμερίζομαι, η απόλυση έγινε αργά αφού το κακό έγινε. Εγώ είμαι της γνώμης ότι, αν λάβουμε υπ” όψη την μετέπειτα συμπεριφορά, δεν έπρεπε καν να αναδειχθεί.
  Έτσι είναι τα κόμματα εκεί στην Ελλάδα αφού τά κέντρα τους βρίσκονται στην καθυστερημένη Αθήνα.
  Για ρώτα και τον Κον διευθυντή πώς θα δούλευαν αν βρισκόντουσαν στο θρυλικό ΑΓΡΙΝΙΟΝ. Θά πήγαιναν ρολόι.

  Τώρα γιατί άρχισε να γυρίζει τις γειτονιές νά φτιάχνει πηγαδάκια για να ρίξει τον Βενιζέλο και αυτοεξορίστηκε, μόνο εσύ και οι υπόλοιποι δυο η τρεις πού τον ακολουθούν τό ξέρουν.
  Και μή στεναχωριέσαι γιατί καί εξεταστική νά κάμει η Βουλή θά είναι για στατιστικούς λόγους των Ελληνικών μνημονίων, επειδή δέ τήν Ελλ. Στατ. δεν την εμπιστεύεται κανένας και τα χρόνια της πρωθυπουργίας του λίγα θά γραφτεί στην ιστορία στις υποσημειώσεις τόσο σαν πρωθυπουργός όσο και σαν διευθυντής του ΠΑΣΟΚ

 2. ΝΜαν. 12:09 04/09/2016

  Μιλάμε για ΕΣΜΟ!!!

  ΤΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΣΤΟ …ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΜΥΑΛΟ…

  Μιλάμε για ΕΣΜΟ!!!

  Αυτοί είναι μερικοί από τους ‘’πατριώτες’’ που τότε κατηγορούσαν τον Παπανδρέου για παραποίηση του ελλείμματος και σήμερα, παρουσιάζονται σαν..θλιμένοι συγγενείς !

  Εγώ απορώ γιατί ο εισαγγελέας δεν αρκέστηκε μόνο στην κατάθεση της Βούλτεψη.
  Δεν χρειαζόταν άλλος μάρτυρας.
  Μου αρέσει όμως ένα πράγμα. Ότι ξεμπροστιάστηκαν.
  Αν παρατηρήσετε, το πάνελ των «μαρτύρων» αντιπροσωπεύει όλο το εθνοκάπηλο και νταβατζίδικο σίχαμα που συγκρούστηκε με τον Παπανδρέου:
  *από τον Κουρή μέχρι το Μιχελάκη τον Φαήλο, τον Τράγκα, τον Ιγνατίου
  *από τον Ψυχάρη μέχρι τον Χατζηνικολάου, και τη Βούλτεψη,
  *από τον Παπαδάκη μέχρι τον Αυτιά, και τον Τέρενς
  *από τα «Επίκαιρα» μέχρι την «Αυριανή» και τη «Δημοκρατία»,
  *από την Λιάνα μέχρι τον Τσίπρα
  * και από τον Μίκη μέχρι τους Μητρόπουλους και τους Μαριάδες.

  Μιλάμε για εσμό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ξεβρώμισμα

 3. Ιστός 15:34 03/09/2016

  ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ «ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» των…ΚαΜένων εντελώς.

  Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 =================================================
  (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 ειχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
  *Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
  ===========================================================
  ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…

  *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.

  *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

  *Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι έκαναν σημαία τους τις απίθανες καταγγελίες διαφόρων περιθωριακών στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 δεν σημειώνεται μονάχα ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15,2% αλλά και το ότι το Μνημόνιο κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.

  *Mας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω αλλά τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες πείστηκαν ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζαμε.

 4. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ «ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» των…ΚαΜένων εντελώς.
  ========================================================
  Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 =================================================
  (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 ειχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
  *Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
  ===========================================================
  ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…

  *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.

  *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

  *Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι έκαναν σημαία τους τις απίθανες καταγγελίες διαφόρων περιθωριακών στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 δεν σημειώνεται μονάχα ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15,2% αλλά και το ότι το Μνημόνιο κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.

  *Mας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω αλλά τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες πείστηκαν ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζαμε.

 5. Πού έγιναν τα ραντεβού μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Σταύρου Ψυχάρη

  *Τέσσερις συναντήσεις περιγράφει ο Σταύρος Ψυχάρης στο άρθρο του στο Βήμα Της Κυριακής. Πρόκειται για δύο διαφορετικά σπίτια, στην Αθήνα – δείτε ποια είναι. Εξώδικο απέστειλε τη Δευτέρα ο Νίκος Παππάς στον ΔΟΛ
  Protagon Team29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 22:4

  *Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής, περιγράφονται τρεις μυστικές συναντήσεις του εκδότη με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας. Οι περισσότερες, λοιπόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Mega Channel, έγιναν στο σπίτι του Βασίλη Μουλόπουλου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, νυν προέδρου του ΔΣ στην «Αυγή» και πρώην αρχισυντάκτη στην εφημερίδα «Το Βήμα». Υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη προτού πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ – όπως και κουμπάρος του εκδότη.

  *Τρεις συναντήσεις «για να σπάσει ο πάγος»,
  με καφέ φίλτρου και μπισκότα βουτύρου, που εξαντλήθηκαν σε γενικές και «ανώδυνες» συζητήσεις για την επικαιρότητα, τις απόψεις και τα σχέδια του πολιτικού, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές και οι… «πατρικές νουθεσίες του εκδότη», όπως έγραψε το κυριακ΄τικο δημοσίευμα.

  *Η άλλη συνάντηση έγινε στο σπίτι της πρώην συνεργάτιδας του Αλέξη Τσίπρα, κυρίας Ζωής Χαλιδιά, η οποία ήταν «σκιά» του από την αντιμνημονιακή ακόμη εποχή. Το σπίτι της βρίσκεται πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, προς την πλευρά του Κολωνακίου:
  «Το διαμέρισμα της συνάντησης, νεόδμητο, σε πολυκατοικία του 2011, ανήκε σε στενή φίλη του ηγέτη. Του το
  ==============================================================================
  παραχωρούσε για τις επαφές του με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, κυρίως σημαίνοντες επιχειρηματίες, που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν». Αυτό ανέφερε το άρθρο στην εφημερίδα τού Σταύρου Ψυχάρη.

  *Η Ζωή Χαλιδιά, επικοινωνιολόγος στο επάγγελμα, είχε -επί σειρά ετών- τον τελευταίο λόγο για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα, άποψη για το ντύσιμό του, μέχρι και για το φόντο στο οποίο θα στεκόταν για να κάνει δηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια συνάντηση του τωρινού Πρωθυπουργού με πρέσβεις στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», η κυρία Χαλιδιά δεν ήθελε ο κ. Τσίπρας να κάνει δηλώσεις με φόντο το εν λόγω ξενοδοχείο, αφού -κατά την άποψή της- θεωρούσε ότι δεν θα έκανε καλό στο προφίλ του. Αν και υπεύθυνη επικοινωνίας ποτέ της δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τους δημοσιογράφους – πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων. Το βέβαιο είναι ότι είχε πάντα προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση, θυμίζοντας τις αστικές καταβολές της, κάτι που ερχόταν σε κοντράστ με την προέλευσή της από το πολύ αριστερό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.
  Μετά την υπογραφή του Μνημονίου και την έντονη αντίδρασή της σε αυτό, δεν την είδαμε ξανά στο πλάι του
  ======================================================================
  Αλέξη Τσίπρα.

  Πηγές Μαξίμου: Κακούργημα αν έχει ηχογραφηθεί η συνάντηση Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη
  ===========================================================================
  Την ίδια ώρα, με πολύ σκληρό ύφος, κυβερνητικές πηγές προειδοποιούν για το ενδεχόμενο ο Σταύρος Ψυχάρης να δημοσιοποιήσει μυστικά καταγεγραμμένο υλικό – όπως τουλάχιστον ερμηνεύονται από πολλούς τα όσα έχουν ανακοινωθεί ως τώρα από πλευράς του. Οι πηγές αυτές, λοιπόν, υπενθυμίζουν ότι αποτελεί κακούργημα μια τέτοια ενέργεια και ότι αποτελεί ευθεία απειλή και ευθεία προσβολή προς τον Πρωθυπουργό. Μπαίνει «ζήτημα Δικαιοσύνης αν ένας, επειδή έχει έντυπο, θέλει να εκβιάζει τον Πρωθυπουργό της χώρας».
  Εξώδικο απέστειλε ο Νίκος Παππάς στον ΔΟΛ
  Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας εξώδικο στο ΔΟΛ, μετά τα εις βάρος του τελευταία δημοσιεύματα των εφημερίδων του συγκροτήματος.
  Ετσι κι αλλιώς, ο κ. Παππάς, μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου. Υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι ζουν στα σαλόνια.

  *Αλλά αυτά τα κατά φαντασίαν σαλόνια είναι ο βούρκος τους. Ας καταλάβουν ότι άλλαξαν τα πράγματα. Τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς». Επίσης, σε ανακοίνωσή του την περασμένη Πέμπτη, τόνισε ότι είναι αναγκασμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καθώς «οι αήθεις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και στο πρόσωπό του συνεχίζονται από τα συγκεκριμένα κέντρα, εδώ και μήνες».

  *Στο εξώδικό του αναφέρεται σε τέσσερα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Τα Νέα» και «το Βήμα» και στρέφεται κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων που υπογράφουν -ή και όχι- στήλες σε έντυπα που εκδίδει ο ΔΟΛ. Αναφέρει ότι αυτές οι δημοσιεύσεις αποσκοπούσαν στην κατασυκοφάντησή του και την προσβολή της προσωπικότητάς του, όπως ο ίδιος αναφέρει. Ο υπουργός τόνισε ότι «ενώπιον άλλων παράλληλων νομοθετικών και νομικών εξελίξεων και υποθέσεων, κάποιοι επιχειρούν αυτή την πραγματικότητα να την αντιστρέψουν» και συνέχισε: «Αυτή ή αήθης επίθεση ξεπερνά κάθε όριο. Μέχρι στιγμής επέλεξα να τηρήσω στάση αναμονής ως προς την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Με δεδομένη την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη στοχευμένη κατασυκοφάντηση, είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

  ΣΧΟΛΙΟ: Κύριε Φελνίκο »μου» ΑΠΟΡΩ και ΕΞΙΣΤΑΜΑΙ πως και γιατί ..ακόμη δεν έχεις επαναστατήσει με αυτό το καθαρά »εγκληματικό» καθεστώς και το περιβάλλον του.

 6. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΣΕ ΒΛΑΣΤΟ: «Σ” ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!»

  ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΦΩΤΙΑ του (νέου καναλάρχη) Χρ. Καλογρίτσα με τον (βαρυποινίτη) Παν. Βλαστό…
  9/02/2016

  Το «Βήμα» δημοσίευσε πρόσφατα, εν όψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τηλεφωνική επικοινωνία, από τον Μάιο του 2009, που καταγράφηκε από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα -που ήδη πήρε μία από τις 4 άδεις- και του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Ήταν η περίοδος, όπως γράφει η εφημερίδα, που ο Παναγιώτης Βλαστός είχε προχωρήσει στην απαγωγή – στις αρχές του 2009 – του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου.

  Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε χρησιμοποιήσει τότε την εταιρεία του εργολάβου Γιώργου Τρομπούκη για να ξεπλύνει μέρος από τα 30 εκατομμύρια των χρημάτων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία. Όπως γράφει το Βήμα, τα χρήματα φέρεται να τα είχε μεταφέρει στα γραφεία του Τρομπούκη σε μαύρες σακούλες. Ο Τρομπούκης, που φέρεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον Χρήστο Καλογρίτσα, είχε έρθει σε επαφή με τους απαγωγείς μέσω άλλων κακοποιών που ήταν κουμπάροι του.

  Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα μνημονεύεται και στην πρόσφατη υπόθεση με τους δημοσιογράφους εκβιαστές. Ο Παναγιώτης Μουσσάς, εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, σε συνομιλία του αναφέρει πως «εγώ ανήκω στην οικογένεια Καλογρίτσα», χρησιμοποιώντας το όνομα του επιχειρηματία ως «δείγμα της ισχύος του», γράφει το Βήμα.

  Η απαγωγή Παναγόπουλου είχε σημειωθεί το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 13 ημέρες, ύστερα από καταβολή λύτρων-ρεκόρ για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Το καλοκαίρι του 2009 η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση – όπως και άλλες εγκληματικές ενέργειες – και προχώρησε στην άσκηση διώξεων εναντίον 18 ποινικών, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός, στον οποίο αποδόθηκε ο ρόλος του «εγκεφάλου» της οργάνωσης.

  Ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάστηκε το 2012 για την απαγωγή Παναγόπουλου και για άλλες ενέργειες σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον ποινή 66 ετών και 12 μηνών και ο Γιώργος Τρομπούκης σε 15 χρόνια φυλάκιση. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό είναι σε εξέλιξη.

  Ακολουθεί συνομιλία της 27ης Μαΐου του 2009. Αρχικά συνομιλούν ο Τρομπούκης και ο Βλαστός, ωστόσο στη συνέχεια συμμετέχει και ο Χρήστος Καλογρίτσας.
  =======================================
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Πού είσαι, γιγαντάκια μου;
  ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ελα, αδερφέ μου, είμαι με τον πατέρα μας.
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, ναι…
  ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Πάρ” τον να σου πει μια καλησπέρα.
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Δώσ” μου, δώσ” μου τον….

  Ο Τρομπούκης ακούγεται να δίνει το τηλέφωνο στον κ. Καλογρίτσα για να μιλήσει με τον Βλαστό.

  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ελα, καμάρι μου…
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Καλησπέρα, τι κάνουμε; Καλά είμαστε; Καλά;
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Είμαι καλά, εδώ έχω τον μικρό και με κρατάει έτσι, ας πούμε, για να μην πάθω και τίποτα, μην πάθουμε και κάνα έμφραγμα, τώρα έχω και γεράματα εγώ.
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά.
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και σε περιμένω, και σε περιμένω…
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά…
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να βγεις έξω, να σε δούμε, να σε συναντήσουμε, εντάξει;
  ====================================================
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ, κι εγώ να ξέρεις, θα τα πούμε, και ότι είσαι φίλος του φίλου μου, να ξέρεις… (σ.σ.: ακατάληπτο) πατέρας… (σ.σ.: ακατάληπτο).
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ” αγαπάω πολύ, σ” αγαπάω πολύ…
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ σ” αγαπάω πολύ…
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ” αγαπάω πολύ…
  =============================
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Να “σαι σίγουρος, εντάξει;
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και να ξέρεις ότι ξέρω για σένα από την πρώτη μέρα που ακούστηκε το όνομά σου.
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ε;
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Από τότε σε ξέρω και σε παρακολουθώ.
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει.
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Γιατί είμαι περήφανος μ” αυτά, εντάξει;
  =====================================
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, έτσι; Σ” ευχαριστώ…
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να “σαι καλά, σ” αγαπώ. Εμείς εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, εντάξει;
  =========================================
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, να “σαι καλά.
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ” αγαπώ πολύ, να “σαι καλά.
  ======================================
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Σας ευχαριστώ, κι εγώ…
  ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Αντε, καμάρι μου, να “σαι καλά, γεια σου, γεια.
  ==========================================
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Γεια.

  Είχαν προηγηθεί άλλες συνομιλίες όπου ο Γ. Τρομπούκης «διαφήμιζε» στον Παναγιώτη Βλαστό την παρεμβατική δυνατότητα αλλά και τον θαυμασμό που τρέφει γι” αυτόν ο κ. Καλογρίτσας. Φτάνοντας σε προφανείς υπερβολές. Η συνομιλία της 27ης Απριλίου 2009, που είχε προηγηθεί της ανωτέρω, έχει ως εξής:

  ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Να σου πω, ο ΚΑΛΟ… σε γουστάρει, πεθαίνει.
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Σώπα, ρε. Ποιος είναι αυτός;
  ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ρε, ναι. Σε γουστάρει, σε γουστάρει.
  ΒΛΑΣΤΟΣ: Ο δικός σου; Ο δικός σου;
  ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ο ΚΑΛΟΣ, ναι. Θα κάνω ό,τι μπορώ…
  =========================================
  Παράλληλα, στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν και άλλες ενδεικτικές αναφορές στο όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα. Σχετικό κείμενο αφορά τηλεφωνική επικοινωνία στις 23 Ιουνίου 2009 του Παναγιώτη Βλαστού με μια δικηγόρο. Εκεί όπως μνημονεύεται «συζητάνε για τον κ. Καλογρίτσα και η δικηγόρος λέει στον Βλαστό ότι από το ραντεβού που είχε μαζί του κατάλαβε ότι θα τον βοηθήσει γιατί τον θέλει έξω από τη φυλακή για να του κάνει
  ================================================================
  δουλειές».

  Όμως στο ίδιο έγγραφο υπάρχει και άλλη αναφορά σε συνομιλία Καλογρίτσα – Βλαστού που φέρεται να πραγματοποιείται στις 16 Ιουνίου 2009. Όπως σημειώνεται στο εν λόγω υπηρεσιακό κείμενο «ο Τρομπούκης παίρνει τηλέφωνο τον Βλαστό και του δίνει να μιλήσει με τον Καλογρίτσα
  . Ο Καλογρίτσας διαβεβαιώνει τον Βλαστό ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει, όπως
  ===============================================================
  π.χ. να παρέμβει στην 5η ανακρίτρια ή να καταθέσει αν χρειαστεί ως μάρτυρας. Θα
  ==============================================================
  συνεννοηθεί για τις ενέργειες που θα κάνει με τη δικηγόρο και θα προγραμματίσει με τον Τρομπούκη μια επίσκεψη στις φυλακές για να τα συζητήσουν από κοντά».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.