ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση

Η κοινωνική Ευρώπη στο επίκεντρο του συνεδρίου που διοργάνωσε το υπ. Εργασίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου διεθνούς συνεδρίου, με θέμα "Συλλογικές διαπραγματεύσεις στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και το μέλλον της εργασίας".
ypergasias

Το συνέδριο διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο διεθνές συνέδριο έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εργασίας της Αυστρίας και της Πορτογαλίας, ο πρόεδρος και ο Γ.Γ. της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και συνδικάτων από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία,η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Αγγλία, το Βέλγιο και η Σλοβακία, καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «όλοι επιβεβαίωσαν τη σταθερή αλληλεγγύη τους στον αγώνα της χώρας μας για την επιστροφή της στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, πυρήνα του οποίου αποτελούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επισήμαναν, ακόμη, τις καταστροφικές για τους εργαζόμενους συνέπειες των πολιτικών της λιτότητας και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και την ανάγκη αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία».

«Το συνέδριο αποτέλεσε σημαντική συμβολή στην οικοδόμηση συμμαχιών για την υπεράσπιση της κοινωνικής Ευρώπης, με ιδιαίτερη σημασία, ενόψει της επικείμενης μάχης για την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.