Neo

Η «περίεργη» σιωπή του Περισσού για τις τηλεοπτικές άδειες

Η υπόθεση Καλογρίτσα, η πολιτική αντιπαράθεση για τα προβαλλόμενα ως «βοσκοτόπια» και η εμπλοκή της Τράπεζας Αττικής έχουν δημιουργήσει ένα πολιτικό θρίλερ που πυροδοτεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων.
perissos

Ωστόσο, υπάρχει ένα κόμμα που κρατά… πολύ χαμηλό προφίλ σε αυτή την σύγκρουση. Ο λόγος για το ΚΚΕ, το οποίο επέλεξε ευθύς εξαρχής να μην μπει ενεργά στην πολιτική αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ τώρα ο Περισσός τηρεί την ίδια στάση και σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την επίμαχη Τράπεζα και για το πόθεν έσχες της οικογένειας Καλογρίτσα. Πολλοί εικάζουν ότι ο Περισσός, κατά παγίαν τακτική, ασχολείται μόνο με τα σοβαρά θέματα και όχι με όσα θεωρεί «αποπροσανατολισμό του λαού».  Άλλοι, πάλι, συνδέουν την… «διακριτικότητα» του Περισσού με το γεγονός ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας προέρχεται από την μήτρα του κόμματος και είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον ιστορικό γραμματέα, Χαρίλαο Φλωράκη. Υπάρχει, βεβαίως, και μία τρίτη άποψη: ότι το ΚΚΕ δεν προκαλεί κανέναν με επιθέσεις, διότι μετά την αμφιλεγόμενη μεταβίβαση της συχνότητας του 902 σε… offshore, για την οποία είχε δηλώσει ότι δεν ξέρει ποιος βρίσκεται από πίσω, του έχει αφαιρέσει την δυνατότητα να ασκήσει οποιαδήποτε κριτική σε οποιονδήποτε…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. κιμων 17:29 23/09/2016

  σημερα στον REAL

  – Τώρα, έρχομαι στα θέματα της επικαιρότητας για να έχω ένα σύντομο σχόλιό σας. Θέλω να σχολιάσετε κ. Κουτσούμπα τα όσα γίνονται γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Πως τα είδατε, την εξέλιξή τους και αν πιστεύεται ότι μπορεί μέσα απ’ τη διαδικασία αυτή να προκύψει ένα καλύτερο ή ένα χειρότερο τηλεοπτικό τοπίο.

  – Καλά μύλος γίνεται, «μύλος Κολοκοτρωναίικος» που λένε και στο χωριό μου. Δεν αντιμετωπίζονται, εμείς το είπαμε απ’ την αρχή, ούτε η διαπλοκή ούτε μπαίνει τάξη στην ουσία ούτε εξασφαλίζεται έτσι η σωστή ενημέρωση του ελληνικού λαού ούτε τίποτε απ’ όλα αυτά που έχουν ακουστεί. Βέβαια, έχω την αίσθηση, ακούγοντάς σας πριν που συνδεθήκατε με τη Βουλή, ότι μάλλον ρίχνει τους τόνους διθυράμβου η κυβέρνηση και ο υπ. Επικρατείας. Από τους πανηγυρισμούς, από τα 246 εκατ. που θα τα μοίραζαν αβέρτα στους φτωχούς, έφτασαν να κρατάνε τώρα μικρό καλάθι…

  – Κύριε Γραμματέα δεν έχουν δικαίωμα να τα μοιράσουν. Το μνημόνιο τα προβλέπει αυτά.

  – Το ξέρω, γι’ αυτό λέω απ’ αυτούς τους ψεύτικους πανηγυρισμούς που ήταν για λαϊκή κατανάλωση και όλα αυτά που έλεγαν περί χτυπήματος της διαπλοκής, έφτασαν τώρα να κρατάνε μικρό καλάθι ή να σκέφτονται και να κρατάνε επιφυλάξεις για το πώς θα προχωρήσει αυτή η ιστορία. Η θέση μας για το συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν καθαρή απ’ την αρχή. Είπαμε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια αναδιανομή, στην ουσία, της αγοράς, στοχεύοντας να διαμορφώσει ένα πιο φιλικό γι’ αυτήν περιβάλλον. Έτσι πίστευε. Προφανώς αυτό επιθυμούσαν να κάνουν και οι προηγούμενοι, το χειρότερο είναι ότι αυτές οι εξελίξεις έχουν και θα έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους. Ήδη αυτός ο τομέας της οικονομίας, που είναι οι εταιρείες των Μέσων Ενημέρωσης και αναφέρομαι στους εργαζόμενους σ’ αυτόν τον τομέα. Όχι μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά όλες οι ειδικότητες, στα 7 χρόνια της κρίσης, έχει δεχτεί πάρα πολλά πλήγματα και με απολύσεις και με κλείσιμο τέτοιων Μέσων, άλλα οικονομικά προβλήματα, απληρωσιά δεδουλευμένων κλπ. Και η κυβέρνηση υποκρίνεται όταν αναφέρεται στις υπόλοιπες ιδιωτικές επιχειρήσεις, γιατί και στην κρατική ΕΡΤ, την οποία έχει στην ευθύνη της, ούτε εκεί έχει καμιά συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους και έχουν πάρα πολλά προβλήματα. Και βεβαίως εμείς θεωρούμε και το είπαμε απ’ την αρχή, ότι έστω και με αυτό το νόμο, τον οποίο καταψηφίσαμε και τον θεωρούμε απαράδεκτο από κάθε άποψη, θα μπορούσε άμεσα να δώσει ταυτόχρονα, αφού αποφάσισε ότι θα δώσει 4 άδειες – ετσιθελικά πάλι κι αυτό – να δώσει και τις υπόλοιπες 7 – 10 θεματικές άδειες και τις άλλες δεκάδες περιφερειακές και για την Αττική και για τις άλλες 15 περιφέρειες της χώρας, που προβλέπονται από το νόμο και αυτό να γίνει σύντομα, μέσα στον επόμενο μήνα, το δίμηνο, έτσι ώστε να αποκατασταθεί αυτό και να δεις έστω και μ’ αυτό τον τρόπο επίλυση των προβλημάτων και των εργαζομένων να μη χάσουν τη δουλειά τους ή άλλες επιπτώσεις που θα έχει. Δηλαδή ακόμη και σ’ αυτό το πλαίσιο υπάρχουν κάποιες προτάσεις που θα μπορούσε να υλοποιήσει. Δεν θέλει, παιχνίδια παίζονται, δεν θέλουμε εμείς και δεν μπαίνουμε ποτέ σ’ αυτή τη διαδικασία, που ο καθένας καταλαβαίνει και για ποιους πρόκειται, όποιος θέλει καταλαβαίνει βέβαια. Το ΚΚΕ δεν μπαίνει σε παιχνίδια ανταγωνισμών ούτε επιχειρηματικών ομίλων που έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα ακόμα περισσότερο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.