ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία

Η πιο ισχυρή πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας έως τώρα

Tην πέμπτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή φέρεται να πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Σεούλ. Η ανησυχία στην περιοχή είναι μεγάλη.
piriniki

H πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, η οποία διέκοψε επίσκεψη στο εξωτερικό, μίλησε για «αυτοκαταστροφική πράξη» που δείχνει τη «αδίστακτη μανία» του ηγέτη της Β.Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η ίδια επικοινώνησε ήδη με τον Αμερικανό ομόλογό της Μπαράκ Ομπάμα. Η Σεούλ θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει ακόμα αυστηρότερες κυρώσεις στο καθεστώς.

Στην περιοχή όπου φέρεται να πραγματοποιήθηκε η δοκιμή καταγράφηκαν σεισμικές δονήσεις, η μεγαλύτερη από τις οποίες μετρήθηκε 5,4 βαθμούς.

Μάλιστα, Ιάπωνας επιστήμονας σημείωσε ότι η δόνηση από την περιοχή ήταν διαφορετική από αυτήν που θα αναμενόταν μετά από έναν σεισμό αυτού του μεγέθους.

Αξιωματούχοι της Νοτίου Κορέας χαρακτήρισαν τη δοκιμή ως τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ το καθεστώς.

Η ισχύς, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, φτάνει και τους 10 κιλοτόνους, σχεδόν διπλάσια από την προηγούμενη δοκιμή, τον Ιανουάριο.

Ανησυχία και στην Ιαπωνία, όπου ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι δεν αρκεί απλά να καταδικαστεί η ενέργεια, αλλά και να ληφθούν μέτρα εις βάρος της χώρας.

Ήδη αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιαπωνίας πραγματοποιούν επιχειρήσεις, ώστε να ελέγξουν τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.