Neo

Οι σημιτικοί, οι φιλελεύθεροι και ο Κυριάκος

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για το βιβλίο του Τάσου Αβραντίνη έρχεται να επιβεβαιώσει τους ανοικτούς διαύλους του Προέδρου της ΝΔ με τον φιλελεύθερο χώρο.
kiriakos

Το βιβλίο Αβραντίνη για την παιδεία, αποτελεί σε κάθε περίπτωση προνομιακό πεδίο για τον κ. Μητσοτάκη, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στις διακομματικές κινήσεις αποτροπής των σχεδιασμών των κ. Μπαλτά και Φίλη.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τόσο η παρουσία του Προέδρου της ΝΔ στην εκδήλωση όσο και σειρά δημοσιευμάτων επαναφέρουν τη συζήτηση για τη διεύρυνση της Ν.Δ. και τη μορφή που αυτή θα έχει. Διότι ναι μεν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να προσελκύσει στελέχη και υποστηρικτές του συγκεκριμένου χώρου, όπως και στελέχη του «σημιτικού» περιβάλλοντος, πλην όμως οι κινήσεις αυτές προκαλούν αντιδράσεις.

Κι αυτό διότι και οι δύο πτέρυγες, φιλελεύθεροι – σημιτικοί, έχουν ασκήσει, κατά το παρελθόν αλλά και τώρα, σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. την περίοδο 2004 – 2009 ενώ η ένταση αναζωπυρώθηκε με την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ – Γεωργίου.

Συνεπώς η είσοδος στο κόμμα στελεχών αυτών των θέσεων αναμένεται να δημιουργήσει εντάσεις.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει να υιοθετεί μία άλλη τακτική. Διατηρεί και καλλιεργεί τους δεσμούς του (βιβλία Αβραντίνη, παρουσία του στο Συνέδριο της Δράσης, συνεργασία με τον όμιλο της Άννας Διαμαντοπούλου), ωστόσο σε συνομιλητές του φέρεται να θέτει εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις λίστες του κόμματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος - κάποια δεν μπορεί να βρίσκεται πχ στο Επικρατείας, που αποτελεί προνομία του κάθε αρχηγού κόμματος. Ωστόσο, στις περιφέρειες της χώρας (όπου επιπροσθέτως θα υπάρξουν αντιδράσεις και από τους νυν βουλευτές) δύσκολα θα τοποθετηθούν.

Κάτι, ωστόσο, που δεν σημαίνει ότι, εφόσον η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, δεν θα βρίσκονται στη νέα κυβέρνηση. Διόλου τυχαία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, στο Σκάι, ότι η κυβέρνησή του, «κυβέρνηση αρίστων» την αποκάλεσε, θα στελεχωθεί και από μη εκλεγμένα στελέχη...

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο Τσίπρας σέρνει τον χορό του προκαραμανλικού παραληρήματος γιά την
  αποκατάσταση του φυγά της Ραφήνας –και ποιός ξέρει , μέχρι και την αποκατάσταση του στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ –προκειμένου να διασπάσει την τρέχουσα μπροστά με διψήφιο νούμερο στις δημοσκοπήσεις ΝΔ του Μητσοτάκη .
  Μέχρι η επανεξέτασης απο καποιον εισαγγελέα της υπόθεσης εναντίον του κ. Α.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ επιστρατεύθηκε.
  Η Ένωσης Ελληνων Δικαστών και Εισαγγελέων, που στην θέση του προέδρου της διετέλεσε και η μετέπειτα διορισθείσα, σημερινή ΠτΑΠ από τον κ. Τσίπρα ,
  για εσωτερικούς λόγους αντιπαρατίθεται στην απαγοήτευση των Ευρωπαϊκών Θεσμών για τον τροπο που απονέμεται η Δικαιοσύνη στην Χώρα μας.
  Αν ομως οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς μας νοιώθουν μειωμένοι με την παρατήρηση αυτήν των ευρωπαίων συναδέλφων τους και νοιώθουν θιγμένοι , εγώ θα τους πρότεινα , αντί δηλώσεων εδω για εσωτερικούς λόγους να ειχαν προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστηρια.
  Τώρα η περίπτωσης ομάδων και φιλοσοφιών να υποστηρίζουν μιά Α ή Β παράταξη για την προώθηση της Χ ή Ψ πολιτικής , ειδικά στην παιδεία ειναι επιθυμητό.
  Αρκεί οι ομάδες αυτές να μην ξεχνούν οτι ηταν η Κυβερνησης του Γιωργου Παπανδρέου και οι κηπουροί του που εφάρμοσαν τις πολιτικές αυτές για πρόοδο νομοθετώντας μαλιστα με προτοφανη συναίνεση ( νόμος για την Τριτοβάθμια Παιδεία της κ. ΔΙαμαντοπούλου ).

 2. diogenis 13:43 12/09/2016

  Δυστυχώς αν δεν γίνει νέο κόμμα στο κέντρο , σοβαρά πρόσωπα όπως η Αννα θα δεχθούν πρόσκληση από τον Κυριάκο…τί να κάνουμε…το κενό το σιχαίνεται η ζωή και η πολιτική…

 3. Αν και όταν ο Κυρ.Μητσοτάκης βγεί, οπως οφείλει σαν νεο αίμα στην συντηριτική παράταξη
  της πατρίδας μας, να καυτηριάσει τα χίλια μύρια » όσα έγιναν » στην Καραμανλική
  περίοδο του κοντά 16% ελλείμματος και δείξει οτι αυτός νέος και προοδευτικός ανθρωπος,
  δεν συμφώνησε ,ή οτι δεν θα επιτρέψει να ξαναγίνουν τέτοια από την συντηριτική παράταξη
  στο μέλλον ,
  θα αφοπλίσει και τον Τσίπρα !
  Αυτός θέλει να διχάσει την ΝΔ γιατί οι δημοσκοπήσεις δειχνουν διψήφιο αριθμό στην διαφορά προτίμησης απο τους εκλογείς.
  Να πει οτι ποτέ πιά στα ίδια αλλάζουμε για να μην βουλιάζουμε άλλο.
  Το οτι θα συμπέσει πολιτικά με τον Παπανδρέου και με αυτά που έλεγε ,αλλα και με αυτιά που
  Πραγματοποίησε και αλλάξαμε επι το προοδευτικότερη σε αρκετά θέματα .
  Δεν πειράζει για τν ΝΔ γιατι η πληοψηφία του Λαού μας ηδη αυτο το εχει παραδεχτεί !
  Ο δε Τσίπρας θα μείνει με τον Καραμανλή του στο χέρι και τον Πρ. Παυλόπουλο στο προεδρικό Μεγαρο.
  Απόδειξη τρανή !της δολοπλοκίας που μας έπαιξε και συνεχίζει να παίζει ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΦΑΣΙΣΤΑΣ πρωθυπουργός μας.

 4. Αν και όταν ο Κυρ.Μητσοτάκης βγεί, οπως οφείλει σαν νεο αίμα στην συντηριτική παράταξη της πατρίδας μας, να καυτηριάσει τα χίλια μύρια » όσα έγιναν » στην Καραμανλική περίοδο του κοντά 16% ελλείμματος και δείξει οτι αυτός –νέος και προοδευτικός ανθρωπος –δεν συμφώνησε ή οτι δεν θα επιτρέψει να ξαναγίνουν τετοια από την συντηριτική παράταξη στο μέλλον ,
  θα αφοπλίσει και τον Τσίπρα !
  Αυτός θέλει να διχάσει την ΝΔ γιατί οι δημοσκοπήσεις δειχνουν διψήφιο αριθμό στην διαφορά προτίμησης στα δύο κόμματα απο τους εκλογείς.
  Να πει οτι ποτέ πιά στα ίδια ! Αλλαζουμε για να μην βουλιάζουμε άλλο…

  Το οτι θα συμπέσει πολιτικά με τον Παπανδρέου και με αυτά που έλεγε ,αλλα και με αυτιά που Πραγματοποίησε και αλλάξαμε επι το προοδευτικότερη σε αρκετά θέματα !

  Θα ειναι θετικό για την ΝΔ γιατι η πληοψηφία του Λαού μας ηδη πει και πιςτέψει αυτο.
  Ο δε Τσίπρας θα μείνει με τον Καραμανλή του στο χέρι και τον Πρ. Παυλόπουλο στο προεδρικό Μεγαρο.
  Απόδειξη τρανή ! της δολοπλοκίας που μας έπαιξε και συνεχίζει να παίζει ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΦΑΣΙΣΤΑΣ πρωθυπουργός μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.