Neo

Η τηλεόραση στην εποχή της «ντεμέκ – Αριστεράς»

Τι χωρίζει ένα πράγματι άναρχο τηλεοπτικό τοπίο με τη διαφάνεια, τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό, στην εποχή της «ντεμέκ – Αριστεράς», όπως χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα, επιχειρούν να εξηγήσουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Και η απάντηση στην οποία καταλήγουν, είναι τα … «γερά πορτοφόλια».

Όχι άδικα, ίσως, αν αναλογιστεί κανείς τη διαδικασία που επελέγη για την αδειοδότηση τεσσάρων μόλις αδειών ιδιωτικών καναλιών, αλλά και τους ‘πανηγυρισμούς’ του Αλέξη Τσίπρα την επόμενη μέρα, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι ‘πληρώνουν το μάρμαρο’ των κυβερνητικών επιλογών, με μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά τους.

Την επαύριο του διαγωνισμού, στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για «ολιγοπώλιο στην ενημέρωση» και μάλιστα μέσω μίας διαδικασίας που έχει σοβαρά προβλήματα διαφάνειας, νομιμότητας και αξιοπιστίας, καθώς και για υψηλό τίμημα εκ μέρους των επιχειρηματιών που μπορεί να σημαίνει είτε ότι οι τέσσερις άδειες είναι πολύ λίγες ή ότι κάποιοι προσδοκούν να αξιοποιήσουν την άδεια για αλλότριους σκοπούς. Ειδικά δε, για την επικράτηση του κουμπάρου Υπουργού-Υποδομών έναντι του επίσης κουμπάρου Υπουργού Άμυνας, προβλέπουν ότι θα αποδειχθεί «Πύρρειος» νίκη. Μιλούν τέλος, για το ‘μαύρο’ σε τέσσερα κανάλια και τον κίνδυνο απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων, ως …αποδεικτικό στοιχείο της υποκρισίας και της αναλγησίας της κυβέρνησης.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 11:41 03/09/2016

    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΣΕ ΒΛΑΣΤΟ :«Σ” ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!»

    ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΦΩΤΙΑ του (νέου καναλάρχη) Χρ. Καλογρίτσα με τον (βαρυποινίτη) Παν. Βλαστό…
    9/02/2016

    Το «Βήμα» δημοσίευσε πρόσφατα, εν όψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τηλεφωνική επικοινωνία, από τον Μάιο του 2009, που καταγράφηκε από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα -που ήδη πήρε μία από τις 4 άδεις- και του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Ήταν η περίοδος, όπως γράφει η εφημερίδα, που ο Παναγιώτης Βλαστός είχε προχωρήσει στην απαγωγή – στις αρχές του 2009 – του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου.

    Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε χρησιμοποιήσει τότε την εταιρεία του εργολάβου Γιώργου Τρομπούκη για να ξεπλύνει μέρος από τα 30 εκατομμύρια των χρημάτων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία. Όπως γράφει το Βήμα, τα χρήματα φέρεται να τα είχε μεταφέρει στα γραφεία του Τρομπούκη σε μαύρες σακούλες. Ο Τρομπούκης, που φέρεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον Χρήστο Καλογρίτσα, είχε έρθει σε επαφή με τους απαγωγείς μέσω άλλων κακοποιών που ήταν κουμπάροι του.

    Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα μνημονεύεται και στην πρόσφατη υπόθεση με τους δημοσιογράφους εκβιαστές. Ο Παναγιώτης Μουσσάς, εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, σε συνομιλία του αναφέρει πως «εγώ ανήκω στην οικογένεια Καλογρίτσα», χρησιμοποιώντας το όνομα του επιχειρηματία ως «δείγμα της ισχύος του», γράφει το Βήμα.

    Η απαγωγή Παναγόπουλου είχε σημειωθεί το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 13 ημέρες, ύστερα από καταβολή λύτρων-ρεκόρ για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Το καλοκαίρι του 2009 η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση – όπως και άλλες εγκληματικές ενέργειες – και προχώρησε στην άσκηση διώξεων εναντίον 18 ποινικών, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός, στον οποίο αποδόθηκε ο ρόλος του «εγκεφάλου» της οργάνωσης.

    Ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάστηκε το 2012 για την απαγωγή Παναγόπουλου και για άλλες ενέργειες σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον ποινή 66 ετών και 12 μηνών και ο Γιώργος Τρομπούκης σε 15 χρόνια φυλάκιση. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό είναι σε εξέλιξη.

    Ακολουθεί συνομιλία της 27ης Μαΐου του 2009. Αρχικά συνομιλούν ο Τρομπούκης και ο Βλαστός, ωστόσο στη συνέχεια συμμετέχει και ο Χρήστος Καλογρίτσας.

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Πού είσαι, γιγαντάκια μου;
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ελα, αδερφέ μου, είμαι με τον πατέρα μας.
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, ναι…
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Πάρ” τον να σου πει μια καλησπέρα.
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Δώσ” μου, δώσ” μου τον….

    Ο Τρομπούκης ακούγεται να δίνει το τηλέφωνο στον κ. Καλογρίτσα για να μιλήσει με τον Βλαστό.

    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ελα, καμάρι μου…
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Καλησπέρα, τι κάνουμε; Καλά είμαστε; Καλά;
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Είμαι καλά, εδώ έχω τον μικρό και με κρατάει έτσι, ας πούμε, για να μην πάθω και τίποτα, μην πάθουμε και κάνα έμφραγμα, τώρα έχω και γεράματα εγώ.
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά.
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και σε περιμένω, και σε περιμένω…
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Μια χαρά…
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να βγεις έξω, να σε δούμε, να σε συναντήσουμε, εντάξει;
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ, κι εγώ να ξέρεις, θα τα πούμε, και ότι είσαι φίλος του φίλου μου, να ξέρεις… (σ.σ.: ακατάληπτο) πατέρας… (σ.σ.: ακατάληπτο).
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ” αγαπάω πολύ, σ” αγαπάω πολύ…
    ========================================
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Κι εγώ σ” αγαπάω πολύ…
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ” αγαπάω πολύ…
    ================================
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Να “σαι σίγουρος, εντάξει;
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Και να ξέρεις ότι ξέρω για σένα από την πρώτη μέρα που ακούστηκε το όνομά σου.
    ==============================================================
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ε;
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Από τότε σε ξέρω και σε παρακολουθώ.
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Εντάξει.
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Γιατί είμαι περήφανος μ” αυτά, εντάξει;
    ========================================
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, έτσι; Σ” ευχαριστώ…
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Να “σαι καλά, σ” αγαπώ. Εμείς εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, εντάξει;
    =================================================
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, να “σαι καλά.
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Σ” αγαπώ πολύ, να “σαι καλά.
    ======================================
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Σας ευχαριστώ, κι εγώ…
    ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Αντε, καμάρι μου, να “σαι καλά, γεια σου, γεια.
    ===============================================
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Γεια.

    Είχαν προηγηθεί άλλες συνομιλίες όπου ο Γ. Τρομπούκης «διαφήμιζε» στον Παναγιώτη Βλαστό την παρεμβατική δυνατότητα αλλά και τον θαυμασμό που τρέφει γι” αυτόν ο κ. Καλογρίτσας. Φτάνοντας σε προφανείς υπερβολές. Η συνομιλία της 27ης Απριλίου 2009, που είχε προηγηθεί της ανωτέρω, έχει ως εξής:

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Να σου πω, ο ΚΑΛΟ… σε γουστάρει, πεθαίνει.
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Σώπα, ρε. Ποιος είναι αυτός;
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ρε, ναι. Σε γουστάρει, σε γουστάρει.
    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ο δικός σου; Ο δικός σου;
    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ο ΚΑΛΟΣ, ναι. Θα κάνω ό,τι μπορώ…

    Παράλληλα, στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν και άλλες ενδεικτικές αναφορές στο όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα. Σχετικό κείμενο αφορά τηλεφωνική επικοινωνία στις 23 Ιουνίου 2009 του Παναγιώτη Βλαστού με μια δικηγόρο. Εκεί όπως μνημονεύεται «συζητάνε για τον κ. Καλογρίτσα και η δικηγόρος λέει στον Βλαστό ότι από το ραντεβού που είχε μαζί του κατάλαβε ότι θα τον βοηθήσει γιατί τον θέλει έξω από τη φυλακή για να του κάνει δουλειές».

    Όμως στο ίδιο έγγραφο υπάρχει και άλλη αναφορά σε συνομιλία Καλογρίτσα – Βλαστού που φέρεται να πραγματοποιείται στις 16 Ιουνίου 2009. Όπως σημειώνεται στο εν λόγω υπηρεσιακό κείμενο «ο Τρομπούκης παίρνει τηλέφωνο τον Βλαστό και του δίνει να μιλήσει με τον Καλογρίτσα. Ο Καλογρίτσας διαβεβαιώνει τον Βλαστό ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει, όπως π.χ. να παρέμβει στην 5η ανακρίτρια ή να καταθέσει αν χρειαστεί ως μάρτυρας. Θα συνεννοηθεί για τις ενέργειες που θα κάνει με τη δικηγόρο και θα προγραμματίσει με τον Τρομπούκη μια επίσκεψη στις φυλακές για να τα συζητήσουν από κοντά».

  2. Δήθεν αριστερά , με σκάνδαλα , κουκουλώματα σκανδάλων και Ατυχημάτων ( σαν το μακελειόστην Αιγινα στο οποίον όπως φημολογείται υπηρχε στο φονικό ταχύπλοο παρουσία υπουργών ή μελλών της οικογένειας τους) …
    Ντεμέκ στα Ελληνικά συμμαίνει ΔΗΘΕΝ . Αυτό θα δείξουν και στην ΔΕΘ .

    • Μνήμων 12:34 03/09/2016

      Ο Βαρδής ο Καλογρίτσας και η «17Ν»

      Απο τον Μιχάλη Δενδρινό

      Aναστατωμένη είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, απο τα όσα λέει στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του, ο συμμορίτης εργολάβος Τρομπούκης. Μιλώντας με το έγκλειστο μπουμπούκι, τον Βλαστό, αναφέρει οτι ο ηγέτης της «17Ν», είναι ο επιχειρηματίας, εκδότης, κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας! Είναι η στιγμή που ο τελευταίος παίρνει το τηλέφωνο απο τον Τρομπούκη και λέει στον Βλαστό «Καμαράκι μου, τι κάνεις;», λες και μιλούσε σε καμιά Αρσακειάδα.
      Η εμπλοκή του ονόματος του Καλογρίτσα στη 17Ν, απο ένα ηγετικό στέλεχος του Συνδικάτου του Εγκλήματος, όπως ο Τρομπούκης, παρότι δεν έχει καμιά αξιοπιστία, ξύπνησε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, τις επώδυνες μνήμες της επίθεσης. Αν σ αυτό προσθέσει κανείς την πεποίθηση του αποθανόντος Θόδωρου Βαρδινογιάνη, οτι πίσω απο την επίθεση της «17Ν», στον Βαρδή κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, τα όσα λέει ο Τρομπούκης έρχονται να ξύσουν πληγές. Απο την άλλη ο κακός χειρισμός του Mega που ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο, ν αναφερθεί στον Βαρδή Βαρδινογιάννη και σε όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προκαλεί τριγμούς σ ένα κανάλι που κάθε λίγο και λιγάκι προβληματίζει την οικογένεια του κορυφαίου επιχειρηματία. Σ αυτό το ρευστό σκηνικό, έρχεται να προστεθεί και η πρωθυπουργική ανεπάρκεια, η οποία τείνει να γίνει ένας επικίνδυνος αστάθμητος παράγοντας:
      «Μ αυτό το παιδί, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει…», είναι η παραδοχή κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας για την ηγετική στόμφα του πρωθυπουργού μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.