ΚΟΣΜΟΣ

Politico

Οι τουρκικές αρχές εφαρμόζουν μια πολιτική επιλογής των Σύρων

Οι τουρκικές αρχές εφαρμόζουν μια πολιτική επιλογής των Σύρων που βρίσκονται στη χώρα, παρεμποδίζοντας όσους εξ αυτών είναι υψηλής ειδίκευσης να ενταχθούν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης προς την ΕΕ ή να μεταναστεύσουν σε ατομική βάση προς κάποια ευρωπαϊκή χώρα ή τις ΗΠΑ, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η ιστοσελίδα POLITICO.
prosfyges

Στο δημοσίευμα αναφέρεται οτι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Άγκυρα, ο οργανισμός έχει «επίγνωση του γεγονότος ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει, σε ορισμένες περιπτώσεις, λάβει υπόψη κριτήρια εκπαίδευσης κατά την έκδοση αδειών εξόδου προς Σύρους πρόσφυγες που έχουν επιλεγεί για μετεγκατάσταση από την Τουρκία».

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε, αντιθέτως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι τα κριτήρια μετεγκατάστασης που θέτει η ίδια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δίνουν προτεραιότητα σε ευάλωτα άτομα, όπως θύματα βασανιστηρίων και άτομα με ειδικές ιατρικές ανάγκες.

Σε συνέντευξή του στο CNN αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Καβούσιγλου σημείωσε την αντίθεσή του στην επιλεκτική προσέγγιση, καθώς, όπως ανέφερε, δεν αποτελεί ανθρώπινη μεταχείριση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.