ΕΛΛΑΔΑ

Συνεληφθη 29χρονος

Ιερόσυλος άρπαξε λείψανα από ναό της Ημαθίας

Όποιους σκοπούς κι αν είχε ένας νεαρός ιερόσυλος που επιχείρησε να κλέψει μια λειψανοθήκη από την εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δεν τους πέτυχε καθώς συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο 29χρονος Έλληνας είχε μπει παριστάνοντας τον προσκυνητή στο ναό το απόγευμα της Παρασκευής και, όταν πίστεψε ότι δεν τον έβλεπαν, άρπαξε τη λειψανοθήκη με το ιερό λείψανο που περιείχε και τράπηκε σε φυγή. Όμως, δεν κατάφερε να διαφύγει και τα ιερά κειμήλια αποδόθηκαν στον εφημέριο της εκκλησίας. Ο δράστης, που δεν εξήγησε γιατί έκανε την κλοπή, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βεροίας.

*** Ανάλογη τύχη είχε ένα ζευγάρι νεαρών ιερόσυλων που συνελήφθησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης στη Μεσσηνία, όταν διέρρηξαν μια εκκλησία και άρπαξαν τα χρήματα που περιείχε το παγκάρι. Οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος εντόπισαν τον 39χρονο δράστη και την 32χρονη συνεργό του, τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.