ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Τι θα γίνει με τις συντάξεις

ΙΚΑ: Σε αναζήτηση πόρων για την κάλυψη της τρύπας 2,1 δισ. ευρώ

Άμεση επιχορήγηση από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών ζητά το ΙΚΑ για να «καλύψει» μέρος του ελλείμματος των 2,099 δισ. ευρώ που θα έχει έως το τέλος του 2016, πριν δηλαδή από τη συγχώνευση σε αυτό -ως Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)- όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης.
ika

Το αίτημα αποφάσισε να υποβάλει η διοίκηση του ΙΚΑ, μετά την απορρόφηση πάνω από το 64% της προβλεπόμενης ετήσιας χρηματοδότησης και «δεδομένης της ανάγκης κάλυψης μέρους του ελλείμματος το οποίο, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση διαμορφώθηκε σε 2,099 δισ. ευρώ», υπογραμμίζεται σε έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης που δημοσιεύει η εφημερίδα, «Ημερησία».

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ΙΚΑ θα λάβει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ, καθώς θα πρέπει να ενισχυθούν τα, επίσης, ελλειμματικά ταμεία του ΟΑΕΕ και των Νομικών.

Το ΑΚΑΓΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 149 του Ν. 3655/2008 (ΦΕΚ 58 Α΄) χρηματοδοτείται από τις εισφορές αλληλεγγύης των συνταξιούχων και ενισχύει τους ελλειμματικούς κλάδους των Ταμείων για την κύρια σύνταξη με βάση κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που καθορίζει, κάθε χρόνο, το ύψος του ποσού το οποίο απαιτείται.

Το ποσό αυτό για φέτος έχει καθοριστεί στα 395 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται να αυξηθεί, αν δεν «βγουν» οι λογαριασμοί (από τα έσοδα) για τις πληρωμές των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.