ΚΟΣΜΟΣ

Στην Άγκυρα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών

Υπερήφανος ιδιοκτήτης τουρκικού πλυντηρίου δηλώνει ο Μπ. Τζόνσον!

Αφού συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit παρουσιάζοντας ως απειλή μια ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, δήλωσε σήμερα από την Άγκυρα ότι είναι ο "υπερήφανος ιδιοκτήτης" ενός πλυντηρίου τουρκικής κατασκευής.
boris

"Έχουμε την τύχη στη Βρετανία να είμαστε από τους κυριότερους εισαγωγείς τουρκικών προϊόντων (...) και είμαι ο υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός τουρκικού πλυντηρίου που λειτουργεί πολύ καλά", είπε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τζόνσον δεν αποκαλυψε τη μάρκα του πλυντηρίου. Πολλές τουρκικές εταιρείες ηλεκτρικών ειδών εξάγουν τα προϊόντα τους σε όλον τον κόσμο.

Αναφερόμενος σε ένα άλλο παράδειγμα των "καλών σχέσεων" μεταξύ Λονδίνου και Άγκυρας, είπε ότι η Τουρκία φιλοξενεί κάθε χρόνο τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες. "Ελπίζω (οι Βρετανοί τουρίστες) να συμπεριφέρονται καλά, είμαι σίγουρος ότι έτσι είναι", πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit ο Τζόνσον είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι ήταν αντίθετος με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.