ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας

Εισαγγελική παρέμβαση για το Ωραιόκαστρο

Παρέμβαση της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου περί  μη ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και για τις δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει δύο σκέλη:

-Την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που καθίσουν προσφυγόπουλα στα ίδια θρανία με τα παιδιά τους

-Τις δηλώσεις του Αστέριου Γαβότση, σε συγκέντρωση δημοτών του, με αφορμή αντιδράσεις πολιτών για το προσφυγικό, που χαρακτηρίστηκαν ως «ρατσιστικές». Ο δήμαρχος απέρριψε τις απόψεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε είχαν αντίθετο νόημα απ' αυτό που τους αποδίδεται.

Ο ίδιος, πάντως, στο πλαίσιο της παραγγελθείσας προκαταρκτικής έρευνας καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο κ. Γαβότσης δήλωσε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα που είναι πρόθυμη να διαθέσει η κυβέρνηση για τη μεταφορά προσφυγόπουλων, να δοθούν προκειμένου να δημιουργηθούν δομές για την εκπαίδευσή τους.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θάνος 17:26 14/09/2016

  Βλέπουμε τα οφέλη από τα φοβερά νεοταξίτικα νομοσχέδια. Δεν συμφωνώ με τις απόψεις των ατόμων στο Ωραιόκαστρο, αλλά θεωρώ ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους αν κρίνουν ότι δεν θέλουν παιδιά μεταναστών στα σχολεία τους να το διεκδικήσουν. Γελάω και με όλα τα ΜΜΕ που αποκρύβουν το επιχείρημα των ανθρώπων από το Ωραιόκαστρο για τις μεταδοτικές ασθένειες. Προ μηνός στον καταυλισμό στο Κιλκίς, διαπιστώθηκε ότι εννέα παιδιά μεταναστών κόλλησαν ηπατίτιδα ή ελονοσία, δεν θυμάμαι ακριβώς

 2. freeman 15:32 14/09/2016

  Ρε «τυφλή» γριά εισαγγελού , δεν διατάσεις και καμιά «έρευνα » για αυτά που ξερνάει ο Βουδούρης ΤΟΥΣ , ότι με διαβίωση σε «5άστερα» στην Φιλανδία ο κάθε μετανάστης στοιχίζει 12.000€/έτος , ενώ στο μεταναστολάγνο ΣυριζοΑνελιστάν η διαβίωση σε τσαντιρομαχαλάδες και στα κουφάρια του Ελληνικού ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 15.000 € / έτος !!!!!!!!
  Ρε Καραμανλολάγνα γριά , ο Αντιρατσιστικός Νόμος ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΣΑ από τους … ΜεταναστοΛΆΓΝΟΥΝ ΑνθρωπισμοΚΑΠΗΛΟΥΣ ΑριστεροΚαμένους υποκρικές που έκαναν επάγγελμα την κερδοσκοπική διαχείριση του ανθρώπινου πόνου ?
  H Μεταναστευτική λαμογιοβιομηχανία θα είναι η μοναδική ανάπτυξη που θα υπάρχει ?

  • Τώρα φίλε μου , της χάλασες την περικεφαλαία που εχει για χτένισμα !
   Aσε που μπορεί να σου στείλει κανά Σανιδά για προανάκριση !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.