ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Βάναυση προσβολή»

Εισαγγελείς προς Μαρινάκη: Οι επιθέσεις δεν θα κάμψουν το σθένος μας

Απάντηση της Ένωσης Εισαγγελέων στον Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς να τον κατονομάζει.

«Οι επιθέσεις λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή δηλώσεις που δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί «διατεταγμένης υπηρεσίας» και περί «εκτελέσεως συμβολαίου» από εισαγγελικούς λειτουργούς.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει: «Στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί “διατεταγμένης υπηρεσίας” και περί “εκτελέσεως συμβολαίου” από Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση  του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Όχι οτι εχω την παραμικρή αμφιβολία για το ποιόν και το έργο του Μαρινάκη στα κοινά και τα ποδοσφαιρικής ειδικώτερα .
    Αλλά κύριοι και κυρίες της Ένωσης δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος να πώ το κρίμα μου ;
    Ούτε και σε σας εχω εμπυστοσύνη ! Οταν αφήνετε Τσίπρα , Παπαγγελόπουλο και την ορισθείσα από αυτούς ΠτΑΠ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.