ΚΟΣΜΟΣ

Με το πολιτικό του μέλλον το συνδέει ο Ρέντσι

Ιταλία: Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές

Οι Ιταλοί θα κληθούν να εκφραστούν στις 4 Δεκεμβρίου σχετικά με το δημοψήφισμα που αφορά τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπως αποφάσισε, πριν λίγο, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι.

Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα αφορά, κυρίως, την μείωση του αριθμού των γερουσιαστών και την αποδυνάμωση της γερουσίας, την αλλαγή των διαδικασιών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και τον περιορισμό των δικαιοδοσιών των περιφερειών.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει καλέσει τους ιταλούς να ψηφίσουν «ναι», συνδέοντας, σε μεγάλο βαθμό, το πολιτικό του μέλλον με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αντιθέτως, έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία τους υπέρ του «όχι».

Η Λέγκα του Βορρά και η Ιταλική Αριστερά, τις περασμένες ημέρες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διαβουλεύσεις, με στόχο την από κοινού επιλογή της καταλληλότερης ημερομηνίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γκάλοπ , το «όχι» διατηρεί, στην φάση αυτή, ελαφρό προβάδισμα, με ποσοστό του 52%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.