ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Από την Google

Jean Batten: Το doodle αφιερωμένο στη γυναίκα των αιθέρων

Τα 107 χρόνια από τη γέννηση της Νεοζηλανδής Jean Batten γιορτάζει σήμερα η Google, αφιερώνοντάς της το Doodle. Διαβάστε περισσότερα για την Jean Batten, τη γυναίκα-θρύλος της Νέας Ζηλανδίας.
googledoodle

Η Jean Batten γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία στις 15 Σεπτεμβρίου 1909, και απεβίωσε στις 22 Νοεμβρίου 1982, σε ηλικία 73 ετών. Κατάφερε να γίνει η πιο διάσημη γυναίκα της εποχής της, με μία σειρά από παγκόσμια ρεκόρ, και αποτέλεσε ένα ίνδαλμα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, της απονεμήθηκαν δεκάδες βραβεία και μετάλλια ανδρείας.

Η Jean Batten, αεροπόρος από τη Νέα Ζηλανδία, έφερε την αλλαγή στους αιθέρες, ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να πετάξει από την Αγγλία στην Αυστραλία. Η Jean Batten κατάφερε να το επιτύχει, και μάλιστα με χρόνο ρεκόρ το 1934. Η φήμη της Jean Batten απογειώθηκε, όταν το έτος 1935 έγινε η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της σε όλο τον νότιο Ατλαντικό, ενώ έφτασε στο απόγειο σχεδόν ένα χρόνο μετά, το έτος 1936, όταν η ίδια μαζί με την μαύρη γάτα της έκανε το πρώτο στον κόσμο απευθείας ταξίδι από την Αγγλία στη Νέα Ζηλανδία!

Η αυτοβιογραφία της Batten
Κάποιοι ονόμασαν τη Batten, Γκάρμπο των αιθέρων, θεωρώντας την πρότυπο ομορφιάς της εποχής. Η Batten μεταξύ άλλων, θέλοντας να διατηρήσει αιώνια την υστεροφημία της προέβη στη συγγραφή της αυτοβιογραφίας της σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις 29 ετών. Το 1934 προσπάθησε να πετάξει από τη Μ. Βρετανία στην Αυστραλία με το Gipsy Moth, κάτι που τελικά κατάφερε, ενώ στη διάρκεια της ζωής της προσπάθησε να σπάσει το ρεκόρ χρόνου του Amy Johnson για τη συγκεκριμένη διαδρομή, χωρίς τελικά να το πετύχει.

O άδοξος θάνατος της Jean Batten
Παρά τη δοξασμένη της διαδρομή , η Batten πέθανε άδοξα. Το 1982 και ενώ βρισκόταν στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, τη δάγκωσε ένας σκύλος. Η Jean Batten αρνήθηκε να δεχτεί οποιαδήποτε θεραπεία μετά το δάγκωμα, με αποτέλεσμα να εμφανίσει σημαντικές επιπλοκές στην υγεία της. Πέθανε μόνη σε ένα ξενοδοχείο της Μαγιόρκα, ενώ η ταφή της πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1983. Μάλιστα το παράδοξο είναι ότι η ταφή πραγματοποιήθηκε με το μεσαίο της όνομα, Gardner, και κανείς δεν γνώριζε ποια πραγματικά ήταν. Ο κόσμος και οι συγγενείς της πληροφορήθηκαν το γεγονός το Σεπτέμβριο του 1987.

batten

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.