ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκδήλωση του ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Κ. Χατζηδάκης: «Εθνικό καρκίνωμα ο λαϊκισμός»

Εθνικό καρκίνωμα χαρακτήρισε το λαϊκισμό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με θέμα: «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές - οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας».
xatzidakis

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, μπήκαν στο μνημόνιο και το αποχαιρέτησαν, σε αντίθεση με εμάς που παραμένουμε εγκλωβισμένοι.

Ως βασική αιτία ανέφερε το λαϊκισμό, που, όπως είπε, μας έχει παγιδεύσει σε οπισθοδρομική εσωστρέφεια.

«Η λύση δεν μπορεί να εδράζεται σε λαϊκίστικες προσεγγίσεις, αλλά στην κοινή λογική και στην υιοθέτηση καλών ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών», είπε, σημειώνοντας πως πρέπει να ανακαλύψουμε τι πέτυχε αλλού και να το μεταφέρουμε και εδώ.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι για τη διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΔ συνέβαλαν εκατοντάδες τεχνοκράτες, έγινε διάλογος με κοινωνικούς εταίρους και φορείς, καθώς και με ανοικτή ηλεκτρονική διαβούλευση με την κοινωνία, στην οποία συμμετείχαν 25.000 πολίτες.

«Στην προετοιμασία του προγράμματός μας ξεκάθαρα λέμε όχι στο λαϊκισμό, όχι στα συνθήματα. Προσεγγίζουμε τις προκλήσεις με ρεαλισμό και ειλικρίνεια και αυτό θα αποτυπωθεί και στην ομιλία του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ», συνέχισε.

«Να προσφέρουμε την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ψεύτικων υποσχέσεων. Στόχος μας δεν είναι η Ελλάδα των επιδομάτων, αλλά των ευκαιριών για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Καθένας να μπορεί να οραματίζεται, να επιχειρεί, να δημιουργεί», πρόσθεσε με έμφαση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. κ. Χατζηδάκη ,
    μην ξεχάστε να αναγετε και το ΖΑΠΠΕΙΑ του προηγούμενου αρχηγού σας στην κατηγορία τριών άλφα του λαϊκισμού.
    Μην τον αδικείτε τον άνθρωπο !
    Καλά τα καταφέρατε να περάσετε λήθη και μουγκαμάρα για τον πρωθυπουργό σας της χρεοκοπίας, τον Κωστα Καραμανλή …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.