ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άλλες έξι ΔΕΚΟ στο υπερταμείο

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί η υποδόση  των 2,8 δισ ευρώ.
vouli

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με την διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται την Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα έχει διπλή συνεδρίαση καλώντας και κοινωνικούς φορείς. Την Τρίτη, και αφού έχει εγκριθεί από την Επιτροπή, θα εισαχθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι: «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων».

Με το νομοσχέδιο μεταφέρονται στο υπερταμείο άλλες έξι ΔΕΚΟ. Πρόκειται για τις ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ (το 34% καθώς το υπόλοιπο 17% ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ).  Ειδικά για την ΕΛΒΟ, ορίζεται ότι η εν λόγω μεταβίβαση των μετοχών της δεν επηρεάζει την ειδική εκκαθάριση υπό την οποία έχει τεθεί, και που συνεχίζεται, με τους ίδιους όρους και συμφωνίες, έως την περάτωσή της.

Σε ειδικό κεφάλαιο του υπουργείου Μεταφορών ορίζεται ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ συνάπτει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως δέκα (10) ετών για το τροχαίο υλικό.

Τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., από αναλογία μισθωμάτων έτους 2014, μισθώματα 2015 και αναλογία μισθωμάτων του έτους 2016 της προαναφερόμενης σύμβασης εκμίσθωσης με τον ΟΣΕ, των οποίων η καταβολή καθυστερεί πλέον της οριζόμενης προθεσμίας, εισπράττονται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), με ανάλογη εφαρμογή των προαναφερόμενων διατάξεων.

Το μέρος των μισθωμάτων, τα οποία εισπράττονται κατά τα ανωτέρω από τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., μετά την αφαίρεση της διαχειριστικής αμοιβής, διατηρείται σε ειδικό αποθεματικό και προορίζεται αποκλειστικά για την χρηματοδότηση του προγράμματος διαχείρισης τροχαίου υλικού και των εργασιών συντήρησης αυτού.

Τέλος, επιτρέπεται, κατά την εκτέλεση των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών, η εκχώρηση από το Δημόσιο απαιτήσεων των παρόχων από τις συμβάσεις αυτές με τη σύναψη ειδικότερων συμφωνιών μεταξύ των παρόχων, ως εκχωρητών, και του Δημοσίου, του ΟΣΕ Α.Ε. ή της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως εκδοχέων, για την εξόφληση οφειλών προς τους ανωτέρω φορείς (μισθώματα από συμβάσεις μίσθωσης μονάδων τροχαίου υλικού, αμοιβές για παροχή υπηρεσιών συντήρησης τροχαίου υλικού κ.λπ.)

Οι διατάξεις του υπουργείου Εργασίας

Όσον αφορά τις διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναπροσαρμόζεται το ύψος της έκπτωσης που παρέχεται σε περίπτωση εξαγοράς ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή του αντίστοιχου ποσού. Συγκεκριμένα, αντί της έκπτωσης 15% επί του συνολικού ποσού πλέον προβλέπεται έκπτωση 2% για κάθε έτος εξαγοράς.

Επίσης, απαλείφεται η διάταξη του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 40 για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας από 6 έως 10 δωματίων σε ολόκληρη την Επικράτεια, οι οποίοι υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις καταβάλλουν τις μειωμένες εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που ισχύουν για την κύρια ασφάλιση μέχρι το 2021. Πλέον, θα πρέπει από 1.1.2017 να καταβάλλουν εισφορές που αντιστοιχούν στο 20% του φορολογητέου εισοδήματός τους.

Τέλος από 1.1.2017 εισάγεται ενιαίος συντελεστής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ υγειονομικής περίθαλψης με σκοπό την ομογενοποίηση του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως του είδους της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν είναι ίδιοι με τους προηγούμενους.
  Είναι χειρότεροι… γιατί φορούν σαν προβιά την «Αριστερά» και το «ήθος» της.

  Νικήτας Οικονόμου

  Στην Ελλάδα εγκαθίσταται αργά αλλά σταθερά ένα από τα χειρότερα καθεστώτα που έζησε αυτή η πολύπαθη χώρα.

  Στα πόστα που κάθονταν ανίκανοι και διεφθαρμένοι που πάτωσαν τη χώρα, κάθονται πλέον άσχετοι αρπακολατζήδες, ψυχικά και πολιτικά διαταραγμένες προσωπικότητες, αισχροί δημαγωγοί, επαίσχυντοι ψεύτες και λαοπλάνοι, νάρκισσοι σπεσιαλίστες στην προπαγάνδα, στην εξαπάτηση και στη χειραγώγηση.

  Στόχος τους να ριζώσει αυτό το καθεστώς με την εξαγορά συνειδήσεων μοιράζοντας επιχρυσωμένα ψίχουλα, με τη λάσπη, τον στιγματισμό και σπίλωση της διαφορετικής άποψης, την εκδίκηση, τη μισαλλόδοξη ανάγκη να πάρουν το αίμα τους πίσω και να «κλείσουν λογαριασμούς», την ψυχοπαθητική τους εμμονή να κατασκευάζουν προδότες και εχθρούς, να δικάζουν, να διώκουν, να διχάζουν…

  Ένα καθεστώς φασιστοειδών που θέλει να σηκώσει τείχη απομόνωσης, για να έχει τη ψευδαίσθηση της ασφάλειας…

  Ένα τείχος απέναντι σε μια Ευρώπη που, βεβαίως με τις αδυναμίες και ατέλειές της, πρέπει να χωνευτεί όμως στο υποσυνείδητο του κόσμου ως ο Σατανάς που δεν είχαμε, αλλά έπρεπε να αποκτήσουμε. Έτσι μακροημερεύουν τα καθεστώτα…

  Δεν είναι ίδιοι με τους προηγούμενους. Είναι χειρότεροι… γιατί φορούν σαν προβιά την «Αριστερά» και το «ήθος» της.- Μόνο που δεν είναι κανένας τους Λαμπράκης, μήτε θα βρεις σ” αυτούς Λαμπράκηδες… Ούτε Μπελογιάννη θα βρεις ανάμεσά τους, ούτε Ηλιού, ούτε Πασσαλίδη, ούτε Κύρκο, ούτε Παπαγιαννάκη…

  Κοινούς πολιτικούς απατεώνες συναντάς, ανήθικους γυρολόγους, όλοι συνεταίροι σε Ομόρρυθμη Εταιρεία με μια αποκρουστική μπουκωμένη με κοψίδια Δεξιά, με προμετωπίδα ημίτρελες φανατικές περσόνες που ζουν το όνειρό τους – τον δικό μας εφιάλτη… (ps: οι αράδες αυτές θα παίζουν συχνά γιατί τα λόγια στερεύουν, δεν είναι ανεξάντλητα… την κατανόησή σας)…

  • ΝΜan. 23:45 23/09/2016

   Η Ελλάδα ΚΑΗΚΕ,
   οι προδότες ανέλαβαν την εκτέλεση των εντολών ΜΠΑΡΟΖΟ, ο Παπανδρέου ΕΠΕΣΕ!!! Το δημοψήφισμα της δημοκρατίας ‘’σκοτώθηκε’’ από τους προδότες.
   Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, γνωρίζει την αλήθεια, Γνωρίζει ‘’ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ’’ ο Αντωνάκης για να γίνει πρωθυπουργός, γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Βαγγελάκης για να γίνει..μηδέν, όπως γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Αλέξης για ..να μας μάθει αγγλικά.
   Το ΜΟΝΟ που δεν ξέρουμε είναι πόσο μας στοίχισε ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΕΠΑΥΛΗ, της… ..πεθεράς του Πάνου?
   Ο αριθμός των θανάτων όμως,‘’στοίχειωσε ’’ την συμμορία των εκτελεστών δολοφόνων και των συκοφαντών του Γιώργου Παπανδρέου, αφού σε αυτόν έριξαν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ οικονομικό έγκλημα.
   Σήμερα ΤΡΕΜΟΥΝ την εκδίκηση του λαού που έμαθε την αλήθεια!

 2. ΝΜan. 20:03 23/09/2016

  Η ΠΙΟ ΑΝΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟ’’ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ’’ ΑΛΕΞΗ.

  [[Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….]]
  Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ,
  πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια
  Στις 29/2/2012δηλωνατε στο real fm .
  »Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ
  και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση» …..και
  συνεχίζετε λέγοντας ……»η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
  Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….
  Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;
  Με ποιο αποδεικτικό δικαίωμα διατυπώνατε τέτοιες μομφές και συκοφαντίες?
  Ξέρετε εσείς κάτι και δεν το λέτε?
  Ντροπή σας !!!

 3. Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
  Η ώρα της ‘’πληρωμής’’ έφτασε.

  Δεν μας άρεσε το λογικό και βιώσιμο πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου και αποφασίσαμε να τον εξοστρακίσουμε και αυτόν και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. *Δεν μας άρεσε να πληρώσουν αυτοί που έχουν και αυτοί που πρέπει, αυτοί που ουσιαστικά θα πλήρωναν με τις αλλαγές του Πασοκ, αλλά ‘’αναθέσαμε’’ στον Σαμαρά να τους..μαλώσει. Μα ο Σαμαράς, είτε ..ιδεολογικά , είτε σαν σύζυγος μεγαλοβιομηχάνου (ΚΥΚΝΟΣ), θα προστάτευε τα συμφέροντά του. Εξ άλλου αυτό ήταν γνωστό. Είδατε τι έγινε με όσους ‘’έβγαλαν’’ χρήματα στο εξωτερικό. Ούτε γάτα ,ούτε ζημιά και τα ‘’φόρτωσε’’ και στον Παπακωνσταντίνου.

  *Γιατί ο Τσίπρας ‘’κάρφωσε πισώπλατα’’ την Ελλάδα, αρνούμενος και παροτρύνοντας κάθε τρομοκρατημένο έλληνα να ΜΗΝ πληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος?
  *Το πόσο θα ‘’πληρώσουμε’’ την εγκληματική προσπάθεια του Σαμαρά , του Βενιζέλου, του Τσίπρα και των λοιπών .. υπολειμμάτων , θα φανεί ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, μόλις παραλάβουμε τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορείας και τα έντυπα με τους επί πλέον φόρους, για την ακίνητη περιουσία. Οι μεγάλοι, ζουν κάτω από ‘’ειδικό καθεστώς’’ πατριδοκαπηλίας και ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ! Δεν πληρώνουν φόρο γιατί ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από το σύστημα.
  *Βέβαια το μεγάλο γενοκτονικό φορολογικό πακέτο, που ήδη ψηφίζεται κατά το πρώτο μέρος και ήδη ‘’προετοιμάζεται’’ και για το δεύτερο στάδιο, θα αποτελέσει την ταφόπετρα των συνταξιούχων, τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των μικρομεσαίων και τέλος την αρχή της γενοκτονίας αφού ελάχιστοι νέοι θα μπορούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουν οικογένεια με παιδιά, στις νέες απάνθρωπες και εθνοκτόνες συνθήκες που συνειδητά δημιουργούν οι προδότες της ‘’αριστεράς’’.
  * Τώρα θα αντιληφθούμε πόσο ΛΑΘΟΣ κάναμε που ‘’διώξαμε’’ τον Γιώργο και επί πλέον ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ και την Ελλάδα. Σύντομα έρχεται η ώρα που θα νιώσουμε όλοι πόσο κακό κάναμε στα παιδιά μας ‘’ψάχνοντας’’ την …ΣΩΤΗΡΙΑ των 18 !!! …προγραμμάτων του Αντώνη την ξεφούσκωτη ρεζέρβα του Βαγγελάκη και την πρωτόγνωρη ΑΠΑΤΗ και προδοσία του Τσίπρα και όλων όσων ‘’υπηρετούν’’ τα συμφέροντα αυτών που τους ‘’έφεραν’’ στην κυβέρνηση.
  Τώρα, που η πατρίδα μας ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ! και όχι στους Έλληνες.
  Και μη ψάχνετε για ενόχους και εξιλαστήρια θύματα. Ο καθρέφτης είναι αμείλικτος !!!!!

 4. Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΕΛ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
  Η ώρα της ‘’πληρωμής’’ έφτασε.

  Δεν μας άρεσε το λογικό και βιώσιμο πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου και αποφασίσαμε να τον εξοστρακίσουμε και αυτόν και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. *Δεν μας άρεσε να πληρώσουν αυτοί που έχουν και αυτοί που πρέπει, αυτοί που ουσιαστικά θα πλήρωναν με τις αλλαγές του Πασοκ, αλλά ‘’αναθέσαμε’’ στον Σαμαρά να τους..μαλώσει. Μα ο Σαμαράς, είτε ..ιδεολογικά , είτε σαν σύζυγος μεγαλοβιομηχάνου (ΚΥΚΝΟΣ), θα προστάτευε τα συμφέροντά του. Εξ άλλου αυτό ήταν γνωστό. Είδατε τι έγινε με όσους ‘’έβγαλαν’’ χρήματα στο εξωτερικό. Ούτε γάτα ,ούτε ζημιά και τα ‘’φόρτωσε’’ και στον Παπακωνσταντίνου.

  *Γιατί ο Τσίπρας ‘’κάρφωσε πισώπλατα’’ την Ελλάδα, αρνούμενος και παροτρύνοντας κάθε τρομοκρατημένο έλληνα να ΜΗΝ πληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος?
  *Το πόσο θα ‘’πληρώσουμε’’ την εγκληματική προσπάθεια του Σαμαρά , του Βενιζέλου, του Τσίπρα και των λοιπών .. υπολειμμάτων , θα φανεί ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, μόλις παραλάβουμε τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορείας και τα έντυπα με τους επί πλέον φόρους, για την ακίνητη περιουσία. Οι μεγάλοι, ζουν κάτω από ‘’ειδικό καθεστώς’’ πατριδοκαπηλίας και ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ! Δεν πληρώνουν φόρο γιατί ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από το σύστημα.
  *Βέβαια το μεγάλο γενοκτονικό φορολογικό πακέτο, που ήδη ψηφίζεται κατά το πρώτο μέρος και ήδη ‘’προετοιμάζεται’’ και για το δεύτερο στάδιο, θα αποτελέσει την ταφόπετρα των συνταξιούχων, τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των μικρομεσαίων και τέλος την αρχή της γενοκτονίας αφού ελάχιστοι νέοι θα μπορούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουν οικογένεια με παιδιά, στις νέες απάνθρωπες και εθνοκτόνες συνθήκες που συνειδητά δημιουργούν οι προδότες της ‘’αριστεράς’’.
  * Τώρα θα αντιληφθούμε πόσο ΛΑΘΟΣ κάναμε που ‘’διώξαμε’’ τον Γιώργο και επί πλέον ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ και την Ελλάδα. Σύντομα έρχεται η ώρα που θα νιώσουμε όλοι πόσο κακό κάναμε στα παιδιά μας ‘’ψάχνοντας’’ την …ΣΩΤΗΡΙΑ των 18 !!! …προγραμμάτων του Αντώνη την ξεφούσκωτη ρεζέρβα του Βαγγελάκη και την πρωτόγνωρη ΑΠΑΤΗ και προδοσία του Τσίπρα και όλων όσων ‘’υπηρετούν’’ τα συμφέροντα αυτών που τους ‘’έφεραν’’ στην κυβέρνηση.
  Τώρα, που η πατρίδα μας ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ! και όχι στους Έλληνες.
  Και μη ψάχνετε για ενόχους και εξιλαστήρια θύματα. Ο καθρέφτης είναι αμείλικτος !!!!!

 5. ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΕΝΤΟΛΗ ‘’ΕΚΤΕΛΕΙ’’ ΤΑ..ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ??

  *Θυμηθείτε τι έλεγε ο Αλέξης, τις μας υπεσχέθη και ρωτήστε τον, τι σχέση έχουν αυτά που έλεγε με αυτά που κάνει?
  *Υπάρχει έστω και η παραμικρή ‘’συγγένεια’’-σχέση, των όσων έλεγε και υποσχόταν με όσα κάνει σήμερα?
  *Με τίνος την άδεια, την εντολή, την εξουσιοδότηση προβαίνει στην ΕΣΧΑΤΗ αυτή ΠΡΟΔΟΣΙΑ , επικαλούμενος πρόστυχα , άνανδρα και ύποπτα, ότι ‘’εκτελεί το πρόγραμμα-συμφωνία’’ με το λαό?
  *Ποιος ΕΞΟΥΣΟΔΟΤΗΣΕ τον Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε αυτόν τον ευτελιστικό καταστροφικό και προδοτικό σταλινικόν ‘’ελιγμό ΑΠΑΤΗΣ’’ εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων?
  *Που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και που η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ?
  *Που βρίσκεται και τι κάνει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας?
  *Πως ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ αυτή την προδοσία της λαϊκής εντολής για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόγραμμα που μας υπεσχέθησαν?
  *Τι σχέση έχουν αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, με όσα κάνει σήμερα?
  *Μήπως η εκλογή του Πάκη και η επιλογή του από τον κ. Τσίπρα , αποτελεί και ‘’φραγμό’’ στην εκτέλεση των καθηκόντων του?
  *Η ΧΟΥΝΤΑ ‘’ωχριά’’ μπροστά στο αντισυνταγματικό αυτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! που συντελείται σήμερα στην πατρίδα μας.
  ΣΧΟΛΙΟ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
  Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.