ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Κεφαλαιοποίηση της ΔΕΘ επιδιώκει ο Μητσοτάκης

Στρατηγική διάχυσης του μηνύματός του από τον Πρόεδρο της Ν.Δ.

Ο στόχος της ΔΕΘ επετεύχθη! Και τώρα; Αυτός μοιάζει να είναι ο προβληματισμός στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. μετά τη θετική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Το ερώτημα αφορά τον τρόπο και τις πολιτικές – επικοινωνιακές δόσεις διάχυσης του μηνύματος της ΔΕΘ στην Ελλάδα και δημιουργίας προϋποθέσεων πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ.

Δεδομένου ότι, πάντοτε, η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τρόπος διαμόρφωσης της επικοινωνιακής ατζέντας, στη Ν.Δ. επενδύουν σε μία σειρά παραμέτρους:

- στην εξέλιξη της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών, που ήδη εξελίσσεται σε μπόυμεραγκ για την κυβέρνηση. Η υπόθεση Καλογρίτσα, λένε, ενισχύει την κριτική της ΝΔ για εξωθεσμική συμπεριφορά της κυβέρνησης. Ενδεχόμενη, δε, απόρριψη του νόμου από το ΣτΕ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εκλογές.

- Στην εμπέδωση του διαφορετικού μηνύματος Μητσοτάκη. Απέναντι στην ένταση και την πόλωση που εκπέμπει ο Πρωθυπουργός, ο αρχηγός της Ν.Δ. θα επιμείνει σε προσκλητήριο προς όλους τους έλληνες για έξοδο από την κρίση

- στην ενίσχυση της εικόνας της εναλλακτικής οικονομικής πρότασης που κατέθεσε η Ν.Δ., στέλνοντας μήνυμα ότι είναι εφικτή η αλλαγή του μίγματος πολιτικής, χωρίς αναίρεση της συμφωνίας και, τέλος

- στην παρουσία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σχεδιάζει δημόσιες παρεμβάσεις και περιοδείες ανά την Ελλάδα. Στόχος είναι η πρωτοπορία που ήδη καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις ως προς τη δημοφιλία και τα ποιοτικά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη να διευρυνθεί, ρίχνοντας τελικά και το τελευταίο οχυρό του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.