ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση

ΚΙΝΗΜΑ: Απαράδεκτες οι αλλαγές στους ΟΤΑ

Την αντίδρασή του στις προωθούμενες από την κυβέρνηση, αλλαγές στην αυτοδιοίκηση με τη δημιουργία θέσης διοικητικών γραμματέων και αναπληρωτών τους στους δήμους και τις περιφέρειες, εκφράζει το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.
kinima

Η ανακοίνωση του Κινήματος έχει ως εξής:

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει θέσεις διοικητικών γραμματέων και αναπληρωτών τους στους δήμους και τις περιφέρειες, ώστε να τοποθετήσει πρόσωπα ελεγχόμενα από την κεντρική εξουσία στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας των ΟΤΑ, είναι απαράδεκτη και παραπέμπει στις εποχές του δεξιού κρατικού πατερναλισμού.

Επί πλέον, μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση αντίκειται ευθέως στο άρθρο 102 παράγραφοι 2 και 4 του Συντάγματος, με τις οποίες καθιερώνεται, αφενός, η αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και, αφετέρου, ορίζεται περιοριστικώς ποιά είναι η εποπτεία που ασκεί το κράτος.

Μετά από μια μακρά πολιτική περίοδο μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έφεραν στην αυτοδιοίκηση οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τελευταία της κυβέρνησης του Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Καλλικράτη, δεν μπορεί κανείς δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης, κανένα αιρετό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αποδεχτεί μια τέτοια οπισθοδρόμηση που επιστρέφει έναν γνήσιο θεσμό της Δημοκρατίας σε εποχές σκληρής συντηρητικής διακυβέρνησης.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζικά και δυναμικά».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ευτυχώς που στην σημερινή κατάπτωση της πολιτικής ηθικής και των σταθερών ιδεών για την προάσπιση της Ελευθερίας με δικαιοσύνη , της αξιοκρατίας με διαυγεια και της ισότητας με πολιτικο ήθος ΥΠΑΡΧΕΙ το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ .

    Αν και δεν συμπεριέχεται αυτόνομο και σαν κομμα που εχει σοβαρές προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας από » πόλστερς» ,εντούτοι εναι εδώ μεταξύ μας και απαρτίζεται από ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται οχι γιά πολιτικά και » θεσιακά» οφέλη …

    Φανταστείτε τι θα επιφέρουν για την Κοινωνία μας οταν αυτά που πιστεύει το κόμμα αυτό που έγινε με αρχές από την αρχή και από την βαςη των πολιτών , όταν αυτά που κηρύςςει θα αναγγέλλονται από το βήμα της Βουλής !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.