ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή τη νέα έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ

Κίνημα: Η επιλεκτική κα. Δημητρίου

Για επιλεκτικότητα στις έρευνες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, κάνει λόγο το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με αφορμή τη νέα προκαταρκτική εξέταση για το έλλειμμα του 2009. Προσθέτει, πως η κ. Δημητρίου διατάσσει έρευνα αρκούμενη σε δημοσιεύματα μίας εφημερίδας παραβλέποντας έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
kinima-dimokraton-sosialiston

Η ανακοίνωση του Κινήματος:

«Η Εισαγγελέας του ΑΠ κ. Δημητρίου διατάσσει έρευνα αρκούμενη στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όπως αρκούσε η μαρτυρία Γεωργαντά στην αίτηση αναίρεσης του απαλλακτικού βουλεύματος στην υπόθεση Γεωργίου.

Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα στατιστικά στοιχεία μέχρι το 2009, δεν έχει πέσει ακόμα στην αντίληψη της. Όπως δεν έτυχε να δει και τις εκατοντάδες έγκυρων δημοσιευμάτων περί greek statistics που διέσυραν διεθνώς τη χώρα, μέχρι να δημιουργηθεί η Ανεξάρτητη Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και να παύσουν οι πολιτικές παρεμβάσεις στα στατιστικά στοιχεία της χώρας.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου στην τόση επιλεκτικότητα της νεοδιορισθείσας Αντιεισαγγελέως».

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη ΝΔ
  Η τρομακτική σύγκλιση ετερώνυμων πόλων
  24.4.2012
  Στο άκουσμα της είδησης πως ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας απόρησα αν είμαι ο μόνος που τρομάζει από την πρόδηλη αντίφαση του γεγονότος.
  Το ιδεώδες της θεσμικής ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας από όλες τις άλλες καταρρίπτεται κυνικότατα μπροστά στα μάτια των ανθρώπων που απ’ ό, τι φαίνεται διοικούνται και δικάζονται βάσει ενός ενιαίου σεναρίου.
  Δεν αμφιβάλλει κανείς πως ακόμα και οι δικαστικοί έχουν πολιτικές πεποιθήσεις, ούτε επιχειρεί να τους στερήσει το δικαίωμα.
  Είναι όμως επιβεβλημένο, οι άνθρωποι από τους οποίους έχουμε την αξίωση να δικάσουν και να καταδικάσουν εγκληματικές πολιτικές πρακτικές που έπληξαν τη χώρα, να αποστασιοποιούνται από την κομματική κοινωνία, πόσω μάλλον την ενεργό.
  Πόσο ρεαλιστική φαίνεται η προσδοκία της διαλεύκανσης πολιτικών σκανδάλων από δικαστικούς, που εν μέσω του μεγαλύτερου κοινωνικοηθικού αναβρασμού από τη μεταπολίτευση, κρίνουν σκόπιμη τη συμπόρευσή τους με τους πρωταγωνιστές της χρόνιας κρατικής μας φαυλότητας;
  Μπορώ να φανταστώ τον πρόεδρο σε λίγο καιρό από τώρα εκλεγμένο, σε τηλεοπτικό παράθυρο, να υπερασπίζεται την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ξεκινώντας τον λόγο του με φράσεις όπως “Η Νέα Δημοκρατία πάντα πίστευε…” ή “H Nέα Δημοκρατία ποτέ δεν είπε…”.
  Φρίττω ήδη από την εσχάτως παραδεδεγμένη μεροληπτικότητα, ακριβώς επειδή πάντα αιωρείτο στους αιθέρες της συλλογικής συνείδησης σαν άβολη αλήθεια που δε συνέφερε κανέναν και τώρα αποκαλύπτεται χωρίς ενδοιασμούς.

 2. «..Την πλήρη στήριξη στον Πιερ Μοσκοβισί έδωσε χθες η Κομισιόν για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τους αριθμούς που παρέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Για εξωθεσμική παρέμβαση έκανε λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων…»

  Γιατί λοιπόν η Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος δεν μηνύει την Ε. Ε. που δυσφημίζει την ελληνική «αδιάβλητη » κρίση της ;
  Γιατί οι «ημέτεροι » της κυβερνηςης δικαστές και εισαγγελείς ζήλεψαν την δόξα του προκατόχου των Σανιδα στην περίοδο που οΚαραμανλής έγραφε το Συνταγμα στα παλαιότερα των παπουτσιών του , έκλεινε την Βουλή και απέλυε τον Εισαγγελέα Ζορμπά απο την υπόθεση καταγραφής του Εγκλήματος με την Ζημενς;
  Τοτε ο κ. Τσίπρας στην αντιπολίτευση έκανε αντιπολίτευση , οχι στον Καραμανλή , αλλα στην αξιωματική…. Αντιπολίτευση .
  Τώρα ως Πρωθυπουργός με τις τοποθετήσεις του μακραν της επιτηρήδας και των χρηστών νομικών κανόνων για την ακομμάτιστη Δικαιοσύνη ,σπέρνει Εισαγγελείς όπου τον συμφέρει γιά την παραφύσιν συμμαχία του και τις καρεκλες που άλωσε !

 3. Μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Ζαγοριανού ,

  του ανακριτή για την υπόθεση ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ –ΖΗΜΕΝΣ, υπήρξαν ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, όπως και ο πρόεδρος κ. Κεδίκογλου .
  Έτσι γίνεται αντιληπτό γιατί ο κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ουδόλως διακινδύνευσε μέχρι της …επιβιβάσεώς του στο αεροπλάνο,
  προκειμένου να επιστρέψει στην Γερμανία, αφού ΟΥΔΕΝ έγγραφο!!!
  των αρμοδίων δικαστικών Ελληνικών αρχών τα είχε εκδοθεί που να του απαγόρευε την ΕΞΟΔΟ
  από την Ελλάδα , ΠΑΡΑ την αντίθετη άποψη στην ψηφοφορία της ΝΥΝ Προέδρου του Αρείου
  Πάγου κας Ρένας Ασημακοπούλου !
  Έτσι, ο κ. Χριστοφοράκος ,
  έφυγε στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ασφαλής και χωρίς άγχος ,
  τόσο κατά την μετάβαση στο αεροδρόμιο, όσο και κατά την πτήση για Γερμανία.
  Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΖΗΜΕΝΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ !

 4. Εγγραφο -καταπέλτης του κ. Παπανικολάου πρώην προϊσταμένου της Επιθεώρησης Δικαστηρίων
  Των Φωτεινης Kαλλιρη – Ευας Kαραμανωλη
  Σημαντική εξέλιξη στον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο του πρώην ανακριτή της υπόθεσης της Siemens κ. Ν. Ζαγοριανού, αποτελεί το πολυσέλιδο έγγραφο – καταπέλτης του πρώην προϊσταμένου της Επιθεώρησης Δικαστηρίων κ. Ιω. Παπανικολάου, προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου, στο οποίο κάνει λόγο για «σκληρό πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας» του ελεγχόμενου δικαστικού λειτουργού.
  Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, ο κ. Παπανικολάου υποστηρίζει ότι «κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του ως προϊσταμένου και ειδικότερα κατά τον πειθαρχικό έλεγχο του ανακριτή, προσέκρουσε σε σκληρό και αδίστακτο πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας του ελεγχόμενου, τον οποίο, ως προς τα πρόσωπα και τους λόγους της προστασίας αυτής, είναι απαραίτητο να αποκαλύψουν τα δικαστικά όργανα, αφού εύλογα του δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι η όλη υπόθεση όζει, αποπνέουσα οσμές διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».
  Ο κ. Παπανικολάου αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Γ. Καλαμίδα, αλλά και κατά του εισαγγελέα κ. Ιω. Τέντε, γιατί δεν του κοινοποιήθηκε εγκαίρως η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο κ. Ζαγοριανός εις βάρος του, αλλά και διότι επιχειρήθηκε να του αφαιρεθεί η δικογραφία, «κατά τρόπο παράνομο και πρωτοφανή», όπως αναφέρει. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο υποστηρίζει:
  «Δεν μου ανακοινώσατε, όπως οφείλατε, αμελλητί το περιεχόμενο της αίτησης, ούτε εν περιλήψει, έστω και προφορικώς, προκειμένου να δώσω γραπτές εξηγήσεις».
  «Ούτε επί χούντας δεν στερήθηκα του δικαιώματος αυτού», καταλήγει.
  Εν τω μεταξύ ενώπιον του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου που συνεδρίασε προκειμένου να κρίνει την πειθαρχική δίωξη (παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας) που έχει ασκηθεί σε βάρος του για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Siemens, ο κ. Ζαγοριανός υπεραμύνθηκε των επιλογών του λέγοντας ότι «έπραξα σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή μου».
  Η απόφαση του συμβουλίου αναμένεται προσεχώς, ωστόσο νομικοί κύκλοι υπογράμμιζαν πως «υπάρχει η δυνατότητα αναστολής της πειθαρχικής δίωξης μέχρι να κριθεί το ποινικό σκέλος» της υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του κ. Ζαγοριανού.
  Ως μάρτυρες κατέθεσαν οι πρώην πρόεδροι του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου και Γ. Σανιδάς,
  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιω. Σακελλάκος,
  ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Π. Αθανασίου -είχε διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Siemens-
  καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χ. Αθανασίου.
  Οπως υποστήριξαν
  δεν επιτρέπεται να διώκονται οι δικαστές κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, ενώ δηλαδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

 5. Και η Κύπρος κύριε Δικαστά?
  κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε, κύριε Μιχαλολιάκο, κύριε Σαμαρά;
  Γιατί και η Κύπρος;
  Ένας μύθος έχει κυριαρχήσει και διατρέχει την χώρα.
  Ένας μύθος που επειδή βολεύει πολλούς έχει γίνει πιστευτός από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
  Ένας μύθος που έχει οδηγήσει σε αδυναμία εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, σε παράλυση του κρατικού μηχανισμού, σε επικίνδυνη κοινωνική αναταραχή, σε βαθειά πολιτική κρίση.
  Ένας μύθος που παρά λίγο στις εκλογές πριν από λίγες μέρες να ρίξει την χώρα στα βράχια, στην έξοδο από το ευρώ, στην επιστροφή της πάρα πολλές δεκαετίες πίσω.
  Ο μύθος ότι η χώρα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς κάποιου είδους μνημόνιο, χωρίς βοήθεια και δάνεια από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., χωρίς οδυνηρές μεταρρυθμίσεις του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλο της, με διατήρηση αλώβητου του επιπέδου ζωής των κατοίκων της.
  Τα ιδεολογήματα που προβάλλονται πολλά.
  Ήταν πολιτική επιλογή πουλημένων και νεοφιλελεύθερων ηγεσιών το μνημόνιο.
  Υπήρχε δυνατότητα βοήθειας και φτηνού δανεισμού από άλλες χώρες, κυρίως Ρωσία και Κίνα.
  Υπήρχε δυνατότητα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών μας πόρων με επέκταση της ΑΟΖ και έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
  Καμένος και Χρυσή Αυγή, Σύριζα και Σπίθα,
  Μαρκεζίνης και αγανακτισμένοι συναγωνίζονταν στην αναπαραγωγή και διάδοση αυτών των εύπεπτων ιδεολογημάτων που χάϊδευαν τα αυτιά αυτών που δεν τους βόλευε να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα.
  Και ήρθε η Κύπρος να διαλύσει το μύθο στα εξ ων συνετέθη.

 6. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
  «Δεν υπάρχει άλλη λύση μέχρι στιγμής»
  ‘’Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε χρήματα σε κανέναν’’
  Το μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα: Βρείτε τα με τους δανειστές σας
  Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για τους νέους όρους των δανειακών πληρωμών και να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS Σεργκέι Στορτσάκ.
  Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, ο κ. Στορτσάκ είπε επιλέξει: «Εκτός από τις προσπάθειες να βρει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη λύση (για την Ελλάδα). Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η συνέχιση εκείνων των δομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέπτυξαν οι Αρχές της Ελλάδας και κατά την υλοποίηση των οποίων βασίζονται στους πολίτες της χώρας».
  Κατά τη γνώμη του Ρώσου αξιωματούχου, η απώλεια της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την πλευρά των φορολογουμένων πολιτών θα σημάνει την αποτυχία των δομικών μεταρρυθμίσεων.

  ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ !!!
  ΠΟΙΟΙ (?) συνέβαλαν τα ΜΕΓΙΣΤΑ στην ανατροπή του νομίμου πρωθυπουργού
  με κατασκευασμένες ‘’αλήθειες’’ τύπου..καΜένου εντελώς
  Ο κ B Κόκκινος ζητά την ποινική δίωξη Παπανδρέου γιατί
  δεν ‘’δέχτηκε’’ τα 20 ΔΙΣ. από τον..ΠΟΥΤΙΝ !!!
  Την ποινική δίωξη Παπανδρέου ζητά ο Βασίλης Κόκκινος
  Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα «Αξία». Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν… την άσκηση ποινικής δίωξης!
  Μέχρι και ο Βασίλης Κόκκινος,
  ναι, ναι, ο Βασίλης Κόκκινος, ο ταυτισμένος δικαστής με το «βρώμικο 89», ο άνθρωπος που επέλεξε ο Μητσοτάκης να δικάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ζητά να παραπεμφεί σε δίκη ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και εμμέσως πλην σαφώς να πάει στο ικρίωμα, έχοντας βέβαια εκ των προτέρων διαμορφωμένη άποψη, όπως άλλωστε το 1991 ήταν πεπεισμένος ότι ο Ανδρέας έπαιρνε τα χιλιάρικα του Κοσκωτά μέσα σε κούτες από πάμπερς που του πήγαινε ο Μαμανέας και ο Σκορδούλης. Και τις αναρτήσεις αυτές του Κόκκινου είναι εξίσου εκπληκτικό ότι τις κάνουν «like» στο facebook και τις αναρτούν στις σελίδες τους αριστεροί και κομμου.νιστεςστές. Εντάξει για εκείνους που δεν έχουν κοινωνική συνείδηση, αντιλαμβάνομαι όσους δεν έχουν μαρξιστική παιδεία και αναλυτική σκέψη, αλλά κομμου.νιστες στές να κάνουν «like» στον Κόκκινο πάει πολύ.
  ΥΓ.
  Σήμερα έχει τον αντρισμό να ζητήσει συγγνώμη, για το κακό που έκανε στην πατρίδα μας??

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.