ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Real News

Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική ευθύνη να ανακόψω τον κατήφορο της χώρας

Αποφασισμένος « να τελειώσει με το άβατο των Εξαρχείων, από τον πρώτο μήνα» δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Real News» την απόλυτη δέσμευσή του ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά του.
mitsotakis1

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία». Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως δεν πρόκειται να παζαρέψει το δικαίωμα και του τελευταίου πολίτη να νιώθει και να είναι ασφαλής. «Εδώ φτάσαμε να πέφτει θύμα βίας στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας. Σκεφθείτε πως νιώθει ο απλός πολίτης» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας πως η ΝΔ ζητά πρόωρες εκλογές, γιατί «δεν ανεχόμαστε και δεν αποδεχόμαστε το σκοτάδι στο οποίο βυθίζει την πατρίδα μας ο κ. Τσίπρας. Η οικονομία είναι σε διαρκή κατήφορο, οι πολίτες σε απόγνωση, το κράτος σε ανυποληψία. Η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας απειλείται. Διαμορφώνονται συνθήκες που δεν αντιστοιχούν πλέον σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Πρέπει να φύγουν. Ζητάμε εκλογές γιατί δεν πιστεύω στη λογική του ώριμου φρούτου. Έχω εθνική ευθύνη να ανακόψω τον κατήφορο της χώρας. Όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».

Αναφερόμενος στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης των πολιτών» και προσθέτει: «Προχώρησε σ’ έναν διαγωνισμό - καζίνο, έναν διαγωνισμό παρωδία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και θεσμοθετώντας τη διαπλοκή. Σε μια δημοκρατική κανονική χώρα, αυτός ο διαγωνισμός δεν θα είχε διεξαχθεί ποτέ. Κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι κάποιος που επενδύει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μια τηλεοπτική επιχείρηση δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω απ’ αυτήν. Άρα η πλειοδοσία οδηγεί σε διαπλοκή και αδιαφάνεια. Εμείς είμαστε ενάντια σε κάθε διαπλοκή».

Αφού επαναλαμβάνει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός ξεκαθαρίζει: «Είναι δέσμευσή μου ότι θα καταργηθεί αμέσως αυτό το σύμβολο αντιδημοκρατικής εκτροπής και καθεστωτικής αντίληψης. Οι αρμοδιότητες αυτές θα επιστρέψουν στο Ε.Σ.Ρ. όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Και βέβαια στη δικιά μας λογική δεν μπορεί να υπάρχει κανείς περιορισμός στον αριθμό των καναλιών. Πόσα κανάλια θα λειτουργούν θα το κρίνει τελικά η ίδια η αγορά και όχι ο υπουργός – καναλάρχης».

Ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνει άλλη μια φορά, ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείσουν τα κανάλια και να μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά. Είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό» και υπογραμμίζει ότι «τα έσοδα που θα χάσει το Κράτος από φόρους, τέλη και εισφορές σε περίπτωση που διακοπεί βίαια η λειτουργία καναλιών θα είναι περισσότερα από τα όποια οφέλη από το διαγωνισμό παρωδία του κ. Παππά»

Αναφέρει ότι σε βάθος δεκαετίας, το κράτος θα χάσει 1,7 δισ. ευρώ και προσθέτει: «Την ώρα που η κυβέρνηση θριαμβολογεί για τα 246.000.000 ευρώ που θα πάρει – αν πάρει – σε βάθος τριετίας, δίνει 465.000.000 ευρώ ως πανωπροίκι στους εργολάβους για να συνεχίσουν τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Έργα που σταμάτησαν από τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη, το 2015».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Νέα Δημοκρατία ζητά την παραίτηση του Π. Καμμένου, για τα όσα είπε για τα «μαύρα λεφτά» Καλογρίτσα, τονίζει: «Αν είχε στοιχειώδη αίσθηση συνέπειας ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πολλές φορές ως τώρα… Σε κάθε περίπτωση Τσίπρας – Καμμένος είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι σ’ ένα γκρίζο καθεστώς αδιαφάνειας που διαμορφώνεται στη χώρα».

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης εντάσσει τη μείωση της φορολογίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο με την υπερφορολόγηση», τονίζει ότι «ο ΕΝΦΙΑ, είναι ένας φόρος βαρύς, που θίγει την διαχρονική προσπάθεια των οικογενειών να διασφαλίσουν την κατοικία τους» και επαναλαμβάνει ότι «η δέσμευση που θα αναλάβω στο πλαίσιο ενός μελετημένου σχεδιασμού είναι η μείωση του κατά 30% στα πρώτα 2 χρόνια της κυβέρνησης μας». Προσθέτει ότι «εμείς θέλουμε να φέρουμε δουλειές» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται ν’ απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη Κράτους και πολιτών και επισημαίνει: «Αυτό απαιτεί αλήθεια από το πολιτικό σύστημα, όχι ψέματα, όχι κοροϊδία του λαού. Απαιτεί από εμάς τους πολιτικούς να βάλουμε οριστικά τέλος στο σαράκι του λαϊκισμού. Με βάση την αλήθεια εμείς ενώνουμε τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές ταυτότητες. Αυτή είναι η ελπίδα για το σήμερα και το αύριο».

«Διεκδικώ», τονίζει, «να κερδίσω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Είμαι αφοσιωμένος στον αγώνα να βγάλουμε τους Έλληνες από αυτήν την περιπέτεια. Να κερδίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Να βγούμε ξανά στο φως. Να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις του τόπου. Να σηκώσουμε από το καναπέ τους εκείνους τους απογοητευμένους πολίτες που απέχουν συστηματικά από τις εκλογές. Να δώσουμε φωνή στην σιωπηλή πλειοψηφία που δεν αντέχει άλλο η χώρα να βουλιάζει στην ανυποληψία. Που ξέρει ότι αξίζουμε μία καλύτερη κυβέρνηση από αυτήν που έχουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διευρύνει την απήχησή της πολύ πέρα από το παραδοσιακό της ακροατήριο. Δεν θέλουμε απλά να κερδίσουμε τις εκλογές. Θέλουμε να κερδίσουμε και τη μάχη των ιδεών και των αξιών που πρεσβεύει η μεγάλη μας παράταξη».

Ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζει ότι στην προσπάθειά αυτή «σύμμαχοί μας, είναι όσοι θέλουν να απαλλάξουμε τη χώρα από την γκρίζα καθεστωτική πρακτική της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, των Τσίπρα, Παππά. Δηλαδή, όσοι θέλουν να χτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή, με σχέδιο, με μεταρρυθμίσεις, με ενότητα, με δυναμισμό. Με αλήθεια».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ELLHNAS. 17:43 10/09/2016

  Κυριακο μαζι με την Φωφη και τον Σταυρο και χωρις το ανδρεικελο του Αλεξη τον Λεβεντη, παραιτηθειτε να πεσει ο ολετηρας Τσιπρας να παμε αμεσα σε Εθνικες εκλογες.Ο Λαος θα σας ανταμειψει με την ψηφο του που θα τον απαλλαξετε απο την εγκληματικη συμμορια του Υσιπρα και την ακροδεξια του αποφυση τον Καμμενο.

 2. Αν και από την φύση του ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φαινεται να εχει εκδικητικά ένστικτα για κανέναν — αφού ποτέ δεν εχει δείξει κατι τέτοιο σε ολη την πολύχρονη καριέρα του σαν πολιτικός, και σαν αγωνιστής για τ´ ανθρώπινα δικαιώματα και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας γιά όλους — εν τούτοις , η ιστορία έρχεται προς το μέρος του και τον δικαιώνει σχεδόν σε όλα !
  Όλα όσα έκανε , είπε ή προσπάθησε, ή υποσχέθηκε σαν υποψήφιος και κατόπιν σαν πρωθυπουργός της Χώρας να κάνει, για ν´αλλαξει μιά νοοτροπία μιζέριας μου μας βασάνιζε και εξακολουθεί να μας τυραννάει ακόμη …
  Εφτά (7) χρονια μετά :
  Οι πράξεις των μετά από αυτον πρωθυπουργών, εδραίωσαν την πεποίθηση του κόσμου οτι δεν υπήρχε αλλη λύσης τότε γιά όσα υπέγραψε στο πρώτο μνημόνιο που διευκόλυναν την παραλαβή των δανείων που εισέπραξε το κράτος μας.
  Με ρεκόρ οχι μονον ύψους δανεικών, αλλά και του πιό ρηχού επιτοκίου που υπήρξε ποτέ στο κόσμο.
  Ετσι τωρα η ιστορία αυτή εκδικείται αλύπητα τους τότε αντίπαλους και πολέμιους του για τα οσα εχουν πει ή , εχουν κάνει εναντίον του.
  Θεωρεί –πολύ σωστά — η Ιστορία οτι ολα τα καμώματα των μοκρανθρώπων και των μικροκομμάτων που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Παπαννδρέου ηταν βέλη και πυρά εναντίον της ίδιας μας της πατρίδας.
  Διαφορετικά , πως γίνεται να εχουν υπογραφεί άλα δύο ή τρία με απεχθέστερους όρους από το πρώτο, μνημόνια;
  Από δε την σκόπια των περικοπών των μισθών και των συντάξεων, ή των των αυξήσεων στους φόρους του κοσμάκη, τα νέα να είναι καταθλιπτικά.
  Είπα ολα τα παραπάνω παίρνοντας αφορμή απο τους λόγους του Τσίπρα στην Θεσαλονίκη και τις συνέντεύξεις του Μητσοτάκη στον Παπαχελά του Σκαι και την εφημερίδα» real news »
  Αυτά που υπόσχονται οτι θα προσπαθήσουν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Ν.Δ . τα άρχισε πριν 7 χρονια ο Παπανδρέου και η ομάδα του των κηπουρών .
  Πολλά μάλιςτα τα κατάφερε , αλλά οι Ιδιοι οι πολέμιοι της προόδου και της πραγματικής μας οικονομικής ανεξαρτηςίας ,τα ακύρωσαν οταν ήρθαν στα παθήματα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.