ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά»

Κυβέρνηση: Το ΣτΕ πρέπει να αποφασίσει ανεπηρέαστο για τις τηλεοπτικές άδειες

Κυβερνητικές πηγές για τη διακοπή της συνεδρίασης σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και ταχύτατα, δεδομένου ότι όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων ήταν απορριπτικές», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Και στην περίπτωση της εκδίκασης της συνταγματικότητας του νόμου, πρέπει να αφεθεί το ανώτατο δικαστήριο να αποφασίσει ανεπηρέαστο», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, παραπέμποντας προφανώς με την αναφορά αυτή, στο κλίμα πιέσεων που περιγράφεται στη σημερινή ανακοίνωση του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο Παππά σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες διήρκεσε μόλις μία ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την έναρξη της διάσκεψης, υπήρξαν εντάσεις και εκφράστηκαν διαφωνίες επί θεμάτων που σχετίζονται με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί με αποτέλεσμα τελικώς η διάσκεψη να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δηλαδη εμεις να μην μιλαμε για να μην επηρεασουμε την αποφαση του ΣΤΕ και ο Τσιπρας απο την ΔΕΘ να ανακοινωνει την αποφαση του.Κι εγω ο αφελης νομιζα οτι ειμαστε στην Ελλαδα και οχι στην Β.Κορεα.

  2. «Απόπειρα μετάβασης στον ολοκληρωτισμό»

    Ένωση νέων δικηγόρων: Ανησυχία για ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα!
    Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών εξέδωσε ψήφισμα 7 σημείων που θίγει το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα και το κλείσιμο των συνόρων, ενώ δηλώνει την υποστήριξή της στον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Σταύρο Τσακυράκη, στη δικαστική διένεξη με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

    Ειδικότερα, με το ψήφισμά της η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών:
    «1. Εκφράζει την έντονη θεσμική ανησυχία της για τη διαρκή και εξελισσόμενη δημοκρατική και δικαιοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται στην Ελλάδα, από φορείς της κρατικής εξουσίας, ιδίως κατά τον τελευταίο χρόνο· και η οποία, σε συνδυασμό με τη διεθνή απομόνωση στην οποία οδηγείται η χώρα, θέτει την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό αμφισβήτηση.
    2. Επισημαίνει τον άμεσο κίνδυνο ανθρωπιστικής κρίσης, επικράτησης κοινωνικού χάους και αποσταθεροποίησης της χώρας, αν, έστω και τώρα, δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, η πρωτοφανής για την εποχή μας προσφυγική κρίση, ενάντια στην επιχειρούμενη λογική των «κλειστών συνόρων» και της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα απέραντο «hot spot».
    3. Θεωρεί ότι κάθε απόπειρα πολιτικού-κυβερνητικού ελέγχου των μέσων ενημέρωσης μέσω του σφετερισμού των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, πλήττει απευθείας την πολυφωνία στην ενημέρωση και, συνεπώς, την ελεύθερη λειτουργία του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος.
    4. Εκτιμά ότι η μέσω φορολογικών – ασφαλιστικών νόμων εξόντωση του ιδιωτικού τομέα θα έχει ως αποτέλεσμα τη de facto κατάλυση της οικονομικής ελευθερίας, την οικονομική καταστροφή και τη μετέπειτα πλήρη κυριαρχία της κρατικής οικονομίας, με ό,τι αυτό προϋποθέτει και συνεπάγεται.
    5. Κάνει έκκληση στους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους δικαστικούς λειτουργούς να εγγυηθούν το σεβασμό και την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των συνταγματικών θεσμών.
    6. Δηλώνει την υποστήριξη της στον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, κ. Σταύρο Τσακυράκη, στο πρόσωπο του οποίου διώκεται όχι απλώς το δικαίωμα άσκησης κριτικής σε έναν φορέα κρατικής εξουσίας αλλά ο πυρήνας όλων όσα έχουμε κατακτήσει ως έθνος κατά τους τελευταίους δύο αιώνες.
    7. Καλεί τους Έλληνες δικηγόρους αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, φορείς και θεσμούς να επαγρυπνούν και, αν χρειαστεί, να είναι προετοιμασμένοι για να αντισταθούν σε κάθε απόπειρα ή σχεδιασμό «άμεσης» ανατροπής του φιλελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος ή «σταδιακής» μετάβασης στον ολοκληρωτισμό».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.