ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Στον «αέρα» η εξαγγελία Τσίπρα-Τέλος στο αγγελιόσημο

«Κόκκινη κάρτα» από τους δανειστές στο «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η ρύθμιση των παλαιών οφειλών των ασφαλισμένων απασχόλησε τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι δανειστές εκφράζουν  σοβαρές επιφυλάξεις για το ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας των επαγγελματιών με ταυτόχρονο «πάγωμα» των παλαιών τους οφειλών. Με την εξέλιξη αυτή βρίσκεται στον «αέρα»  η εξαγγελία του πρωθυπουργού για πάγωμα των παλαιών οφειλών.

Ίδια ήταν η αντίδραση των δανειστών και για το δεύτερο αίτημα που αφορά στην ίδρυση επαγγελματικών ταμείων για τους κλάδους των μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών με στόχο την κάλυψη των παροχών του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, οι θεσμοί ζήτησαν «να δουν συγκεκριμένα νούμερα, καθώς και τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις επί αυτών των θεμάτων». Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι τα στοιχεία θα τους σταλούν τις προσεχείς ημέρες και θα συζητηθούν, μέσω τηλεδιάσκεψης, την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος στο αγγελιόσημο 

Για το  θέμα του αγγελιόσημου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε  ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, καθώς σήμερα λήγει η δεύτερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας για την κατάργηση του.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως θεωρεί ως καταλληλότερη λύση την ύπαρξη ενός πόρου, ο οποίος θα συμφωνηθεί μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών στον χώρο του Τύπου.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Να ανοίξουν τώρα οι λίστες που έχει η Τράπεζα της Ελλάδος

    Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβερνήσεως Γ.Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή το θόρυβο με τις λίστες, προτρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι ενήμερη για κάθε ροή χρημάτων προς το εξωτερικό. Ας σταματήσει επιτέλους η κωλυσιεργία, η χώρα εχει ανάγκη από πλούτο, τονίζει.
    Μιλούν τελευταία πολλοί, για άρνηση συνεργασίας που υπήρξε για την διερεύνηση των διαφόρων λιστών φοροφυγάδων εμβασμάτων του εξωτερικού.
    Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που συστηματικά αγνοείται,άγνωστο για ποιους λόγους.

    Θα επικεντρωθούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο εσωτερικό μας,πως θα συνεργαστούν οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές μεταξύ τους, αφού η Tράπεζα της Ελλάδος έχει στην διάθεση της σχεδόν όλες αυτές τις λίστες που ατέρμονα, μιλάμε (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Κέιμαν, Λουξεμβούργου, Μπόργιανς Κ.λ.π) χωρίς αποτέλεσμα και μόνο με επικοινωνιακούς όρους;
    «Γιατι τελικά όλα τα λεφτά που αφορολόγητα έφυγαν στο εξωτερικό ΕΦΥΓΑΝ τελικά μέσω τραπεζών που εδρεύουν στην Ελλάδα;»αναρωτιέται.

    Ετσι λοιπόν αν πράγματι θελουμε να έχουμε αποτελέσματα ,δεν θα μιλαμε μόνο για ένα συγκεκριμένο αριθμό μερικών μόνο χιλιάδων εμβασματούχων, αλλά για τον έλεγχο αν τελικά έχουν φορολογηθεί του 1 εκατομμυρίου Ελλήνων που διοχέτευσαν δια μέσου τραπεζών απο το έτος 2000 και μετά, 300 δις ευρώ περίπου στο εξωτερικό.
    Βασική δε προϋπόθεση και για λόγους ουσίας και συμβολισμού αποτελεί.

    Η κατάργηση της προνομιακής διάταξης πλυντήριο που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου το καλοκαίρι του 2013 (ν.4171/26/7/2013,άρθρο 36) που έδωσε ασυλία ελέγχο και ακαταδίωκτο, εκτός αν υπάρχει εισαγγελική εντολή, σε όλους όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με οποιοδήποτε τρόπο,απο το 2000 μεχρι το 2009.
    Ποιους άραγε ηθελαν να καλύψουν;
    Επιτέλους ας συνεργαστούν αναζητώντας τα κατάλληλα ελεγκτικά εργαλεία, για τα εμβάσματα του 1 εκατομμυρίου εμβασματούχων και όσες λίστες επιθυμούν, οι ελληνικές αρχές μεταξύ τους και να αποκαλυφθεί ποιοι είτε με νόμους είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο έδιναν ασυλία σε φοροφυγάδες σε βάρος της χώρας και των μόνιμων θυμάτων της κρίσης.
    Ας σταματήσει λοιπόν το δούλεμα και η κωλυσιεργία απο όπου και αν προέρχεται .
    «Η χώρα εχει ανάγκη απο πλούτο και κυρίως και για λόγους ουσίας και συμβολισμών, από εκείνους που τον αναχαίτισαν, τον υπέκλεψαν, τον παρεμπόδισαν» κατέληξε.

  2. IBAN 16:02 15/09/2016

    Πρ Παυλόπουλος άδειο πουκαμ(εκλογές 2012):

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πουκάμισο αδειανό»

    Διαβάζοντας το απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως «ένα πουκάμισο αδειανό», ο Τσίπρας παρομοιάζεται με ηλιοτρόπιο, το οποίο έχει την ψευδαίσθηση ότι ο ήλιος περιφέρεται γύρω του και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή και εκτός Ευρώπης, αναρωτιέσαι αν συνεντευξιαζόμενος είναι η πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ…
    *Κι όμως, ναι, πρόκειται για συνέντευξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην εφημερίδα «Παρασκευή & 13» και στην δημοσιογράφο κα Αλεξάνδρα Λαμπρούλη (Παρασκευή 25/5/2012).
    * Όπως όλοι γνωρίζουμε, στο πολίτευμά μας, η θέση του ΠτΔ είναι ελαχίστων αρμοδιοτήτων και η βασική παράμετρος που επιλέγεται είναι ο συμβολισμός που κουβαλά το ίδιο το πρόσωπο [Αποκρυπτογραφόντας τον συμβολισμό επιλογής Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας]. Και ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι πολλαπλών συμβολισμών:
    * Διαφθορά [ένας εκ των υπευθύνων της συνταγματικής αναθεώρησης και του περίφημου Βασικού Μετόχου]
    * Διαπλοκή [o ιθύνων νους της «γαλάζιας συνέντευξης» στις προσλήψεις στον Δ.Τ.]
    * Πελατειασμός [H πρόσληψη και η μονιμοποίηση 250 χιλιάδων εργαζόμενων από πρόγραμματα stage]
    * Παλαιοκομματισμός [H δεσμευτική ανακοίνωση για μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία πήρε πίσω επικαλούμενος οικονομικούς λόγους]
    * Σπατάλη δημόσιου χρήματος [Oι 865 χιλιάδες διορισμοί επί των ημερών του και η αδυναμία του να «επανιδρύσει το κράτος» οδήγησαν σε διπλασιασμό των δημοσίων δαπανών σε μία 5ετία και κατά συνέχεια στη χρεοκοπία και την αναγκαστική ένταξη της χώρας στο μνημόνιο]
    *Ανευθυνότητα [o συντονιστής των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο το 2007, με απολογισμό 63 νεκρούς, 1.500 καμένα σπίτια, 6.000 άστεγους. Το ύψος των καταστροφών έφτασε τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ]
    Oι συμβολισμοί Παυλόπουλου είναι μόνο αρνητικοί και η παραδοξότητα ως προς την επιλογή του φέρει όλες τις ενδείξεις ότι πρόκειται περί συνδιαλλαγής μεταξύ του Τσίπρα και του Καραμανλή.
    *Με αυτό τον τρόπο, η αριστερά του Τσίπρα γίνεται το πλυντήριο που ξεπλένει την καταστροφική 5ετία Καραμανλή και επισφραγίζεται η νίκη των πολιτικών που έχουν αποφασίσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει και πρέπει να παραμείνει σε ένα μετα-οθωμανικό πλαίσιο της διαφθοράς, του ρουσφετιού και της αρπαχτής.
    * Μόνο θλίψη αισθάνομαι για τις απολίτικες τυχοδιωκτικές συνεργασίες της υποτιθέμενης αριστεράς με την ακροδεξιά και την βαθιά πελατειακή δεξιά, με μοναδικό στόχο να κρατηθεί η Ελλάδα πίσω, δεμένη με τα βαρίδια του πελατειασμού.
    * Μόνο θλίψη αισθάνομαι για όσους πραγματικούς αριστερούς εξαπατήθηκαν από αυτούς τους μαυραγορίτες της πολιτκής.
    * Μόνο θλίψη αισθάνομαι για την επικείμενη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ των κουρεματοσκισιμάτων, η οποία θα στηριχθεί από όλο το μιντιακό σύστημα Καραμανλή και θα βαπτίσουν το κρέας ψάρι, συνεχίζοντας να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό.
    * Λένε πως οι λίγοι μπορούν να κοροϊδέψουν τους πολλούς (δηλαδή τον λαό) για λίγο αλλά όχι για πάντα. Σήμερα, που τελειώνει ο χρόνος, οι λίγοι γίνονται περισσότεροι μέσω συμμαχιών και παίρνουν παράταση στην απάτη. Μόνο που υπάρχει μία παράμετρος που θα τη βρουν μπροστά τους.
    *Η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να σέρνεται και να εξαπατά με υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ούτε μπορεί να σέρνεται άλλο πίσω την Ευρώπη. Το δοκίμασε ο Σαμαράς υπό τις καλύτερες συνθήκες, με νέο δάνειο 120 δις και κούρεμα 120 δις και σε 2 χρόνια η οφθαλμαπάτη κατέρρευσε.
    *Αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να μην γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, τότε τα χρονικά περιθώρια εντός της Ευρώπης έχουν στενέψει επικίνδυνα και η επιστροφή στο παρελθόν θα έρθει σύντομα, βίαια και με κρότο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.