ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κολοκυθοκεφτέδες και σως γιαουρτιού με δυόσμο

kolokithokeftedes

Υλικά
...για τους κολοκυθοκεφτέδες:
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αβγά χτυπημένα
250 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί ή φέτα σκληρή
2 κ.σ. μάραθο ή άνιθο
1 φλ. αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι καγιέν
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Μπόλικο Ελαιόλαδο για το τηγάνι
...για τη σως:
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύσμα λάιμ ή λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε όλα τα κρεμμύδια .
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την χοντρή μεριά, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα στο σουρωτό. Τα στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους και τα ανακατεύουμε με τον μάραθο, τα αυγά, το τυρί, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το καγιέν. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη ζύμη.
Επειδή η ζύμη είναι πολύ μαλακή, για να πλάσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες παίρνουμε από μία κουταλιά της σούπας ζύμη, την ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και πλάθουμε τους κεφτέδες απαλά. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά από όλες τις μεριές μέχρι να ξεροψηθούν.
Για τη σως: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και συνοδεύουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.

Πηγή : www.sintayes.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.