ΕΛΛΑΔΑ

Συγχαρητήρια επιστολή του ΥΠΕΞ

Κοτζιάς στον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο: Καλείστε να φέρετε και πάλι το φως και τη ζωή

«Εσείς καλείστε να φέρετε και πάλι το φως και τη ζωή», γράφει σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νέο Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
kotzias

Η τελετή ενθρόνισης του κ.κ. Βαρθολομαίου διεξήχθη χθες από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο ναό του Αγίου Βουκόλου, τον μοναδικό ορθόδοξο ναό που διεσώθη μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, παρουσία εκατοντάδων πιστών, πολιτικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, εκπροσώπων ξένων δογμάτων και διπλωματών. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

«Αναλαμβάνετε το βάρος της ηγεσίας μίας ιστορικής Μητρόπολης, 94 χρόνια μετά από το μαρτυρικό θάνατο του προκατόχου σας και τελευταίου Μητροπολίτη Σμύρνης, Χρυσοστόμου», επισημαίνει ο κ. Κοτζιάς και προσθετει:«Είστε επικεφαλής μίας Μητρόπολης που συμβολίζει, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Στον τόπο που κορυφώθηκε το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, εκεί όπου δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έχασαν με βίαιο τρόπο τη ζωή τους ή εξωθήθηκαν στην προσφυγιά, Εσείς καλείστε να φέρετε και πάλι το φως και τη ζωή».

«Πέρα από την ιδιαίτερη συγκίνηση για τη χειροτονία και την ενθρόνισή σας», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Κοτζιάς «διακατέχομαι και από την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα επιτύχετε στο έργο σας. Να είστε σίγουρος, Σεβασμιώτατε, ότι στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και εμού προσωπικά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.