ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

portokalopita

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 φακελάκι μπεϊκιν παουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

...για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
φλούδα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα αρχίζουν να ρίχνουμε τα φύλλα. Πριν τα έχουμε κόψει όπως είναι από την συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα-ενα λοιπόν τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνουμε χαρτί και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει και δέσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντιγί ή παγωτό.

Πηγή : melbeing.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.