ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Λαγοί με πετραχήλια

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες .Ήταν μία από τις αγαπημένες του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Τη χρησιμοποιούσε για να δείξει, ότι εφόσον υπάρχουν μικρά ψεγάδια στα καίρια σημεία του όποιου εγχειρήματος, κάθε εποικοδόμημα, σχεδιασμός ή συλλογική προσπάθεια μπορεί εύκολα να καταρρεύσει.

Είτε από άγνοια, είτε από αμέλεια, αλλά σίγουρα από εμφανή ανεπάρκεια, η κυβέρνηση δεν λογάριασε τα ολοφάνερα κουσούρια της διαδικασίας στην ελαττωματική δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Το κακό είναι ότι αιθεροβατεί ακόμη αναμένοντας ότι όλα θα ολοκληρωθούν κανονικά. Το χειρότερο, με τη κολασμένη φωτιά στα μπατζάκια της, επισείει κενές απειλές , σε στιλ  «κάντε μήνυση στην πραγματικότητα».

Τζάμπα η εκφοβιστική πιρουέτα μια και η πραγματικότητα είναι αρκετά πεζή για όσους συνεχίζουν να ονειρεύονται ότι δεν συμβαίνει τίποτα, όπως η αγχωμένη στο ξύπνιο της κυβερνητική εκπρόσωπος,. Η οποία φαίνεται συναγωνίζεται σε επιφανειακή «άνεση» τον άκομψο πρωταγωνιστή της φαρσοκωμωδίας για τις τηλε -άδειες υπουργό Επικρατείας.

Ωστόσο όχι μόνο στις λεπτομέρειες αλλά και στην συνολική ουσία της μια υπόθεση ήδη γκρίζα έγινε εντελώς σκοτεινή. Όχι σαν το μαύρο που υποτίθεται θα πέσει στις οθόνες των καναλιών που δεν πήραν άδεια, αλλά εντελώς πίσσα. Πιο κοντά χρωματικά στη τρύπα που άνοιξε ο λαγός στο παραμύθι «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Εξάλλου το πολυσυζητημένο σχήμα του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, που αναδείχθηκε ως ένας εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών στο νέο τηλεοπτικό τοπίο , έδρασε ως «λαγός». Και στο λαγούμι που έσκαψε παρασέρνει ολόκληρη τη κυβέρνηση δεδομένου ότι εγείρεται πλέον θέμα για την εγκυρότητα του όλου διαγωνισμού.

Διότι το ποντάρισμα του μέχρι του ποσού των 52,6 εκατομμυρίων ευρώ για την εξασφάλιση της περιώνυμης άδειας θεωρείται εκ του αποτελέσματος ότι εντάσσεται στο τεχνικές του εγχειρίδιου του καλού αβαντοδόρου. Δεδομένου , όπως αποδείχθηκε, ανέβασε τις προσφορές με «αέρα» παρότι δεν είχε τα χρήματα όχι μόνο για να καλύψει το τελικό τίμημα αλλά δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει καν το ποσό της πρώτης δόσης. Το πρόβλημα, όμως , για την κυβέρνηση, δεν λύνεται με το ξεφόρτωμα του «βαριδιού» Καλογρίτσα. Για την άδεια που ορφάνεψε, ο επιλαχών στη σειρά Ιβάν Σαββίδης θεωρείται, κατά δική του δήλωση, ότι έπαιξε και αυτός τον ρόλο του «λαγού» στον διαγωνισμό ανεβάζοντας το τίμημα υπερβολικά και πιθανότατα τεχνηέντως.

Και όταν σε μια δημοπρασία που συμμετέχουν οκτώ διεκδικητές και οι δύο από αυτούς είναι ή μοιάζουν «λαγοί» ο τζόγος είναι μάταιος και η τράπουλα είναι εκ των προτέρων σημαδεμένη. Είτε ο ένας λέγεται πως ενθαρρυνόταν από το ΣΥΡΙΖΑ, είτε ο άλλος εικάζεται πως σιγονταριζόταν από τους ΑΝΕΛ είναι επί του παρόντος αδιάφορο. Σημασία έχει ότι εφόσον ο πρώτος που «κλείδωσε» στη ζωντανή διαδικασία την άδεια στα 52,6 εκ. δεν μπορεί και αν ο αντικαταστάτης του στη σκυτάλη που πόνταρε 61,5 εκ. για οποιοδήποτε λόγο ¨κολώσει”, αυτό σημαίνει ότι εκείνος ο υποψήφιος καναλάρχης που βρέθηκε σε τελικό και με τους δυο δεν θα χρειαζόταν να δώσει με δεσμευτική προσφορά 73,9 εκ.

Αναπόφευκτα, είναι αυτονόητες οι ποινικές ευθύνες της επιτροπής που ανέδειξε τους υπερθεματιστές. Και όσο η κυβέρνηση αρνείται τον επαναπροσδιορισμό των τιμημάτων, το σίγουρο είναι ότι και αυτή η διένεξη θα μεταφερθεί στην Δικαιοσύνη, από την οποία ήδη αναμένεται η εκδίκασή μεγάλου αριθμού ενστάσεων και προδικαστικών προσφυγών. Ζήσε Μάη μου δηλαδή να φας τριφύλλι, για τις δικαστικές αποφάσεις ενός προαναγγελθέντος κυβερνητικού φιάσκο.

Προφανώς σε ένα τοπίο με μπόλικες νομικές περιπλοκές , ανεπαρκείς ελέγχους του πόθεν έσχες και παραπλανητικές εξαγγελίες περί διαμοιρασμού των χρημάτων από την δημοπρασία στους αναξιοπαθούντες, μια αξιόπιστη κυβέρνηση θα διαφύλασσε το εναπομείναν πολιτικό της κύρος κηρύσσοντας άμεσα άγονο το διαγωνισμό. Όμως μια κυβέρνηση εμβαπτισμένη στην οίηση και την εξαπάτηση, επιμένει να προβάλει στους αφελείς την σουρεαλιστική εικόνα του ταξίματος λαγών με πετραχήλια. Αν και κανονικά τα τελευταία όφειλε να τα φοράει ο αρμόδιος υπουργός της που είναι επιφορτισμένος με τα παπατζιλίκια .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.