ΕΛΛΑΔΑ

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου

Lets Swing ...για καλό σκοπό

Οι δημοφιλείς «Athens Swing Cats» διοργανώνουν το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, το ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικοχορευτικό φεστιβάλ «Swing For Hope 2016», στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η οικονομική ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού» και, για πρώτη χρονιά, του έργου των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».
sw

Σε μια μεγάλη εκδήλωση με επτά μουσικά συγκροτήματα επί σκηνής, οι πάντα αεικίνητοι «Athens Swing Cats» χορεύουν σαν να μην υπάρχει βαρύτητα! Ο Μπέν Λιμπρόζο, η Ζοζεφίν Γιαννακοπούλου και οι μαθητές τους, σε φιγούρες του Lindy hop της δεκαετίας του ’40, του ξέφρενου Charleston του ’20, την αυθεντική jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque, καλούν το κοινό να τους συνοδεύσει μέχρι τελικής πτώσεως!

Σ’ αυτό το ταξίδι στη χρυσή εποχή του χορού, συμμετέχουν επτά από τα δημοφιλέστερα ελληνικά swing μουσικά σχήματα: Γιώργης Χριστοδούλου, Sugahspank! & The Swing Shoes, Diminuita Le Petit Big Band,Vanila Swing, Ilias & the Notorious Troupe, Xenia Gargali & Plastelini MusikLab, Trio Tapi.

Παρουσιαστής της βραδιάς, είναι ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Άρης Γραικούσης. Τα έσοδα της εκδήλωσης, αλλά και οι εισπράξεις από τα μπαζάρ, με προϊόντα του «Χαμόγελου του Παιδιού» και των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», το οποία θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής, έξω από την αίθουσα Banquet, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στους παραπάνω φιλανθρωπικούς Οργανισμούς.

Ειδικότερα, τα έσοδα από την εκδήλωση προορίζονται για τα 14 Σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» που λειτουργούν πανελλαδικά και φιλοξενούν παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, αλλά και για την επείγουσα ιατρική βοήθεια που παρέχουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» σε εκατομμύρια θύματα ανθρωπιστικών κρίσεων, όπως επιδημίες, φυσικές καταστροφές και ένοπλες συγκρούσεις, σε περισσότερες από 60 χώρες, κάθε χρόνο.

Το πρώτο «Swing for Hope» πραγματοποιήθηκε πριν από 6 χρόνια. Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία των «Athens Swing Cats», παρατάθηκε η λειτουργία ενός ορφανοτροφείου στην Αιθιοπία, που διατηρούσε η ΜΚΟ «Citizens for Africa». To «Swing for Hope» της επόμενης χρονιάς έγινε στην Τεχνόπολη. Οι εισπράξεις διατέθηκαν για τις ανάγκες της ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» (Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού). Τα έσοδα από το φεστιβάλ του 2013 δόθηκαν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα έξοδα νοσηλείας ενός καρκινοπαθούς ασθενή στις ΗΠΑ και να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδικό ρουχισμό 60 οικογενειών, ενώ το «Swing for Hope 2014» έγινε στον πεζόδρομο της Θησέως, στο κέντρο της Αθήνας και τα έσοδα διατέθηκαν πάλι εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες της ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ». Το περυσινό «Swing For Hope 2015», μία επιτυχής συμπαραγωγή των «Athens Swing Cats» με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ήταν αφιερωμένο στη στήριξη του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.