Neo

«Λιγούρια της εξουσίας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης είναι πάντα πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις του.
xydakis

Όπως ακριβώς έκανε όταν ήταν δημοσιογράφος-αρθρογράφος. Ως εκ τούτου, δημιούργησε αίσθηση ο τρόπος που σχολίασε χθες, μιλώντας στον «Αθήνα 984», την στάση της ΝΔ και, κυρίως, του ΠΑΣΟΚ, ως προς τις επιχειρούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών. «Μα, αυτοί είναι λιγούρια της εξουσίας», σχολίασε με σκληρό και δηκτικό τρόπο ο Ξυδάκης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη ομνύουν μεν στις «μεταρρυθμίσεις» και στο σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση για ψηφοθηρικούς λόγους μάλλον το σύνθημά τους είναι… «Μένουμε Ιράν».

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ELLHNAS. 21:02 26/09/2016

  Μιά απάντηση στον πρώην υπάλληλο του Αλαφούζου και νύν του πλέον αποτυχημένου Υπουρογού Ξυδάκη που τελευταία αφήνει μούσι για να δείχνει ότι είναι ένας από το άθλιο καραβάνι του ΣΥΡΙΖΑ.Ή κατάργηση των Θρησκευτικών από τα σχολεία στα οποία τα περισσότερα παιδιά είναι παιδιά λαθρομεταναστών εξυπηρετεί τα σχέδια του Σόρος και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Ή κατάργηση των θρησκευτικών και στην συνέχεια το χτύπημα της ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων που το Ελληνικό σύνταγμα κατοχυρώνει, σε συνδυασμό με την εδώ παράνομη διαμονή εκατοντάδων χιλιάδων Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, έχει σκοπό να μας κάνει Ιράν όπως αρέσει στον Υπουργό του απολύτως τίποτα Ν. Ξυδάκη.Αυτά για να το βουλώσετε καμιά φορά αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ.

 2. ΝΒ 13:19 26/09/2016

  ΤΟ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  Αυτό που παρατήρησα με έκπληξη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπορεύεται πλέον το σανό για τους ψηφοφόρους του, αλλά το χρησιμοποιεί και για ιδιοκατανάλωση.
  Δηλαδή;
  Άκουγες μια μόνιμη επωδό από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας: “Είμαστε μια Αριστερή κυβέρνηση που την πολεμούν εγχώρια και ξένα συμφέροντα και αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε μνημόνιο ως πράξη αντίστασης έναντι εκείνων που θέλουν να μας ρίξουν από την εξουσία”.
  Αυτός ο συλλογισμός προφανώς και δεν έχει πέραση στον κόσμο, ο οποίος έχει μείνει απονευρωμένος, αποστεωμένος, απηυδισμένος από τα καμώματα μιας κυβέρνησης που πίστεψε πραγματικά. Αυτός ο συλλογισμός χρησιμοποιείται ως “placebo”, ως ναρκωτικό στους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι πασχίζουν να δικαιολογηθούν στους εαυτούς τους γι αυτά που τους βάζουν και κάνουν.
  Υμνούν ένα φαντασιακό με μπόλικη ιστορική φόρτιση (σωστά τους είπε η Αλέκα ότι έχουν ευτελίσει την έννοια της Αριστεράς) και κάτω απ’ αυτό βάζουν την παρούσα πολιτική πρακτική, που μόνο σκοπό έχει τη διατήρηση στην εξουσία και την συγκρότηση ενός αφηγήματος “ηρωϊκής ήττας” που στήνεται σιγά σιγά από το Μαξίμου.

 3. ΝΜan. 13:05 26/09/2016

  ΤΑ… ‘’ΚΟΓΙΟΤ’’ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

  Με Πάκηδες, καΜένους Χαϊκάληδες και Τερενσίες , θα σωθούμε?

  Και ο Χαϊκάλης υπουργός …για το ασφαλιστικό !
  Και ο Τερενσίας ο ..γρήγορος υπεύθυνος για το κυβερνητικό… ‘’έργο’’!

  Ο κωμικός ‘’καυλολόγος’’ ηθοποιός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης εξασφάλισε μια υπουργική θέση, υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων. Ηθελε να ψηφίσει Οχι στη συμφωνία, τον μετέπεισαν και κατόρθωσε, έτσι, να πάρει υπουργείο!
  Ο κ. Χαϊκάλης συμμετέχει στο υπουργικό σχήμα, στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπεύθυνος για τις κοινωνικές ασφαλίσεις, κάτω από τον Γιώργο Κατρούγκαλο
  Ο ‘’καυλολόγος’’ συμπαθής κωμικός είχε εκδηλώσει την σθεναρή πρόθεση να καταψηφίσει την συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή.
  Τελικά, ο κ. Χαϊκάλης ψήφισε Ναι στη συμφωνία, αλλά φαίνεται ότι εδόθη ως αντάλλαγμα υπουργικός θώκος για να μεταπειστεί.
  To μήνυμα του κ. Χαϊκάλη στο fb για την υπουργοποίησή του:
  Παύλος Χαϊκάλης

  Με βαθύ αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού προκειμένου να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εργασίας με αρμοδιότητα τα θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων.
  Έχοντας διατελέσει τα τρία τελευταία χρόνια τομεάρχης κοινοβουλευτικής ευθύνης για θέματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία θα δώσω τη μάχη προκειμένου να συμβάλλω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στην δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, ώστε να διαμορφωθεί ένα εργασιακό περιβάλλον ισονομίας και αξιοκρατίας με κύριο γνώμονα την εργασιακή ειρήνη και την εργασιακή ηθική.
  ΣΧΟΛΙΟ: Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα του Τσίπρα για το ασφαλιστικό? Οι γνώσεις του κ. Χαϊκάλη για το χρηματιστήριο, τη φοροδιαφυγή, την πολιτική και όχι μόνο ‘’καυλολογία’’τον καθιστά ‘’μοναδικό’’ και ασυναγώνιστο υποψήφιο για την εκπόνηση της μελέτης του ασφαλιστικού προβλήματος. Επί πλέον, οι οικονομικές και διαστημικές γνώσεις του κ. Τέρενς θα μπορούσαν να συμβάλουν στην προσγείωση του κ. καΜένου εντελώς στον Άρη και στη συνέχεια στον..Ηρακλή.! Γιατί λοιπόν ο κ.Τσίπρας δεν χρησιμοποιεί το άφθονο ανθρώπινο υλικό που έχει στα ..πόδια του, παρά αγωνιά και προκαλεί προβλήματα και στον κ.Πάκη που έχει, ως συνήθως , μπερδέψει την βούρτσα με την Κυψέλη?

 4. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Διορίστηκε και η αδελφή του Καρανίκα!

  H αδερφή του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού,Νίκου Καρανίκα -o οποίος προκάλεσε σάλο λόγω των γνωστών δηλώσεων και απόψεων του- έχει διοριστεί και αυτή μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία!
  Η Ξανθίππη Καρανίκα (η οποία επέκρινε αυτές τις ημέρες και όσους έκαναν κριτική στο διορισμό του αδελφού της…) σύμφωνα με πληροφορίες προσελήφθη στη θέση της γραμματέας του προέδρου της ΟΛΘ Α.Ε. πριν διοριστεί ο αδερφός της στο γραφείο του πρωθυπουργού.

  Επελέγη από τον πρώην πρόεδρο του Λιμανιού Θεσσαλονίκης Γιάννη Παντή. Λίγους μήνες μετά ο κ. Παντής αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της ΟΛΘ Α.Ε.- που παραμένει άδεια μέχρι σήμερα- προκειμένου να τοποθετηθεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας.
  Και μπορεί ο Γιάννης Παντής να εγκατέλειψε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την πόλη για την Αθήνα, η κ. Καρανίκα που στις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2012 κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία παραμένει στη θέση της γραμματέας του προέδρου. Προσελήφθη μέσω εργολαβίας, αφού προσλήψεις στην ΟΛΘ Α.Ε. δεν γίνονται.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.