ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανήγγειλε προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών

Tσίπρας: Οποιος δεν δικαιολογήσει το πόθεν έσχες για την άδεια θα εκπέσει

Σφοδρή κριτική του πρωθυπουργού στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, έκανε λόγο για όργιο συκοφαντίας. «Είναι πιο μπροστά στις ιδέες και από τους δανειστές» είπε ο πρωθυπουργός.
ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Α

Για σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο της ΝΔ και χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ επικίνδυνες για την οικονομία και την κοινωνία, εξαγγελίες που βασίζονται στις απολύσεις και την δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους έναντι συμφερόντων της διαπλοκής.

«Παραμένει το καλό παιδί των δανειστών που θα βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα πιο μπροστά από κάθε παράλογη απαίτηση που θα ρίχνουν κάθε φορά στο τραπέζι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσθεσε πως «το τετράπτυχο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι: Περικοπές - Απολύσεις - Ξεπούλημα - Απορρύθμιση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι οι στρατηγικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία στην Ελλάδα και για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, παραμένουν κυρίαρχος στόχος του κόμματος και της κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας διάψευσε και όλα τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, υπογραμμίζοντας ότι όλα όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο ισχύουν στο ακέραιο.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ

Επικίνδυνες για την οικονομία και την κοινωνία χαρακτήρισε τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για μείωση 3,5 δις φόρων λέγοντας ότι δεσμεύτηκε γι΄ αυτές επειδή είναι το παιδί των δανειστών και επειδή βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τις πιο παράλογες αντικοινωνικές σκέψεις και προτάσεις τους. Κατήγγειλε επίσης ότι «η ωραία λύση για μείωση των φόρων» θα γίνει από την ΝΔ «σκοτώνοντας τα νοσοκομεία, τα σχολεία, το κοινωνικό κράτος». Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «είναι φόρος που η ΝΔ εφηύρε, τον υλοποίησε, δεσμεύτηκε για αυτόν», και η κυβέρνηση έδωσε μάχη κατά την διαπραγμάτευση.
Για την εξαγγελία Μητσοτάκη αναφορικά με τη εξοικονόμηση 150 εκ από τις προβλεπόμενες αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό για τους δασκάλους, τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, που έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται πάνω από 40% από το 2010. Για τις ωριμάνσεις και τα ειδικά μισθολόγια.

Για τα 75 εκατομμύρια ευρώ που είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα εξοικονομήσει από την υπάρχουσα σχέση προσλήψεων και αποχωρήσεων από το δημόσιο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως με τέτοιο πρόγραμμα θα ματαιωθούν προσλήψεις για τις οποίες η κυβέρνηση έδωσε μάχη με τους θεσμούς για να μην γονατίσουν νοσοκομεία και σχολεία.

«Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη εναντίον του δημόσιου τομέα θα ήταν γραφική αν δεν ήταν επικίνδυνη», πρόσθεσε και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει: «Είπε 20 εκατομμύρια Ευρώ από τη συγχώνευση κτιριακών υποδομών. Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Μήπως σημαίνει νέο κλείσιμο σχολείων; Νέο κλείσιμο νοσοκομείων; Είπε 400 εκατομμύρια ευρώ από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επι ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από εκχωρήσεις υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Ποιες είναι αλήθεια αυτές οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν μας τις λέει; Μήπως εννοεί την κατάργηση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση; Και τι είναι αυτές οι εκχωρήσεις στον ιδιωτικό τομέα; Προφανώς εννοεί τους εργολάβους με τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που όχι μόνο δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας σε νοσοκομεία και Υπουργεία αλλά αποδείχτηκε ότι κοστίζουν και πολύ ακριβότερα στο ελληνικό δημόσιο. Είπε 100 εκ Ευρώ με συμψηφισμό οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις. Σκοπεύει λοιπόν να κόψει κάθε ρευστότητα για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες ώστε να συγκεντρωθεί η παραγωγή στις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις και χιλιάδες αγρότες να βρεθούν στον αέρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι σχεδιάζει να περικόψει κι άλλο τον κοινωνικό προϋπολογισμό, να αφαιρέσει από την κοινωνική πλειοψηφία, για να επιστρέψει στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Κατήγγειλε επίσης ότι «το τετράπτυχο της ΝΔ του κου Μητσοτάκη είναι: Περικοπές - Απολύσεις - Ξεπούλημα - Απορρύθμιση», για να προσθέσει πως ο πρόεδρος της ΝΔ διαρκώς συντάσσεται με τις πιο ακραίες θέσεις κάποιων εκ των δανειστών, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του.

«Δεν θα ασχοληθώ με τις προσωπικές επιθέσεις. Δεν με απασχολεί ποσώς που όπως είπε δεν του αρέσουν τα πρόσωπά μας. Τα δικά μας πρόσωπα δεν του αρέσουν επειδή είναι καθαρά. Του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής. Με αυτούς έχει μάθει, αυτοί του αρέσουν. Δε με ενοχλεί αυτό. Αυτό που με ενοχλεί είναι η επικίνδυνη ακροβασία του», σχολίασε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε «κοινωνική αναγκαιότητα να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Να μην επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα μας 5 χρόνια πίσω. Στις πιο σκοτεινές μέρες της Μνημονιακής πολιτικής».

«Σπάμε αυγά»

Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τα κότσια να σπάμε αυγά, δήλωσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που ξεζούμισαν τη χώρα στην περίοδο της ανάπτυξης και τη λεηλάτησαν στην περίοδο της κρίσης. «Όλες οι γερασμένες δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει σήμερα ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση μας. Και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Διότι είναι σήμερα που οι ολιγάρχες και το παλιό πολιτικό σύστημα καταλαβαίνουν ότι η Κυβέρνηση μας όχι μόνο δεν είναι παρένθεση, αλλά ότι έχει γερές ρίζες και είναι πιο σταθερή από ποτέ. Γιατί παρά τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης κρατήσαμε, και σήμερα η Ελλάδα δεν είναι το μαύρο πρόβατο αλλά σημείο αναφοράς στην Ευρώπη αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα στοιχεία που δείχνουν ανάκαμψη της οικονομίας και αργή μεν αλλά σταθερή αποκλιμάκωση της ανεργίας, για να υπογραμμίσει πως ότι πέτυχε η κυβέρνηση το έκανε με την «κοινωνία όρθια». Αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες τομές που στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους έχουν να τελειώνει πλέον το παλιό. Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι πλέον ο νόμος θα ισχύσει για όλους διότι «σε αυτή τη χώρα τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, η διαπλοκή και η προστασία από το νόμο κάποιων μεγαλόσχημων».

«Κατανοώ ότι κάποιοι δεν το έχουν συνηθίσει. Ότι κάποιοι νιώθουν άβολα. Νιώθουν άβολα που ανεξάρτητη πλέον η δικαιοσύνη κάνει επιτέλους τη δουλειά της: χωρίς άνωθεν εντολές, χωρίς συγκαλύψεις, χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της εξουσίας να επικρέμεται πάνω από κάθε δικαστικό λειτουργό που κάνει σωστά τη δουλειά του», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως μπροστά στη νέα πραγματικότητα τα συμφέροντα που θίγονται εξαπολύουν ακραία επίθεση ψεύδους και συκοφαντίας, με «ψεύδη για την πορεία της οικονομίας. Ψεύδη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Ψεύδη για την πορεία των συζητήσεων για το χρέος και την επιστροφή στις αγορές. Ψεύδη για τον διαγωνισμό για τις άδειες».

Ο ρόλος της ΤτΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντησή του με τον διοικητή της ΤτΕ σημειώνοντας ότι «με τις δηλώσεις του, ο ίδιος ο κος Στουρνάρας, απάντησε ηχηρά στις συκοφαντίες της ΝΔ. Αναγνώρισε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την διενεργούμενη έρευνα των δικαστικών αρχών στο ΚΕΛΠΝΟ, από τις εξελίξεις στο Τραπεζικό Σύστημα». Τόνισε δε στο σημείο αυτό ότι οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον διοικητή της ΤτΕ οφείλουν πάντα να κινούνται στο θεσμικό τους πλαίσιο και να προστατεύουν την εμπιστοσύνη και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.

Οι διαπραγματεύσεις και το χρέος

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είπε ότι προχωράνε με τις συνήθεις δυσκολίες, αλλά προχωράνε καλά, και αυτό δείχνει ότι όχι μόνο θα καταφέρει η Ελλάδα να τελειώνει με τη δόση μέχρι το τέλος του μήνα αλλά και ότι επι της ουσίας θα προχωρήσουν τα όσα δεσμεύθηκε ότι θα κάνει από το βήμα της ΔΕΘ, «και πρώτα και κύρια το σημαντικότερο: το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, που θα ανακουφίσει χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες».
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι οι συζητήσεις για το χρέος θα εξελιχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων του Eurogroup του Μαΐου «και πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις οι οποίες θα σημάνουν την αρχή του τέλους της επιτροπείας». Επικαλέστηκε δε τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του ESM ότι η Ελλάδα θα καταφέρει σύντομα, εντός του επόμενου έτους να βγει με αξιοπιστία στις αγορές και θα αρχίσει μόνη της να αναχρηματοδοτεί το χρέος της.
Ειδικά για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την αποκατάσταση μιας στρέβλωσης που αποτέλεσε επιλογή των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων στα χρόνια της κρίσης, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Την επαναφορά δηλαδή σε αυτό που ορίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Οι τηλεοπτικές άδειες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε μία από τις μεγαλύτερες τομές στη μεταπολίτευση το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Είπε ότι και το τελευταίο ευρώ θα πάει για τους πολίτες που έχουν ανάγκη και ξεκαθάρισε, ζητώντας να τελειώνει η κοροϊδία και η παραπληροφόρηση: «Αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματα του θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο. Δεν θα επιτρέψουμε όμως στους κατά συρροή συκοφάντες και τους καθηγητές της διαπλοκής να μας κουνάνε το δάχτυλο. Διότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

Η ΕΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στις πολιτικές πρωτοβουλίες σε διακυβερνητικό επίπεδο για τον οριστικό τερματισμό της λιτότητας και την επιστροφή στην ανάπτυξη στην Ευρώπη
«Δώσαμε μάχες σκληρές, οριακές, όμως ποτέ δεν πήγαμε πίσω από τον ιδρυτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Την εδραίωση μιας άλλης Ευρώπης. Της Ευρώπης που προστατεύει και διευρύνει τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα. Που εμβαθύνει τη δημοκρατία στο εσωτερικό της», είπε. Αναφερόμενος στην πρώτη Ευρωμεσογειακή Σύνοδο που έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, είπε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα συμπόρευσης των χωρών του Νότου για να επισημάνει ότι τις τελευταίες μέρες, αυτές οι επιδιώξεις αρχίζουν να βρίσκουν ευήκοα ώτα πλέον και εντός της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος με ενδεικτική την τοποθέτηση του Προέδρου Γιούνκερ, ο οποίος προέρχεται από την κατεξοχήν αντίπαλη πολιτική οικογένεια, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κοινωνικό Κράτος

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, σημειώνοντας ότι φέτος για πρώτη φορά τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους. Είπε επίσης ότι επόμενος μεγάλος στόχος μέσα σε ένα χρόνο είναι να αλλάξει η εικόνα των νοσοκομείων και το πρώτο βήμα γι αυτό θα είναι οι 10.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εντός του 2017.

Η δίκαιη ανάπτυξη

Εκτενή αναφορά έκανε και στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη, όχι πάνω στα συντρίμμια της εργασίας και του κοινωνικού κράτους αλλά με σχέδιο για διαρκή και καθολική ευημερία.
«Η Ελλάδα των νέων επιστημόνων, με σχεδόν 50% του πληθυσμού να έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να αλλάξει παραγωγικό προσανατολισμό. Από το αποτυχημένο μοντέλο της οικονομίας εντάσεως εργασίας, στρατηγικός μας στόχος είναι το πέρασμα σε μια οικονομία εντάσεως γνώσης και κεφαλαίου. Γιατί έχουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να το πετύχουμε και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά. Για το λόγο αυτό, προσανατολίζουμε στοχευμένα όλους τους διαθέσιμους πόρους προς αυτή την κατεύθυνση», είπε και πρόσθεσε ότι θα αναληφθούν και πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε στηριχθεί η κοινωνική οικονομία και τα συνεργατικά σχήματα και να επανέλθει αυτή η πυρηνική αυτή ιδέα της Αριστεράς στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Το Συνέδριο

Ο Αλέξης Τσίπρας για το Συνέδριο και τον ρόλο του κόμματος είπε ότι χρειάζεται ένας ΣΥΡΙΖΑ μαζικός, ισχυρός και κοινωνικά γειωμένος. Υπογράμμισε την ανάγκη το κόμμα να γειωθεί με τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, τον κόσμο της εργασίας, του πολιτισμού και της γνώσης. Να μιλήσει, να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας. Να γίνει μέρος της λύσης για τη νέα γενιά.

Κάλεσε τις δυνάμεις του κόμματος, στο διάστημα ως το Συνέδριο, να εμπλέξουν τον κόσμο στις διαδικασίες συλλογικής δράσης, να συνεχίσει την παράδοση των ανοιχτών συνελεύσεων, «του τρόπου που έχει διδαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τις πλατείες της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

«Δεν ζητάμε πιστοποιητικά αριστερών φρονημάτων. Όποιος αντιλαμβάνεται την ανάγκη του στόχου που έχουμε θέσει και ανιδιοτελώς επιθυμεί να συμβάλλει, είναι σύμμαχος», είπε ακόμη για το άνοιγμα του κόμματος και ζήτησε να αξιοποιηθούν όλοι για την αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία: «Να αξιοποιήσουμε όλο το στελεχιακό μας δυναμικό, από υπουργούς και βουλευτές μέχρι τις Νομαρχιακές για να ενημερώσουμε τον κόσμο για τη δράση μας. Η αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία είναι όρος για να ξεπεραστεί αυτή η εκστρατεία λάσπης απέναντι στο χώρο μας. Να δώσουμε βάρος στην ενίσχυση της Νεολαίας».

«Έχουμε μπροστά μας ανοιχτές προκλήσεις. Για την αριστερά, για τη χώρα, για την Ευρώπη. Επιλέξαμε να αγωνιστούμε από θέσεις ευθύνης και όχι από τη θέση του σχολιαστή των εξελίξεων. Επιλέξαμε να είμαστε η αριστερά του αποτελέσματος, που παρεμβαίνει ενεργά και αποφασιστικά στην υπόθεση της αλλαγής των κοινωνικών συσχετισμών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι πυξίδα είναι οι αρχές και οι αξίες για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισότητα, συλλογικότητα.
«Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει είναι δύσβατος αλλά έχει προορισμό. Ο προορισμός αυτός δεν είναι άλλος από αυτόν που οραματίστηκαν όσοι αγωνίστηκαν για την πρόοδο, την ειρήνη, τη δημοκρατία. Και το ταξίδι μας μπορεί να έχει άλλοτε ήρεμα νερά και άλλοτε ταραγμένα, όμως για μας - αντίθετα με τον ποιητή - σημασία έχει ο προορισμός. Τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά δε δαγκώνουν», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

12 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ….
  ====================================================================
  (….)Εκείνη την εποχή ήταν που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του στο υπουργείο Ναυτιλίας, ένας περίεργος τύπος που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Κυπρίου πλοιοκτήτη του Sea Diamond που είχε βουλιάξει στη Σαντορίνη και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να πληρώσει τις συνέπειες των προβλημάτων που είχε προκαλέσει το πλοίο του στη θάλασσα του μαγευτικού νησιού.

  **Οι ντόπιοι είχαν ξεσηκωθεί, αλλά ο υφυπουργός παρέμενε ασυγκίνητος και κανείς εκτός από τρείς συγκεκριμένους ανθρώπους δεν ξέρει τι ειπώθηκε σε εκείνη την «μυστηριώδη συνάντηση»[…]

  **Εκείνο τον καιρό ο Πάνος Καμμένος είχε ήδη χωρίσει από τον πρώτο του γάμο και είχε παντρευτεί την σημερινή σύζυγό του, πετυχημένη δικηγόρο, Έλενα Τζούλη. Η βάφτιση δε του πρώτου τους παιδιού, που έγινε στον Αγ. Κωνσταντίνο Γλυφάδας αποτέλεσε μέγα κοσμικό γεγονός των ημερών εκείνων καθώς και η δεξίωση που δόθηκε στη Βουλιαγμένη μετά το μυστήριο.

  **Κουμπάρος στη βάφτιση ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ, αγαπημένο παιδί του Χαρίλαου Φλωράκη, επιβιώσας σε κάθε κυβερνητική κατάσταση και αργότερα κατηγορούμενος με βάση συνομιλίες που κατέγραψε το «μαύρο κουτί» της ΚΥΠ, ως χρηματοδότης της συμμορίας του έγκλειστου Παναγιώτη Βλαστού.

  **Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, ο Πάνος Καμμένος βγήκε μπροστά υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη την οποία όμως και πούλησε πολύ γρήγορα , για τα μάτια του Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν την εσωκομματική κάλπη.

  **Αργότερα με την ίδια ευκολία πούλησε και τον Αντώνη Σαμαρά και (με λεφτά, που όπως λέει ο τ. βουλευτής του κόμματος του, Γιάννης Κουράκος)του έβρισκε ο Γιώργος Βουλγαράκης, ίδρυσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
  Δεν γνωρίζουμε αν μοιράζεται με τον φίλο του το ρητό «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ωστόσο με τον Γιώργο Βουλγαράκη τους συνδέει η κοινή τους αγάπη για τα σκάφη.

 2. Ο Βαρδής ο Καλογρίτσας και η «17Ν»

  Απο τον Μιχάλη Δενδρινό

  Aναστατωμένη είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, απο τα όσα λέει στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του, ο συμμορίτης εργολάβος Τρομπούκης. Μιλώντας με το έγκλειστο μπουμπούκι, τον Βλαστό, αναφέρει οτι ο ηγέτης της «17Ν», είναι ο επιχειρηματίας, εκδότης, κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας! Είναι η στιγμή που ο τελευταίος παίρνει το τηλέφωνο απο τον Τρομπούκη και λέει στον Βλαστό «Καμαράκι μου, τι κάνεις;», λες και μιλούσε σε καμιά Αρσακειάδα.

  *Η εμπλοκή του ονόματος του Καλογρίτσα στη 17Ν, απο ένα ηγετικό στέλεχος του Συνδικάτου του Εγκλήματος, όπως ο Τρομπούκης, παρότι δεν έχει καμιά αξιοπιστία, ξύπνησε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, τις επώδυνες μνήμες της επίθεσης. Αν σ αυτό προσθέσει κανείς την πεποίθηση του αποθανόντος Θόδωρου Βαρδινογιάνη, οτι πίσω απο την επίθεση της «17Ν», στον Βαρδή κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, τα όσα λέει ο Τρομπούκης έρχονται να ξύσουν πληγές.
  * Απο την άλλη ο κακός χειρισμός του Mega που ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο, ν αναφερθεί στον Βαρδή Βαρδινογιάννη και σε όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προκαλεί τριγμούς σ ένα κανάλι που κάθε λίγο και λιγάκι προβληματίζει την οικογένεια του κορυφαίου επιχειρηματία. Σ αυτό το ρευστό σκηνικό, έρχεται να προστεθεί και η πρωθυπουργική ανεπάρκεια, η οποία τείνει να γίνει ένας επικίνδυνος αστάθμητος παράγοντας:

  «Μ αυτό το παιδί, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει…», είναι η παραδοχή κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας για την ηγετική στόμφα του πρωθυπουργού μας.

 3. ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ! Δάνειο 5,3 εκ. ευρώ στον Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής παραμονές του διαγωνισμού…
  9/18/2016

  Νέα στοιχεία αποκάλυψε το Star, τα οποία συνδέουν έναν εκ των υπερθεματιστών των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, τον Ιωάννη- Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, με την Τράπεζα Αττικής.
  Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, την επόμενη εβδομάδα θα φθάσουν στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου του τελευταίου 9μήνου στην ίδια Τράπεζα.
  Η δημοσιογράφος επικαλέσθηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, στα στοιχεία αυτά, ανάμεσα σε άλλα, υπάρχει μία δανειακή σύμβαση του κ. Καλογρίτσα. Το δάνειο αυτό ελήφθη πριν από 20 ημέρες, το ίδιο περίπου διάστημα που δόθηκε από την Τράπεζα Αττικής η εγγυητική επιστολή, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
  Το ποσό του δανείου επιμένουν οι ίδιες πληροφορίες ανέρχεται στα 5,3 εκ. ευρώ, ισόποσο με τα χρήματα που φέρεται να έδωσε ο επιχειρηματίας για να μεταβιβάσει μετοχές από μία ίδια εταιρεία στην άλλη και να τα χρησιμοποιήσει για να εκδώσει την εγγυητική επιταγή.
  «Το δάνειο δεν φαίνεται στο πόθεν έσχες, αλλά θα ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν χρησιμοποιήθηκε με κάποιο τρόπο στην έκδοση της εγγυητικής επιταγής» πρόσθεσε η Κ. Μακρή. Όπως επισήμανε, το ερώτημα είναι γιατί δόθηκε ένα τόσο υψηλό δάνειο σε έναν επιχειρηματία όταν καμία εταιρεία, όσο υγιής κι αν είναι δεν μπορεί εύκολα να πάρει ένα τέτοιο ποσό στη σημερινή συγκυρία.
  «Αυτό είναι ένα μυστήριο» τόνισε η δημοσιογράφος και πρόσθεσε ότι είναι ένα από τα πολλά που θα εξετάσει ο εισαγγελέας όταν πάρει στα χέρια του το πόρισμα. «Άρα, Κάτια, έχουμε δύο γεγονότα: Από τη μία έχουμε έλεγχο στην εταιρεία του κ. Στουρνάρα και από την άλλη ο κ. Στουρνάρας είχε ήδη ξεκινήσει να ελέγχει την Τράπεζα Αττικής, να έχει πόρισμα στα χέρια του που το στέλνει στον Εισαγγελέα και να ξηλώνει την διοίκησή της. Το λες και σύμπτωση…» σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα, για τις πληροφορίες στις οποίες αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή…

 4. ΝΜαν. 13:03 18/09/2016

  Χρυσόγονος : Δεν είναι αριστερό να δίνουμε άδειες μόνο με οικονομικά κριτήρια,
  αγνοώντας ποινικές εκκρεμότητες
  =============================
  15.9.16
  Συνεχίζει το σκληρό ροκ εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος ουσιαστικά μοιάζει να αποστασιοποιείται τελείως από τις επιλογές των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Παραθέτω ένα κομμάτι από τα συνολικά 14 σημεία κριτικής στις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής που κατέθεσε στο πλαίσιο του εσωτερικού διαλόγου ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος τον Οκτώβριο:
  Το Κείμενο Θέσεων της Κ.Ε. κάνει λόγο για «ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και απαλλαγή του από τη διαπλοκή» και εξαγγέλλει ότι θα είμαστε «ασυμβίβαστοι ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά». Στο πεδίο αυτό συνιστούν καταρχήν θετικές εξελίξεις η ψήφιση του νόμου 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες και η διεξαγωγή, για πρώτη φορά από το 1989 οπότε καταλήφθηκαν «εξ εφόδου» οι τηλεοπτικές συχνότητες, ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας.

  Ωστόσο ζητούμενο στο πλαίσιο αυτό θα έπρεπε να αποτελεί όχι μόνο η εισροή εσόδων στα δημόσια ταμεία από τα ποσά που θα καταβάλουν όσοι πλειοδοτήσουν για τις νέες άδειες, αλλά και η θωράκιση του δημόσιου βίου απέναντι σε ποικίλους κινδύνους οι οποίοι προκύπτουν λόγω του μεγάλου επηρεασμού της κοινής
  ———————————————————————————————————————————————
  γνώμης από την τηλεόραση. Συνεπώς χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι δεν θα διεισδύσουν στο τηλεοπτικό τοπίο πρόσωπα ή επιχειρήσεις συνδεόμενα με το οργανωμένο έγκλημα, οικονομικό και όχι μόνο.

  Δεν είναι ούτε αριστερό ούτε προοδευτικό να εξαρτάται η καθοριστική συμμετοχή προσώπων στο
  =======================================================================
  τηλεοπτικό τοπίο μόνο από οικονομικά κριτήρια και να αγνοούνται οι ποινικές εκκρεμότητες ή και οι ποινικές καταδίκες.
  Η ισχύουσα νομοθεσία είναι ατελής και ανεπαρκής σε ό, τι αφορά τα κωλύματα συμμετοχής στη διοίκηση και ιδιοκτησία τηλεοπτικών σταθμών.
  Χρειάζεται συμπλήρωσή της με τη θέσπιση ενός προσωρινού περιορισμού (αναστολή των δικαιωμάτων του μετόχου ή μέλους του Δ.Σ. τηλεοπτικής επιχείρησης-φορέα άδειας μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για αδικήματα του άρθρου 6 ν. 4339/2015) και ενός οριστικού (έκπτωση μέλους Δ.Σ. και υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών ύστερα από αμετάκλητη καταδίκη για τα ίδια αδικήματα).

 5. Ποιον ΨΕΥΤΗ να πιστέψεις, τον Αλέξη ή όλη την κλίκα?

  Αλέξη, το άλλο με τον Παύλο το ξέρεις?

  Τη 13η σύνταξη, υποσχέθηκε ο Φλαμπουράρης στους συνταξιούχους.
  ======================================================
  [[Στα 392,7 ευρώ αντί για 486 διαμορφώνεται η κατώτατη σύνταξη που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο]]

  Πρώτη Φορά Αριστερά:
  =====================
  Από τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη στη μείωση της κατώτατης σύνταξης με υπογραφή Χαϊκάλη

  Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν πρέπει να είχαν δει οι διάφοροι λαϊκοί αντιμνημονιακοί ήρωες ότι θα ξημέρωνε μια μέρα, που με δική τους υπογραφή θα μειωνόταν σημαντικά η κατώτατη σύνταξη.

  Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της αντιμνημονιακής Εφημερίδας των Συντακτών:
  —————————————————————————————————————–
  Στα 392,7 ευρώ αντί για 486 διαμορφώνεται η κατώτατη σύνταξη που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο σε όσους ασφαλισμένους συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2015 με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή λόγω ατυχήματος, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υφυπουργός Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης.
  ———————————————————————————–
  Να τι υποσχόταν 2 μήνες πριν ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης, από το σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους:
  =====================================================================

  Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, ότι η κυβέρνηση επέτυχε μέχρι τώρα να μην καταργηθούν οι επικουρικές
  —————————————————————————————————————————————————
  συντάξεις μέσα από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Σημείωσε, ότι «οι συντάξεις θα παρθούν κανονικά» και
  ————————————————————————————————————————————–
  πρόσθεσε πως «είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε με μεγάλη αγωνία και μεγάλο αγώνα να δοθεί η
  —————————————————————————————————————————-
  13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου, γιατί είχαμε πει ότι θα είναι μια σύνταξη των Χριστουγέννων».
  —————————————————————————————————————————–
  Με τον αρμόδιο τεχνοκράτη υφυπουργό Παύλο Χαϊκάλη
  =========================================
  να φέρει την ιδιότητα του ερευνητή αστρολογίας, αναρωτιέμαι αν είχε προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη για τη σπουδαία πολιτική καριέρα του.
  Άραγε, στα άστρα θα πει τον πόνο του, που δεν τον μαρτυρούνε;

 6. ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 20ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  =======================================
  Ισχύει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου επανέλαβε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
  «Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαδικασία» δήλωσε και πρόσθεσε ότι, «η αξιολόγηση αναφέρεται στο σύνολο του προγράμματος».
  *Oποιαδήποτε εκταμίευση της επόμενες δόσης θα γίνει μόνο εφόσον οι θεσμοί παρουσιάσουν μια αποτίμηση για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και αυτή εγκριθεί από το Eurogroup, δήλωσε η κ. Μέρκελ.
  *Επανέλαβε ότι βάση αναφοράς είναι η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, προσθέτοντας πως πρέπει να παρουσιαστεί από την Ελλάδα ένας λεπτομερής κατάλογος μεταρρυθμίσεων.
  *Η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει «κάθε παράγραφο» της συμφωνίας παράτασης της δανειακής της σύμβασης η οποία συνήφθη στο Eurogroup τον Φεβρουάριο, αν και εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτείνει ισοδύναμες μεταρρυθμίσεις, η κατάσταση θα επανεξεταστεί.

  **«Κάθε παράγραφος της συμφωνίας μετράει»,
  είπε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης είναι ο Αλέξης Τσίπρας να υποβάλει στην ΕΕ έναν ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

  *Η Ελλάδα μπορεί να κάνει νέες προτάσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά ζητήματα όπως οι συντάξεις ή οι φόροι «εφόσον έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα» με τις προϋπάρχουσες δεσμεύσεις, σημείωσε η Άγγ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς.

  *Η κ. Μέρκελ επέμεινε, όπως είχε τονίσει και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ότι η Ελλάδα θα λάβει νέα κεφάλαια αφού εγκριθεί ο «ολοκληρωμένος» κατάλογος μεταρρυθμίσεων που θα σταλούν στην ΕΕ.

  • ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ‘’ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ’’ , Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
   =========================================================
   *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2020, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.

   *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απετέλεσαν οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές , τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, η διαύγεια, η φοροδοτική ισότητα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο οικονομικός εισαγγελέας, οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.
   * Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.

   *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν την του υπεσχέθη, κι όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς

   *Η μείωση του χρέους, εκ μέρους της ΕΕ ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίστηκε και αγωνίζεται με μοναδική-παγκόσμια επιτυχία, για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!

   *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?

   Πόσο ΨΕΥΤΗΣ!!!! Είναι ο Αλέξης , όταν αποκρύπτει την αλήθεια, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραπληροφορεί τους Έλληνες λέγοντάς τους συνεχώς παραμύθια, που τα διαβάζουν οι Ευρωπαίοι και γελάνε εις βάρος του λαού που αποδέχεται ΑΚΟΜΗ! Το ‘’δούλεμα’’ του Αλέξη.

 7. ΝΜαν. 12:21 18/09/2016

  ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΕΞΗ. ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ?

  Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ αμύνεται υποστηρίζοντας ότι και πάλι υποστηρίζει τη διαγραφή μεγάλου ή του μεγαλύτερου (ανάλογα με το αν μιλάει τσιπρικός ή λαφαζανικός) μέρους του χρέους, όχι επειδή είναι «επαχθές», αλλά επειδή δεν είναι «βιώσιμο».

  Αυτό, βέβαια, το υποστηρίζει και το ΔΝΤ, με την τακτική του οποίου (αμερικάνικη) συγχρονίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Για την ανάγκη να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η «βιωσιμότητα» του χρέους μιλά και η περιβόητη απόφαση του Eurogroup το Νοέμβρη του 2012. Απλά, οι χώρες της ΕΕ δε θέλουν «κούρεμα», θέλουν άλλου τύπου διαχείριση.

  Εκείνο που έχει σημασία είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το χρέος, το θεωρεί νόμιμο, και θα επιδιώξει το «κούρεμά» του με τους νόμιμους τρόπους. Δηλαδή, μέσω των διαδικασιών της ΕΕ, χωρίς μονομερείς ενέργειες.

  «Δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου (από το ευρώ) χωρίς τεράστιες καταστροφές για την ελληνική οικονομία», έλεγε πριν από μερικές μέρες ο Σταθάκης σε εκδήλωση που διοργάνωσε η επιθεώρηση «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική», όπου βρήκε ευρύ πεδίο συμφωνίας με τον «εκσυγχρονιστή» Ν. Χριστοδουλάκη. Οι Λαφαζανικοί, όπως πάντοτε, το παίζουν πιο μάγκες, με δηλώσεις του τύπου «δε θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό».

  Αυτός είναι ο ρόλος τους.
  Να κρατάνε τα μπόσικα, παραμυθιάζοντας όσους θέλουν λίγο παραμύθι για να παραμυθιαστούν.

  Ο δε Δραγασάκης παριστάνει την Πυθία, εκφωνώντας χρησμούς: «Θεωρώ ότι έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου με το μέρος μας να πούμε πως, αν είναι να αποτρέψουμε μια ανθρωπιστική κρίση ή μια οικονομική κατάρρευση, θα κάνουμε «ό,τι περνάει από το χέρι μας» για να το πετύχουμε, με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού και υπό τον όρο βεβαίως ότι θα αποτρέπει και δεν θα κάνει πιο άμεση την καταστροφή». Αν σκεφτούμε ότι η έξοδος από το ευρώ δε θα είναι απλώς καταστροφή, αλλά «τεράστια καταστροφή», όπως λέει ο Σταθάκης, μπορούμε να ερμηνεύσουμε απόλυτα το χρησμό.

 8. Πραγματι προλαλήσαντα φίλε ,
  Οταν η ψευδο-αριστερά γίνεται δεινάστης , άσχετα με τι προβιά χρησιμοποιεί για να κρύψει τα νύχια και τα μολιςμενα και πεινασμένα της δόντια παρουσιάζεται σαν συνέδριο
  Του κυβερνοντος ΣΥΡΙΖΑ ,
  Αυτού που εχει βάλει χέρι στην δικαιοσύνη και δουλεύει εντατικά να μας αφιονίσει , χωρίς καν να τα βάζει με το κεφάλαιο .
  Αφανίζει την μεσαία τάξη που δημιουργήθηκε στην πατρίδα μας με συνέπεια και πολύ δουλειά δυο τριών γενεών μετά τον εμφύλιο .
  Ο Γλεζος προς τιμήν του δεν συμφωνεί.
  Ποιοί άραγε παραμένουν αριστεροί στον Στριχζα , ο Καμμένος ;

 9. ΝΜan. 12:06 18/09/2016

  Τέτοιες ψευτιές και τόσες προσβολές, πως τις αντέχουν και οι ίδιοι ?
  Αξιοπρέπεια??
  ΤΩΡΑ από στιγμή σε στιγμή …έρχεται από τις 25.1.015 και μετά….

  «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
  =============================================
  Τσίπρας: «Τέρμα τα μνημόνια και η τρόικα την επομένη των εκλογών!»
  «Την επόμενη μέρα των εκλογών, δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο και πρόσθεσε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία του κόμματός του θα επιδιώξει συνεργασίες.
  Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή εντολή, για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα» και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο, ιστορικό ραντεβού και καλείται να αποφασίσει «αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρισμα ή αν θα υπάρξει διέξοδος, ελπίδα, πραγματική διαπραγμάτευση, επιστροφή στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

  Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, αμέσως μετά τις εκλογές, λέγοντας πως δεν θα υπάρχουν μνημόνια και τρόικα.
  «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
  *Δυστυχώς όμως ‘’ξέχασε’’ ΑΜΕΣΩΣ την επομένη των εκλογών, αυτά που μας υποσχόταν την …προηγουμένη.
  Και αφού επί ΕΞΗ(6) μήνες όχι μόνο δεν επέλυσε ,’όχι μόνο δεν έσκισε μνημόνια και υποχρεώσεις σήμερα ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ να μας ‘’φλομώσει’’ στην εκλογολογία για να ΚΡΥΨΕΙ τα δισεπίλυτα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για την ύπαρξή μας προβλήματα και χρεοκοπίες.
  *Σήμερα γυμνός και καΜένος εντελώς από τις συναναστροφές του, ο ,σαν ντοπαρισμένος που χαμογελά χωρίς να γνωρίζει τον λόγο, αποδεικνύει και αποδεικνύεται πόσο ψεύτικος..χαρταετός ήταν που με την πρώτη βροχή ‘’επέστρεψε’’ στη βάση του ανήμπορος, ανίκανος με μόνο στοιχείο τη γύμνια του..σκελετού του.

  *Σήμερα, εξακολουθεί να εξαπατά και να παραπληροφορεί τον λαό που τον ψήφησε για τις ψεύτικες υποσχέσεις του, με τόση ευκολία και τόσο θράσος, που ΑΜΕΣΩΣ καταλαβαίνεις δύο πράγματα: ΄Η, είναι τόσο ψεύτης και διαβρωμένος ‘’αριστερός’’ , ΄Η, είναι τόσο ‘’λάτρης’’ της …παραίσθησης που αποκαλύπτει και το πόσο επικίνδυνος και ΑΧΡΗΣΤΟΣ απεδείχθη με την πρώτη…βροχή.

  *Μας έκανε ρεζίλι σε όλο τον κόσμο με την αγραμματοσύνη του και τις προσωπικές επιλογές των υπουργών του και τους συμβιβασμούς με την ακροδεξιά των ηλιθίων , των καΜένων και των φοροφυγάδων. Κάθε φορά που πηγαίνει στο εξωτερικό, μας πιάνει τρόμος για το τι θα υπογράψει ΧΩΡΙΣ να μας πεί και το τί
  *Μας έχει τρελάνει στα ψέματα, στις υποσχέσεις και στις φαντασιώσεις. Σίγουρα απαιτούνται ‘’εξετάσεις’’ για να μάθουμε τόσο πολλά που βλέπουμε γι αυτήν την διχασμένη προσωπικότητα, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία του στην εξουσία.
  *‘’Μιλάει’’ για επενδύσεις και …νέους θριάμβους ! που …έρχονται από την Ανατολή, από τη …Αμερική , την Συρία, το Ιράκ και το …σκουριασμένο ‘’παραπέτασμα’’ της πείνας και της αρπαχτής.
  *Μιλάει για σεβασμό στην Τρίτη ηλικία , για ΝΕΑ μόρφωση στα παιδιά, για αναμόρφωση στη δικαιοσύνη. Κι όμως απέδειξε ΗΔΗ !!! το μέγεθος της πολιτικής και όχι μόνο ΑΤΙΜΙΑΣ ΤΟΥ.
  *Καλεί ‘’πρόθυμους’’ μετανάστες , να ανοίξουν τα μνήματα των Ελλήνων συνταξιούχων, τώρα που είναι σχεδόν ανήμποροι να ζήσουν, για να ‘’ελευθερωθεί’’ από το βάρος της παρουσίας τους ώστε να ‘’αναπνεύσουν’’ τα ΝΕΚΡΑ ασφαλιστικά ταμεία …
  Ποτέ πια ‘’αριστερά’’ με ακροδεξιούς καΜένους ..σημαιοφόρους και λοιπούς πολιτικούς παλιάτσους ακροδεξιοφασίστες.

 10. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ..ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.
  ==================================================
  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ..ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ
  ==================================
  Υπάρχει έστω και ένας(1) ψηφοφόρος του Συριζα που θα συμφωνούσε με όσα κάνει σήμερα η κυβέρνηση σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές?
  Δηλαδή αποδεχόμαστε το ξεπούλημα και την προδοσία?
  Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  ======================================================================
  Τι να γράψεις, τι να θυμηθείς και τι να πρωτοδιαλέξεις από το πλήθος των υποσχέσεων, των συκοφαντιών και των εγκλημάτων της αντιπολίτευσης Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα,
  Πρόδωσαν, αποστάτησαν ‘’έχυσαν’’ αίμα και πότισαν το λαό με δάκρυ, οργή και παραμύθια οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα όπως και οι Σαμαράδες του χθές.
  Αδίστακτοι, σκλάβοι της εξουσίας και της ιδιοτέλειας, ’’έδωσαν’’ τα πάντα στους κατακτητές και πρόδωσαν πατρίδα, ιερά και όσια, σαν άλλοι συνεργάτες ξένων βαρβάρων εχθρών τούτου του λαού και του τόπου.
  Στο τέλος, και αφού ΄΄εβαψαν’’ τα χέρια τους στο αίμα των 5.000 που αυτοκτόνησαν, αφού συκοφάντησαν και κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει και ότι προσπαθούσε να διορθώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, σήμερα δειλοί και ‘’διάσημοι’’ πολιτικοί απατεώνες, ‘’περνούν’’ από τη βουλή ΝΥΧΤΑ τα νομοσχέδια που αποδεικνύουν πόσο προδότες , εγκληματίες και αδίστακτοι πράκτορες, έχουν γίνει μέχρι να ‘’εξοφλήσουν’’ τα γραμμάτια της προδοσίας και του αίματος.
  Ο Λαός, σήμερα, μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει για τη λύση και τον πολιτικό που μπορεί να δικαιώσει τις ελπίδες του.

  Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
  =============================================
  (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
  ————————————————————————————
  ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…
  *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
  *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

 11. Mνήμων 11:46 18/09/2016

  Δεν είναι ίδιοι με τους προηγούμενους. Είναι χειρότεροι… γιατί φορούν σαν προβιά την «Αριστερά» και το «ήθος» της.

  Στην Ελλάδα εγκαθίσταται αργά αλλά σταθερά ένα από τα χειρότερα καθεστώτα που έζησε αυτή η πολύπαθη χώρα.

  Στα πόστα που κάθονταν ανίκανοι και διεφθαρμένοι που πάτωσαν τη χώρα, κάθονται πλέον άσχετοι αρπακολατζήδες, ψυχικά και πολιτικά διαταραγμένες προσωπικότητες, αισχροί δημαγωγοί, επαίσχυντοι ψεύτες και λαοπλάνοι, νάρκισσοι σπεσιαλίστες στην προπαγάνδα, στην εξαπάτηση και στη χειραγώγηση.

  Στόχος τους να ριζώσει αυτό το καθεστώς με την εξαγορά συνειδήσεων μοιράζοντας επιχρυσωμένα ψίχουλα, με τη λάσπη, τον στιγματισμό και σπίλωση της διαφορετικής άποψης, την εκδίκηση, τη μισαλλόδοξη ανάγκη να πάρουν το αίμα τους πίσω και να «κλείσουν λογαριασμούς», την ψυχοπαθητική τους εμμονή να κατασκευάζουν προδότες και εχθρούς, να δικάζουν, να διώκουν, να διχάζουν…

  Ένα καθεστώς φασιστοειδών που θέλει να σηκώσει τείχη απομόνωσης, για να έχει τη ψευδαίσθηση της ασφάλειας…

  Ένα τείχος απέναντι σε μια Ευρώπη που, βεβαίως με τις αδυναμίες και ατέλειές της, πρέπει να χωνευτεί όμως στο υποσυνείδητο του κόσμου ως ο Σατανάς που δεν είχαμε, αλλά έπρεπε να αποκτήσουμε. Έτσι μακροημερεύουν τα καθεστώτα…

  Δεν είναι ίδιοι με τους προηγούμενους. Είναι χειρότεροι… γιατί φορούν σαν προβιά την «Αριστερά» και το «ήθος» της.- Μόνο που δεν είναι κανένας τους Λαμπράκης, μήτε θα βρεις σ” αυτούς Λαμπράκηδες… Ούτε Μπελογιάννη θα βρεις ανάμεσά τους, ούτε Ηλιού, ούτε Πασσαλίδη, ούτε Κύρκο, ούτε Παπαγιαννάκη…

  Κοινούς πολιτικούς απατεώνες συναντάς, ανήθικους γυρολόγους, όλοι συνεταίροι σε Ομόρρυθμη Εταιρεία με μια αποκρουστική μπουκωμένη με κοψίδια Δεξιά, με προμετωπίδα ημίτρελες φανατικές περσόνες που ζουν το όνειρό τους – τον δικό μας εφιάλτη… (ps: οι αράδες αυτές θα παίζουν συχνά γιατί τα λόγια στερεύουν, δεν είναι ανεξάντλητα… την κατανόησή σας)…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.