ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ

Tσίπρας: Πιο κοντά από ποτέ στο θέμα της ρύθμισης χρέους

"Χαίρομαι που μετά από 5 χρόνια υπάρχει συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς οι προηγούμενοι κρύβονταν", είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα, λέγοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να στηρίξει τη χώρα ζητούσε εκλογές, ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ζητά τίποτα άλλο από εκλογές και τόνισε πως η χώρα δεν έχει ανάγκη απο εκλογές, αλλά από σταθερότητα. Η Ελλάδα αποτελεί όαση σταθερότητας σε μια ευρεία ασταθή περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε τι θα κερδίσει η χώρα με την επίσπευση των εκλογών και τι αν ακολουθήσουμε την έξοδο από την κρίση με βάση τον χάρτη που παρουσίασε χθες στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ.

"Έχουμε στόχο και σχέδιο, έχουμε πλέον συμμάχους στην Ευρώπη και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε περισσότερα" επισήμανε και σημείωσε: "Η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως. Η οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη μεγάλη το 2017. Το αν θα διαρκέσει θα εξαρτηθεί από τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα θέλαμε να έχουμε σύμμαχο την αξωματική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά την έχουμε απέναντι".

Για το αν είμαστε κοντά «να φορέσετε γραβάτα»;

«Δεν παντρεύτηκα για να μην βάλω στο γάμο μου, γραβάτα ωστόσο όταν θα υπάρξει ένα χαρμόσυνο γεγονός θα τη φορέσω» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι είμαστε πολύ κοντά σε θετικές εξελίξεις, αναφερόμενος και στις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup.

Η λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκλογικών αναμετρήσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει λύση.

Για τον αγωγό από τη Ρωσία προς την Ευρώπη

«Διεκδικούμε μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάσταση ενεργειακή πολιτική η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται με τον ΤΑP, που αφορά στη νότια διέλευση αερίου προς την Ευρώπη.

«Στο βαθμό που υπάρξουν και άλλοι αγωγοί στα σύνορά μας, εμείς θα σπεύσουμε να τους καλοδεχθούμε στο πλαίσιο των συνθηκών της ΕΕ και στο πλαίσιο που ορίζουν οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού» προσέθεσε και υπογράμμισε: «Βεβαίως υπάρχει συνεννόηση και με την Ιταλία για τα θέματα αυτά. Ήδη υπάρχει συμφωνία μεταξύ της ΔΕΠΑ, με την Gazprom και μιας ιταλικής εταιρείας. Παρακολουθούμε και τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία. Θέλουμε οι γείτονες μας να έχουν καλές σχέσεις».

Για το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού και έαν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει υπουργείο ο Παππάς

«Εάν θα δείτε τον κ. Παππά, να του πείτε ότι δεν θα αποφασίσει αυτός εάν θα αλλάξει υπουργείο» απάντησε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του ένα μεγάλο συνέδριο και εκεί θα ανοίξει ένα δημόσιο διάλογο όπου θα κριθεί και το κυβερνητικό έργο. Δήλωσε ότι οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται.

Για τη διευθέτηση του χρέους σε συνάρτηση και με τις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία

Το ζήτημα του χρέους δεν είναι διμερές ζήτημα, είναι τριμερές και αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως φυσικά η άποψη της Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο, αλλά δεν είναι και η μόνη.
Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, επισήμανε πως το ζήτημα του χρέους «είναι πρόβλημα που έχει διεθνή διάσταση, διότι η λύση στο πρόβλημα αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, που με τη σειρά της καθορίζει τη διεθνή οικονομία» και ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ζήτημα αντιπαράθεσης με τη Γερμανία.
Η Γερμανία έχει μια λογική ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται, πρόσθεσε και σημείωσε: «Εμείς τους τηρούμε, αλλά πρέπει και οι εταίροι μας, αυτό θα πούμε στους Γερμανούς».
Από την πλευρά μας, υπογράμμισε, οι μεταρρυθμίσεις που έχουμε προχωρήσει είναι μια ευχάριστη έκπληξη και τόνισε πως η πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε ήταν το 75% του προγράμματος. «Δεν έχουμε λάβει καρπούς ακόμα εξαιτίας της αντιπαράθεσης Γερμανίας – ΔΝΤ», ανέφερε και σημείωσε πως δεν πρέπει οι πολιτικές εξελίξεις σε μια χώρα να αποτελέσουν τροχοπέδη για αλλαγές που χρειάζεται η Ευρώπη.

Για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με το «πάγωμα» οφειλών ασφαλισμένων

Είμαστε σε μια διαδικασία μετάβασης, ολοκληρώθηκε μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση που ξαναβάζει σε ράγες το ασφαλιστικό σύστημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Είπε ότι το πάγωμα των συσσωρευμένων χρεών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, θα δώσει ανάσα στα ταμεία και σημείωσε ότι δεν διαγράφονται οι οφειλές, αλλά πρέπει να γίνει μια ρύθμιση για εκείνους τους ασφαλισμένους ώστε να μην μένουν χωρίς φορολογική ενημερότητα.Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για τις μειώσεις των συντάξεων, ξεκαθάρισε ότι φυσικά και δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις. «Το 90% των συνταξιούχων δεν είδαν μειώσεις, το λέγαμε ήδη από πέρυσι» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «το καταφέραμε παρά τις επικρίσεις και τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.
Για τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και τόνισε ότι στην πραγματικότητα μόνο το 5% είδαν μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές, ενώ ένα 10% είδε μικρή μείωση.

Για την διαμάχη σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία του 2009

Το τι συνέβη με τα στοιχειά της ΕΛΣΤΑΤ το 2009 είναι μια διαμάχη που αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε πήγε σε μια διαπραγμάτευση χωρίς να έχει περιθώρια να αμφισβητήσει και πολλά. Ωστόσο, όπως είπε, «η έρευνα για το τι συνέβη θα φτάσει σε βάθος, θα υπάρξει φως» και συμπλήρωσε πως αυτό το ζήτημα δεν αφορά τη συζήτηση για τη μείωση του ελληνικού χρέους.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να ψάξει όλα τα στοιχεία για να δούμε τι έγινε τότε και τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν ζητούν να μην ερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη τι έγινε με τα στοιχεία». Προσέθεσε πως «μου προξένησε εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος κ. Γεωργίου έσπευσε να θέσει ζήτημα ότι εάν συνεχιστεί η έρευνα τότε η χώρα δεν θα πάρει αυτά που μπορεί για το χρέος».

Για το αίτημα χαμηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του κόφτη τα επόμενα χρόνια

Τα πλεονάσματα που έχουμε να πετύχουμε μέχρι το 2018 είναι εκείνα που πετύχαμε με τη διαπραγμάτευση τον περασμένο Ιούνιο, τόνισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως από το 2018 και μετά, το αν θα παραμείνουν ή θα μειωθούν οι στόχοι του πλεονάσματος συναρτάται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τη συμφωνία για το χρέος σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Το να πέσουν τα πλεονάσματα είναι εφικτό, ένας στόχος που θα διεκδικήσουμε και θα καταφέρουμε, επισήμανε.

«Αν από το '18 και μετά έχουμε τη δυνατότητα για μικρότερα πλεονάσματα, θα έχουμε ένα δημοσιονομικό χώρο 3 δισ. ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Σε δυο χρόνια θα έρθω στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός και θα εξηγήσω πού θα πάνε». Κυρίως, διευκρίνισε, για να ελαφρυνθούν τα φορολογικά βάρη στην επιχειρηματικότητα, στη φορολογία ακινήτων, σταδιακά με έναν πιο δίκαιο φόρο ακίνητης περιουσίας, στη στήριξη των πιο αδύναμων καθώς και στη στήριξη της Παιδείας και της Υγείας. «Ήδη σε αυτά τα θέματα, έχουμε καταφέρει θαύματα. Στα δύσκολα έχουμε δώσει εξετάσεις σε αυτό» υπογράμμισε.

Για τη συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας και τι θα διεκδικήσει η χώρα από την αλλαγή του Δουβλίνου

Δύσκολη χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως η Γερμανίδα καγκελάριος κράτησε πολύ σωστή στάση απέναντι σε μια Ευρώπη που μονομερώς έκλεινε τα σύνορά της. «Πιστέψαμε ότι η λύση θα ερχόταν σε συνεργασία με τους γείτονες μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η Τουρκία σε μεγάλο βαθμό τήρησε τη συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός και έτσι δόθηκε μια ανάσα στη χώρα που είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση. Η Ελλάδα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, εξετάζει μία προς μία τις αιτήσεις ασύλου που υποβάλουν οι πρόσφυγες και αυτό δημιουργεί μια συμφόρηση στα κέντρα υποδοχής, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους να επιταχύνουν και οι ίδιοι τις διαδικασίες που τους αφορούν.
Ο πρωθυπουργός μίλησε με θερμά λόγια για τους δημάρχους, το στρατό, την αστυνομία και όλους τους πολίτες που βοηθούν στην προσπάθεια για την υποδοχή των προσφύγων και που δείχνουν προς τα έξω το καλό πρόσωπο της Ελλάδας.

Για τις επιθέσεις κατά Πιτσιόρλα ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη και αν εμπιστεύεται τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είπε ο Αλ. Τσίπρας ερωτώμενος για το εάν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ανέφερε πως «εργαστήκαμε προκειμένου να ξεφύγουμε από μια λογική εκποίησης και να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον» και κατέστησε σαφές πως «θα κινηθούμε στο πλαίσιο που ορίζει η συμφωνία».

Τα έσοδα θα πάνε στον κουβά του χρέους, δυστυχώς, όμως έχουμε δουλέψει πολύ για τις αναπτυξιακές επενδύσεις, προσέθεσε τόνισε πως οι κατευθύνσεις που δίνουμε και η δουλειά που κάναμε είναι να φέρουμε υψηλό τίμημα στις επενδύσεις. «Αυτό καταφέραμε στην περίπτωση της COSCO, του Ελληνικού, αυτό θέλουμε και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σε όσες είναι να γίνουν στο πλαίσιο της συμφωνίας» υπογράμμισε.

Για τις τηλεοπτικές άδειες και το κλείσιμο των καναλιών που δεν έλαβαν άδεια ερώτηση από δημοσιογράφο του Alpha. «Ποια κανάλια είναι αυθαίρετα, εκεί δεν δίνατε συνεντεύξεις; Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;»

«Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας και στην τελευταία επιχείρηση. Δεν είστε η μόνη εργαζόμενη που έχετε βρεθεί σε δύσκολη θέση. Ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις εργασίας όπως ενδιαφερόμασταν και για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια και γι' αυτούς δεν έκλαψε κανείς. Τα 8 ΜΜΕ δεν είδα να κάνουν κινητοποίηση για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ» είπε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα ώστε να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας όσων εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια, τόνισε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για κάθε εργαζόμενο που χάνει τη δουλειά του. «Το τζάμπα πέθανε, το νταβατζιλίκι πέθανε» σημείωσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα», για το οποίο, όπως είπε, δεν έκλεισε από τον διαγωνισμό αλλά από τους μετόχους που δεν έκαναν κινήσεις, ούτε για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι ορισμένοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που πιθανόν να χάσουν τη δουλειά τους.
Επανέλαβε ότι το ελληνικό δημόσιο για πολλά χρόνια έχανε σημαντικά έσοδα, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και υπενθύμισε πως η αδειοδότηση ήταν μνημονιακή δέσμευση από το 2ο μνημόνιο.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τον ακατάσχετο λογαριασμό για τους επαγγελματίες

3,5 δισ. ευρώ μπαίνουν στα ταμεία για να καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ένα μεγάλο ποσό αναμένεται και μέσα στο 2017. Η ίδια συμφωνία προβλέπει πιο εντατικό ρυθμό.  Τα μέτρα για τη δεύτερη αξιολόγηση θα έχει τελειώσει αν όχι τέλος Σεπτεμβρίου τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Τα μέτρα πολιτικού ενδιαφέροντος όπως τα εργασιακά έχουμε έναν σύμμαχο που είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η συζήτηση διεξάγεται ήδη όχι μόνο σε επίπεδο θεσμών αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα υπάρξει η χρυσή τομή που θα δώσει τη δυνατότητα να κλείσει έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση. Ο λόγος που υπήρξε καθυστέρηση στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι γιατί υπήρξε καθυστέρηση σε σχέση με τους θεσμούς. Τώρα εμείς πιέζουμε. Είμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο για τη ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα. Θα υπάρξει λογαριασμός ακατάσχετος για τους επιχειρηματίες που θα αφορά πληρωμές σε εισφορές, μισθοδοσία και προμηθευτές.

Για το εάν δεν γίνει η ρύθμιση του χρέους και η ποσοτική χαλάρωση τι εναλλακτικές έχει η κυβέρνηση

Η συζήτηση στη χώρα τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στα δημόσια οικονομικά και όχι στους υπουργούς και τα υπουργεία της ανάπτυξης. Πρέπει να μιλήσουμε για το πώς θα παράξουμε πλούτο. Η μεγάλη συζήτηση για τη χώρα είναι πως θα παράξουμε πλούτο ότι πως θα κόψουμε δαπάνες . Εάν δεν αλλάξουμε και δεν παράξουμε πλούτο δεν θα μπορέσουμε. Πρέπει να ανοίξουμε την κουβέντα για ένα πιο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις.

 Για το εάν το ΔΝΤ είναι εχθρός ή φίλος και εάν θα εισπραχθούν τα έσοδα από τις άδειες ή δεν θα το επιτρέψουν οι θεσμοί

Απρόσμενο έσοδο για τον προϋπολογισμό. Τα έσοδα για τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν σε τρεις φάσεις. Τα πρώτα 80 εκατ. άμεσα. Τις επόμενες μέρες θα γίνει πράξη γιατί τα χρήματα θα μπουν στα δημόσια ταμεία. Εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για έκτακτα έσοδα θα έχουμε τη δυνατότητα να τα μοιράσουμε σε έκτακτες παρεμβάσεις. Έκτακτου χαρακτήρα δαπάνες μπορούμε να κάνουμε.

Για τη νέα επίθεση των ΜΑΤ στη Χ.Τρικούπη και τις κατηγορίες Μητσοτάκη ότι έχει αφήσει επίτηδες το άβατο Εξαρχείων διότι έχει έκεί εκλογική πελατεία

Αφού δεν εφάρμοσε ο Μητσοτάκης τον νόμο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο κάπου πρέπει να τον εφαρμόσει... Αλλά ούτε εκεί τον εφάρμοσε ο προκάτοχός του τον νόμο. Εάν κάποιος έβαλε χέρι στα Εξάρχεια είμαστε εμείς με τη σύλληψη κυκλώματος ναρκωτικών. Κάτι πρέπει να πει ο Μητσοτάκης για τους συντηρητικούς ακροατές του που βλέπουν το κόμμα να παλατζάρει. Εάν έχει κάτι συγκεκριμένο να τον ακούσουμε.

Ερώτηση από δημοσιογράφο του Star για τις τηλεοπτικές άδειες, «εμάς δεν μας έκλεισε η κρίση αντέξαμε, εσείς μας κλείνετε» 

Kατανοώ τη συναισθηματική σας κατάσταση. Δεν ξέρω αν θα κλείσουν οι σταθμοί σας. Αυτό που σας κλείνει αν σας κλείσει είναι ότι οι ιδιοκτήτες σας δεν μπήκαν για να πάρουν άδειες. Όσοι θέλησαν μπήκαν στον διαγωνισμό και πήραν άδειες.Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος. Δεν δώσαμε άδεια στους φίλους μας. Το αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, είναι σημαντικό, δεν είναι σημαντικότερο το δικό σας πρόβλημα από των άλλων εργαζομένων, όπως του Άλτερ και της Ελευθεροτυπίας. Τα νέα μέσα θα έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία. Όλοι ξέρουμε το καθεστώς γαλέρας που ίσχυε. Γνώμονας είναι το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των εργαζομένων. Δεν γίνεται να μην προχωρήσουμε σε μία κίνηση που ήταν δέσμευσή μας.

Για συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας και το ενδεχόμενο μετατροπής της Ελλάδας ως δεξαμενής μεταναστών

Μέχρι στιγμής δεν έχω γίνει δέκτης πιέσεων σε ό,τι αφορα την επικοινωνία μου και με την κ. Μέρκελ. Πρέπει να δουλέψουμε για να εφαρμοστεί η συμφωνία με Τουρκία. Υπαρκτός ο κίνδυνος αλλά αφορά συνολικά το μέλλον της Ευρώπης. Αν οι δυνάμεις του ΕΛΚ στον κίνδυνο ανόδου της Ακροδεξιάς παραχωρήσουν έδαφος και υιοθετήσουν την ατζέντα θα χάσουν και η Ευρώπη θα βρεθεί σε μεγάλους κινδύνους.

Ρύθμιση του χρέους και ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για οικονομία, είπε ο πρωθυπουργός και προέταξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η ρύθμιση του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αποτελούν παράγοντες που μπορούν να δώσουν μια ανάσα στην οικονομία. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, ξεκαθάρισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να αλλάξουμε όλοι τρόπο σκέψης και να βρούμε το παραγωγικό μοντέλο που ταιριάζει στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το ανθρώπινο δυναμικό. Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε πρωτοβουλίες άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Παραχώρηση περιουσίας του Δημοσίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό για τη δυνατότητα μεταφοράς των μάχιμων στρατοπέδων έξω από τα αστικά κέντρα, καθώς και σε οικονομικό εξορθολογισμό και αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων.

«Έχουμε πετύχει κάποιες νίκες σε αυτό τον τομέα, σε Κερατσίνι, λιμάνι Πάτρας, Καισαριανή, δήμο Αγίου Δημητρίου» προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε: «Θέλουμε, όπου υπάρχει δυνατότητα, το Δημόσιο να παραχωρήσει περιουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση για χρήσεις που θα αξιοποιηθούν από την τοπική κοινωνία».

 

Τσίπρας: Σχεδιάζουμε την Ελλάδα που αφήνει πίσω της τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος 

 

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΠΟΣΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΧΕΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ?

    Τσίπρας: Μόνο πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι υποστηρίζουν το μνημόνιο
    ==============================================================
    H κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας.
    «Μονόδρομο προς την κόλαση» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να λέει ότι πέτυχε αυτή η συνταγή, σε δηλώσεις που έκανε στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
    «Δε υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα -εννοώ- που να λέει ότι δεν απέτυχε αυτή η συνταγή», είπε ο κ. Τσίπρας.
    Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους στόχους μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον ελληνικό λαό δεν τον αφορούν όλα αυτά.
    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.

  2. NMan. 23:13 11/09/2016

    «Ζητάμε δομικές μεταρρυθμίσεις,

    σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.
    Στην περίπτωση της Ελλάδας, με βάση τη συμφωνία που έχουμε, η οποία επεκτάθηκε δυο φορές, μπορεί να πάρει την δόση που εκκρεμεί εάν οι θεσμοί δώσουν αναφορά στο Eurogroup η οποία θα λέει ότι «σε γενικές γραμμές έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Σε γενικές γραμμές, ποτέ δεν ζητάμε το 100%, δεν είμαστε τόσο τέλειοι».
    Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο να βρεις κάποιον να σου δανείσει σε τέτοια κατάσταση. «Εάν βρείτε κάποιους στο Πεκίνο, τη Μόσχα που είναι πρόθυμοι να σας δανείσουν χρήματα, είναι εντάξει με εμάς, πάρτε τα», σημείωσε.
    Είπαμε στην Αθήνα,»σας παρακαλώ, αν δεν υλοποιήσετε τα μέτρα, δεν μπορούμε να σας δώσουμε τη δόση που εκκρεμεί». Τόνισε ότι είναι μέτρα που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Αθήνας, μέτρα που θα βοηθήσουν τη χώρα.
    Οι χώρες της Ευρώπης που εφάρμοσαν ήδη τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να βλέπουν τους καρπούς των κόπων τους, πρόσθεσε.
    Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ευρώπη αλλάζει με επιτυχία και ενώ αυτή η αλλαγή είναι αργή, αυτό δεν σημαίνει ότι το ευρώ έχει αποτύχει. – See more at: http://www.matrix24.gr/2016/09/live-i-sinentefxi-tipou-tou-prothipourgou-apo-tin-deth/#sthash.LFdBw01O.dpuf

  3. FRIDA. 16:40 11/09/2016

    Ό άνθρωπος αυτός που κυβερνάει επί 19 μήνες και διαλύει την Ελλάδα είναι πραγματικά αδίστακτος.Άν δεν ήταν αδίστακτος δεν θα ήταν συνεργάτης της Μέρκελ και του Σόιμπλε στο Ελληνικό μνημόνιο οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας.

  4. ΝΜαν. 16:04 11/09/2016

    *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2020, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.

    ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
    *Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
    *Κατάφερε να ανατρέψει ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ της Λισσαβόνας , που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας σε μέλη της Ε.Ε με οικονομικά προβλήματα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το 2008 η Γερμανία και αρνήθηκε ΤΟΤΕ! την βοήθεια, προς την ΗΔΗ χρεοκοπημένη Ελλάδα , σύμφωνα με το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2008, που συμμετείχε και ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ σαν αντιπρόσωπος του ΔΝΤ και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
    *Ο Γιώργος Παπανδρέου ‘’ανέτρεψε’’ την ρήτρα, βρήκε χρήματα ( Όχι βέβαια σε Ρωσία και Κίνα), 240 δις ευρώ, κατάφερε να γίνει ΜΕΙΩΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους κατά 120.δις ευρώ.
    **Αυτή η απόφαση μείωσης του χρέους απέδειξε και αποδεικνύει περίτρανα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ΕΕ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου. Ήξεραν και ξέρουν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τιμά τον λόγο του για αυτόν και τον τιμούν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ήξεραν ! ότι τα χρήματα που θα έδιναν στον Παπανδρέου θα τα σεβόταν και θα έκανε την ΠΡΕΠΟΥΣΑ χρήση.
    *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2020, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
    *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απετέλεσαν οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές , τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, η διαύγεια, η φοροδοτική ισότητα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο οικονομικός εισαγγελέας, οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής. Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
    *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς?

    * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ στον ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.
    *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…
    *Η μείωση του χρέους εκ μέρους της ΕΕ ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
    *Τι από όλα αυτά ,εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?

  5. Σόιμπλε από Ουάσινγκτον:

    Η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτέλεσμα αν θέλει εκταμίευση – Δεν θα βοηθήσουμε μια χώρα, αν αρνείται να βοηθήσει τον εαυτό της
    Όπως κάθε φορά που αναφέρεται στην Ελλάδα, έτσι και κατά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings της Ουάσινγκτον, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κράτησε σκληρή στάση απέναντι στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα βοηθήσουμε μια χώρα, εάν αρνείται να βοηθήσει τον εαυτό της», καθώς και ότι «η παροχή επαναλαμβανόμενης ελάφρυνσης χρέους δεν θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη επιτυχία»
    Ερωτηθείς από τον πρώην υπουργό οικονομικών της Τουρκίας αν η Ευρώπη είναι τόσο ισχυρή ώστε να χάσει ένα μέλος, ο γερμανός υπουργός οικονομικών τόνισε ότι ένα Grexit είναι κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία.
    «Ότι και να συμβεί στην Ευρώπη, δεν θα πάρουμε το ρίσκο να αποσταθεροποιήσουμε την παγκόσμια οικονομία», υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την ελληνική περίπτωση, ως τη δυσκολότερη διάσωση που έχει κάνει η Ευρώπη.
    «Ζητάμε δομικές μεταρρυθμίσεις, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.
    Στην περίπτωση της Ελλάδας, με βάση τη συμφωνία που έχουμε, η οποία επεκτάθηκε δυο φορές, μπορεί να πάρει την δόση που εκκρεμεί εάν οι θεσμοί δώσουν αναφορά στο Eurogroup η οποία θα λέει ότι «σε γενικές γραμμές έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Σε γενικές γραμμές, ποτέ δεν ζητάμε το 100%, δεν είμαστε τόσο τέλειοι».
    Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο να βρεις κάποιον να σου δανείσει σε τέτοια κατάσταση. «Εάν βρείτε κάποιους στο Πεκίνο, τη Μόσχα που είναι πρόθυμοι να σας δανείσουν χρήματα, είναι εντάξει με εμάς, πάρτε τα», σημείωσε.
    Είπαμε στην Αθήνα,»σας παρακαλώ, αν δεν υλοποιήσετε τα μέτρα, δεν μπορούμε να σας δώσουμε τη δόση που εκκρεμεί». Τόνισε ότι είναι μέτρα που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Αθήνας, μέτρα που θα βοηθήσουν τη χώρα.
    Οι χώρες της Ευρώπης που εφάρμοσαν ήδη τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να βλέπουν τους καρπούς των κόπων τους, πρόσθεσε.
    Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ευρώπη αλλάζει με επιτυχία και ενώ αυτή η αλλαγή είναι αργή, αυτό δεν σημαίνει ότι το ευρώ έχει αποτύχει.

  6. Σόιμπλε : Έλληνες βρείτε λύσεις και τηρείστε δεσμεύσεις

    Προϋπόθεση «για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει ή δεν ακολουθήσει» θεωρεί ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε, την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος σύμφωνα με τα όσα είπε στον γερμανικό ρ/σ Deutschlandfunk.
    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πέταξε το «μπαλάκι» στην Ελλάδα και τόνισε:
    «Η λύση του προβλήματος πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, γιατί η ελληνική κυβέρνηση στην κοινή ανακοίνωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου επαναδιαβεβαίωσε ότι θα εφαρμόσει το συμπεφωνημένο πρόγραμμα. Η επιτυχημένη ολοκλήρωσή του αποτελεί προϋπόθεση για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει ή δεν ακολουθήσει. Δυστυχώς μέχρι εκεί είμαστε πολύ μακριά (…) Η ελληνική κυβέρνηση έχει αρκετά προβλήματα να ξεπεράσει, της εύχομαι καλή δύναμη. Φυσικά έχει κάθε στήριξη, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει τη λύση του προβλήματος».
    Ο ίδιος στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα είπε: πως η Ελλάδα «πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της», ενώ αναφερόμενος στο ποιες μπορεί να είναι οι εναλλακτικές λύσεις είπε: «Δεν χρειάζεται να συζητάμε για εναλλακτικές, η Ελλάδα δεσμεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

  7. ΝΜαν. 15:51 11/09/2016

    Αυτές τις λίγες μέρες έπεσαν όλα τα προσωπεία.

    Τώρα όλοι φωνάζουν: Ευτυχώς που εμείς είχαμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Eίναι κρίμα που οι άνθρωποι μαθαίνουν μόνο από τα λάθη τους. Και είναι πολύ κρίμα όταν αυτά τα παθήματα που γίνονται μαθήματα συμβαίνουν δίπλα μας, συμβαίνουν σε μας.
    Μέσα σε 10 μέρες είδαμε το «what if». Την εναλλακτική πραγματικότητα που κι εδώ στην Ελλάδα τόσο φλογερά μας προπαγάνδιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Η Κύπρος αντίκρισε την άβυσσο μόνο με την ορατή προοπτική της άτακτης χρεοκοπίας, ούτε καν με την ίδια τη χρεοκοπία.
    Κλειστές τράπεζες, όριο ανάληψης στα ΑΤΜ 100 ευρώ, κλειστά βενζινάδικα, καταστήματα που πωλούν μόνο μετρητοίς, ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα. Ο λαϊκισμός στα λόγια είναι αήττητος. Υπόσχεται πάντα το τέλειο. Όταν φτάνει η ώρα της πραγματικότητας είναι πια αργά. Ακόμα κι αν αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση, η ζημιά έχει ήδη γίνει.

  8. Όσον αφορά την ΕΛΣΤΑΤ

    Είπε εύστοχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης οτι » εχει ευθύνη να σταματήσει τον κατήφορο της
    Χώρας» .
    Μαλιστα ! του το αναγνωρίζουμε αυτό.
    Του επενθυμιζουμε μάλιστα, οτι πρώτο βήμα σε αυτήν του την προσπάθεια ειναι , όχι μονάχα να υπαινίσσεται οτι εγκρίνει τα εργα και τις προσπάθειες της διακυβέρνησης του Γιωργου Παπανδρέου στην περίοδο 2009 -2011 , αλλά και να βγει μπροστά να το ομολογήσει επισήμως.

    Το θέμα της αναπυρωσης από την ομάδα της Τσιπριακής Δικαιοσύνης, για τον Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να αφυπνίσει τον νεο Προεδρο της ΝΔ .
    Ειδικά τωρα που δημοσκοπικά ειναι πολύ μπροστά απο τον ΣΥΡΙΖΑ και το εξαφανισμένο απόκομμα του το ΑΝΕΛ.
    Υποστηριζοντας λοιπόν η δικαιοςύνη με την λογική του Τσίπρα την επανεξέταση της ήδη ληγμένης αυτής υπόθεσης … καταφέρνει μέχρις ενος βαθμού να διχάσει την ΝΔ.
    Ποιός ; ο καταληψίας της πολιτικής ηθικής , ο πυράρχης των άτυχων δολοφονημένων της MARFIN.
    Αλλα ας ειναι, γιατί οι πριν τον Μητσοτάκη δέχθηκαν τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής! Ο δε Γεωργίου ανέλαβε καθήκοντα μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου στο
    οποίο υπολογίστηκαν τα ελλειμματα και τα χρέη της κυβερνησης του Κ.Καραμανλή.

    Προσπαθεί λοιπον να βραχυκυκλώσει τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας για τα ελλειμματα του Καραμανλη , ελπίιζοντας οτι θα πραγματοποιηθεί ρήγμα στην Νεα Δημοκρτία .
    Απομένει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αντιπεραπερασπιστεί σε μιά ακόμη παραφύση
    συμμαχία και κατεργαργιά του ΤΣΙΠΡΑ και της συμμορίας του από την Αιγινα :
    Να βγεί και να καταγγείλει τα σκάνδαλα , τα ελλειμματα ,και οσα αλλα ευτράπελα έγιναν στην βάρδια του Καραμανλη , ακόμη και στους φανατικούς ( τους λίγους ) οπαδούς του, υποσχόμενος οτι αυτός ο Μητςοτάκης δεν πρόκειται να τον μιμηθεί τον Καταμανλή , αλλά να επιφέρει όσες αλλαγές χρειάζεται ο τόπος μας και το πολιτικό συςτημα με πρότυπο την διακυβέρνηση του Παπνδρέου και των κηπουρών του .

    • ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’ , ΔΥΟ ‘’ΟΨΕΙΣ’’ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
      ΝΕΟ ΒΡΟΜΙΚΟ 89 ΚΑΙ ΟΙ …‘’ΥΠΟ-ΧΡΕΟΙ’’
      Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί η αριστερά κάνει «πλάτες» στη Δεξιά.
      Το »βρόμικο 89» όμως ήταν η αφορμή να ‘’μάθουμε’’ πως ο Καραμανλής το 1974 νομιμοποίησε το ΚΚΕ.
      Έτσι η πρώτη ‘’απόδοση φόρου τιμής» ήταν με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο.
      Διαβάστε να μάθετε ποια είναι μερικά από τα «ανταλλάγματα» που απαίτησαν και ΠΗΡΑΝ οι εθνικοί μειοδότες της κόκκινης φονικής μηχανής . Έτσι το κράτος της δεξιάς προσέλαβε χιλιάδες «κόκκινα» νήπια των 10 και 12 ετών ως …αντιστασιακούς !!!
      Σήμερα ήταν η σειρά του Τσίπρα να »τιμήσει» τις συμφωνίες με την δεξιά και ειδικά με τον μικρό ..Κωστάκη, όπου φανερά απεδείχθη ότι η Καραμανλική δεξιά και οι προδότες του Πασοκ, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να πέσει ο Παπανδρέου και να ‘’φυτρώσει’’ σαν κοπροντομάτα το δίδυμο της διαπλοκής Αλέξης και Πάνος.
      Πάντα, κάθε σχεδόν ηγεσία της αριστεράς, θα αποδείξει με κάθε τρόπο και σχεδόν αδιάντροπα, τη σχέση αίματος που τη συνδέει με τη δεξιά.
      Η κατάληψη της προεδρίας από τη δεξιά και ειδικά από τον Παυλόπουλο αποτελεί νέο ‘’ράπισμα’’ στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στην ανθρωπιά.
      Υπάρχει ο ένας, επειδή υπάρχει και ο άλλος.
      Σήμερα ο Παυλόπουλος, χθές η ανατροπή Παπανδρέου, προχθές κάτι άλλο.

      »Βρώμικο 89» ανταμοιβή…ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!!!!!

      154.000.000 σε «αντιστασιακούς» σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή…
      (πίνακες με ανήλικους «ήρωες» της Εθνικής Αντίστασης)..70 χρόνια μετά την λήξη της Εθνικής Αντίστασης.
      Φέτος οι συντάξεις των «αντιστασιακών» είναι μόνο … 154.000.000 ευρώ.
      Σύμφωνα με τον Σαχινίδη (βουλή Αύγουστος 2011) οι συντάξεις στους «αγωνιστές» κοστίζουν γύρω στα 13.000.000 τον χρόνο
      άρα τα υπόλοιπα , περίπου 140.000.000 πηγαίνουν στους ανάπηρους εμφυλίου πολέμου 1946-1949 .
      Πόσοι είναι; Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί.
      Αν απορείτε με τους μεγάλους αριθμούς ζώντων «αντιστασιακών», δείτε παρακάτω ενδεικτικούς πίνακες όπου οι περισσότεροι αναγνωρισθέντες «αντιστασιακοί» ,κατά την διάρκεια της κατοχής, ήταν …νήπια ή παιδιά 10 ή 12 ετών…
      ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ πατριώτες της αριστεράς?
      και δεν το γράφουμε μόνο εμείς!
      Άδωνις Γεωργιάδης…ο Σαμαράς έδωσε σύνταξη στους Κομμουνιστές!..
      http://citypress-gr.blogspot.com/2

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.