ΚΟΣΜΟΣ

«Βασίζεται σε στοιχεία», λέει η αρμόδια επίτροπος

Μ.Βεστάγκερ: Δεν είναι πολιτική η απόφαση κατά της Apple

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις της Apple ότι η εντολή προς την εταιρεία να καταβάλει φόρους που οφείλει στην Ιρλανδία είναι πολιτική, επισημαίνοντας ότι ο υπολογισμός των οφειλόμενων φόρων βασίζεται σε γεγονότα και σε στοιχεία του ίδιου του κολοσσού.
vest

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Irish Independent, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ χαρακτήρισε σήμερα "απόλυτη πολιτική ανοησία" που οφείλεται εν μέρει σε αντιαμερικανικές προκαταλήψεις το γεγονός ότι η ΕΕ επέβαλε στην εταιρεία του να καταβάλει 13 δισεκ. ευρώ σε οφειλόμενους φόρους.

Η επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ερωτηθείσα αν δέχεται αυτή τη δήλωση, είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες:

"Όχι δεν την δέχομαι. Πρόκειται για μια απόφαση που βασίζεται στα γεγονότα της υπόθεσης", δήλωσε.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι υπολογισμοί για τους φόρους που οφείλει η Apple στην Ιρλανδία βασίζονται σε στοιχεία που δόθηκαν από την ίδια την Apple και σε γεγονότα τα οποία παρουσιάσθηκαν στη διάρκεια ακροάσεων για φορολογικές υποθέσεις της Apple στις ΗΠΑ.

Η Βεστάγκερ δήλωσε πως θα συναντηθεί τον Σεπτέμβριο με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν περαιτέρω τη φορολογική υπόθεση της Apple.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.