ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην «Ημερησία»

Mακ. Λαζαρίδης: Στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έχουμε υπουργό - καναλάρχη

«Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.
H?`- ????? ???Q?????B???? É`? ??????????`???(EUROKINISSI/É?Ï???Q??)

O κ. Λαζαρίδης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «προσπαθεί να χτίσει ένα “γκρίζο” καθεστώς έχοντας διπλό στρατηγικό στόχο, το ολιγοπώλιο καναλιών και το μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών».

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εξαρτάται από την απόφαση που θα εκδώσει σύντομα το ΣτΕ, ως προς τη συνταγματικότητα του "νόμου Παππά". «Είναι αυτονόητο πως, εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, τότε ο διαγωνισμός θα καταπέσει και θα χρειαστεί άλλη διαδικασία, με ευθύνη του ΕΣΡ. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα ακυρώσει το "νόμο Παππά" και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ. Εμείς, στην κυβέρνησή μας δεν θα έχουμε υπουργό - καναλάρχη. Θα καταργήσουμε τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια» τονίζει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει πως δεν το αποκλείει αλλά και πως δεν προβλέπει εκλογές. «Δεν μετέχουμε στα σενάρια εκλογολογίας που παράγει και αναπαράγει η ίδια η κυβέρνηση. Είμαστε όμως έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, κάθε στιγμή! Είμαστε ταυτόχρονα σίγουροι πως, όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε. Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Θα τρίβουν τα μάτια τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πολίτες έχουν καταλάβει πως μόνο η υπεύθυνη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα μας στην έξοδο από την κρίση» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση του οδικού χάρτη για τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Προέδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι οι πολίτες κουράστηκαν από τις υποσχέσεις που δεν έχουν αντίκρισμα, τα ψέματα, την εξαπάτηση. «Τώρα, όμως, έχουν όλες τις αποδείξεις ότι οι υποσχέσεις αυτές, τα κούφια λόγια, ο λαϊκισμός, προέρχονται από το ίδιο κόμμα, τον ίδιο πολιτικό. Μπορώ, λοιπόν, να σας διαβεβαιώσω», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης, ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μοιράσει κάλπικες υποσχέσεις, δεν πρόκειται να πει ούτε λέξη εκτός πραγματικότητας, δεν πρόκειται να υποσχεθεί τίποτα που δεν θα μπορεί να κάνει αύριο ως πρωθυπουργός της χώρας. Θα προτείνει στους πολίτες μια συμφωνία που θα φέρνει οξυγόνο στην κοινωνία και την οικονομία, μια συμφωνία αλήθεια που θα οδηγεί, με σίγουρα και στέρεα βήματα, με ρεαλισμό δηλαδή, αλλά και με όραμα, στην έξοδο από την κρίση».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Καλογρίτσας- Καραμανλής
  Σ αυτόν τον άνθρωπο στηρίζεται ο Καραμανλής
  Καλογρίτσας: Ο κουμπάρος του Πάνου Καμμένου
  =====================================
  Όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς ο Χρήστος Καλογρίτσας παραμονεύει από κάτω. Η διαπίστωση δεν χρήζει αμφιβολίας. Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη» η οποία αν και αμιγώς αριστερής καταγωγής, έκανε το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, είναι ένας από τους γνωστότερους εργολάβους κατασκευαστές.
  Αυτό που δεν είναι γνωστό ωστόσο
  αφορά την σχέση του επιχειρηματία, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε πολλές από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του βαρυποινίτη Βλαστού με τον υπόδικο επιχειρηματία Γιώργο Τρομπούκη, με μία από τις γνωστότερες εταιρείες Δημοσκοπήσεων, την GPO.
  Ο Χρήστος Καλογρίτσας, που επελέγη πριν από δύο δεκαετίες από τους αριστερούς κύκλους του πολιτικού σκηνικού να αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας «Πρώτη», ελέγχει μέσω των τριών παιδιών του, τον Ιωάννη, την Ηλέκτρα και την Κωνσταντίνα το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας GPO.
  Διευθύνων Σύμβουλος της GPO είναι ο Γιάννης Θεοδωρικάκος, πρώην Γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΚΕ) που διαχειρίστηκε και την Μεγάλη διάσπαση 1991-1992. Πολύ αργότερα και όταν ο Κώστας Λαλιώτης αναλαμβάνει Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος. Είναι προφανές πως η γνωριμία Καλογρίτσα- Θεοδωρικάκου υφίσταται από τα χρόνια μιας κοινής πορείας στα μονοπάτια της Αριστεράς.
  Ο άνθρωπός που στηρίζει τον Καραμανλή
  Στην σελίδα 603 της δικογραφίας με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών των μελών της «Σπείρας των 16» ο Γιώργος Τρομπούκης αναφερόμενος στον Χρήστο Καλογρίτσα επισημαίνει πως είναι ο άνθρωπός που στηρίζει τον Κώστα Καραμανλή και μέσω της εταιρείας Δημοσκοπήσεων GPO. Η συζήτηση είναι πραγματικά απολαυστική.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.