ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για το προσφυγικό

«Την επόμενη φορά που θα θέλει να κάνει δηλώσεις ο Μητσοτάκης, να ενημερωθεί»

Μικροκομματικές σκοπιμότητες καταλογίζουν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το προσφυγικό και την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στην Αυστρία.
maximou

«Ο κ. Μητσοτάκης για μικροκομματικούς λόγους προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο και τη δυστυχία των προσφύγων αλλά και το βάρος που σήκωσαν και σηκώνουν οι κάτοικοι των νησιών μας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν πως η προσφυγική κρίση είναι μία «παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση» και καμία χώρα «δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της και ιδιαίτερα εάν αυτή είναι η χώρα πρώτης υποδοχής. Η Ελλάδα έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος αυτής της παγκόσμιας κρίσης», τονίζουν.

«Καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να κατανοήσει ότι εκείνο που προέχει είναι να υλοποιηθούν όλες οι διεθνείς και διμερείς συμφωνίες, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου, να προχωρήσει η διαδικασία του relocation», υποστηρίζουν και προσθέτουν «Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλει να κάνει δηλώσεις για το μεταναστευτικό καλό θα είναι να ενημερωθεί για το τι διημείφθη στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, όπου το μεταναστευτικό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης. Και, βέβαια, να διαβάσει τις σχετικές ομιλίες και δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε ΟΗΕ και Βιέννη! Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ουσιαστικός και πιο προσεκτικός».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση, για «ανικανότητα να διαχειριστεί το μεταναστευτικό» έκανε λόγο για «εικόνες καταστροφής και αναρχίας στη Μυτιλήνη και τη Χίο», υποστήριξε ότι «η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου κωλυσιεργεί και καθυστερούν οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, και πρόσθεσε, ότι "κανένα συγκροτημένο σχέδιο για κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια δεν υπάρχει και τα ευρωπαϊκά κονδύλια λιμνάζουν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.