ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συμπλέει με όσους δεν θέλουν τη νομιμότητα»

Μαξίμου: Η προσπάθεια της ΝΔ να πληγεί η κυβέρνηση πέφτει στο κενό

Οι προσπάθειες όσων επιχειρούν να πλήξουν την κυβέρνηση στο ηθικό της πλεονέκτημα και να μην εφαρμοστούν οι νόμοι, θα πέσουν στο κενό διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου και κατηγορεί τη ΝΔ ότι συμπλέει με τους «λυτούς και δεμένους» που δεν θέλουν τη νομιμότητα.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει τους κανονισμούς και τους Νόμους του Κράτους. Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των "λυτών και δεμένων" να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, πέφτει στο κενό», αναφέρουν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «το καθεστώς της ανομίας των 27 χρόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μνημων 16:40 20/09/2016

    ΔΙΑΠΛEΚΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ?
    Η ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΓΑΤΑ »ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ»
    4 συναντήσεις του Αλέξη με τη διαπλοκή…λένε !
    (…..) «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης.
    «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός.
    Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της… γνώριμης ακινησίας.
    Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του.
    Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.

    ΣΧΟΛΙΟ: Ήξερε ο πολιτικός και τις θέσεις και απόψεις των ξένων
    και ειδικά των ΗΠΑ ? Αμερικανάκι του » κερατά » ο πολιτικός , όπως όλα δείχνουν…

  2. Χρυσόγονος: «Η διαπραγμάτευση που επαγγελθήκαμε απέτυχε»
    ============================================
    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή του TheTOC και της Έλλης Στάη στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, δήλωσε πως «αν οι απαιτήσεις των δανειστών παραμείνουν ως έχουν τότε η διαπραγμάτευση που επαγγελθήκαμε απέτυχε»…

    Η πρόταση των δανειστών «είναι πρόταση τιμωρητικού χαρακτήρα… Είναι σαν να ζητούν δήλωσή μετανοίας από τον ΣΥΡΙΖΑ… είναι χειρότερη από το mail Χαρδούβελη» ήταν οι χαρακτηριστικές αναφορές του κ. Χρυσόγονου ο οποίος δήλωσε ότι «πρέπει να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος αφού εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές».

    Τέλος, τάχθηκε υπέρ ενός δημοψηφίσματος που όπως είπε είναι καλύτερη λύση από τη λύση των εκλογών ενώ χαρακτήρισε «άλμα στο κενό» τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, «χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από άλλες πηγές για ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών. [thetoc]

    ΣΧΟΛΙΟ: Πράγματι, αυτή είναι η αλήθεια. Η κυβέρνηση απέτυχε και τώρα οι δανειστές έχουν τον πρώτο και τιμωρητικό λόγο. Δυστυχώς, πετούσαμε στα σύννεφα, επενδύσαμε σε «θεωρίες παιγνίων» και αλλλοπρόσαλλες συγκρουσιακές συμπεριφορές. Πλέον το παιχνίδι έχει φύγει τελείως από τα χέρια μας και το αδιέξοδο είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

  3. IBAN 16:31 20/09/2016

    Το αληθινό «Μαύρο» της Κόκκινης προπαγάνδας!
    ===========================================
    Μερικές αλήθειες για τις τηλεοπτικές άδειες, σήμερα που κορυφώνεται το ψέμα.
    Και κάποια απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα για την «τάξη» που – υποτίθεται ότι – θα βάλει στο χάος! Σήμερα που κορυφώνεται το χάος…

    *Πρώτη αλήθεια:
    Οι τηλεοπτικές άδειες δόθηκαν επί οικουμενικής κυβέρνησης Τζανετάκη, το 1989-90, όπου συμμετείχε και η Αριστερά.
    * Και μάλιστα τότε θεσπίστηκε η μεσολάβηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, με εισήγηση της Αριστεράς (του Συνασπισμού, τότε) γι’ αυτό ακριβώς το λόγο: Για να καθορίζει την αδειοδότηση και το έλεγχο
    της λειτουργίας των ιδιωτικών Καναλιών μια «Αρχή» ανεξάρτητη από την Κυβέρνηση.
    *Τώρα, «πρώτη φορά
    Αριστερά στην Κυβέρνηση», και το Ραδιοτηλεοπτικό το παρέκαμψαν. Παραβιάζοντας και το Σύνταγμα…
    *Δεύτερον, οι άδειες που δόθηκαν τότε ήταν προσωρινές.
    Αλλά τα κανάλια αδειοδοτήθηκαν, και έκτοτε πλήρωναν και φόρους και ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές.
    *Τρίτον, υπήρξαν παρατυπίες
    στον τρόπο με τον οποίο άδειες μεταβιβάστηκαν, ή κανάλια μπήκαν στο χρηματιστήριο, ή κανάλια που πήραν τοπικές άδειες τις μετέτρεψαν σε πανεθνικής προβολής. Αλλά άδειες υπήρχαν!
    Και παρέμενε ως «εκκρεμότητα» η μετατροπή των προσωρινών αδειών σε μόνιμες. Αυτό! Όχι τα άλλα που ακούμε δεξιά-αριστερά…
    *Τέταρτον, υπήρξαν ακόμα και παρατυπίες ή σκάνδαλα,
    στον τρόπο με τον οποίο δανειοδοτήθηκαν κανάλια την τελευταία 20ετία. Όμως άλλο πράγμα η δανειοδότηση από τις τράπεζες κι εντελώς διαφορετικό η αδειοδότηση από το κράτος. Μη τα μπερδεύουμε…
    *Αυτά τα «τραπεζικά» σκάνδαλα,
    =========================
    δεν έχουν σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες ούτε με τον «προσωρινό» χαρακτήρα τους. Αλλά με τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τράπεζες και οι δανειοδοτήσεις σε όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κι όχι μόνο στα τηλεοπτικά μέσα. Είναι θέμα σοβαρό, σοβαρότατο αλλά άσχετομε τις άδειες.

    *Πέμπτον, μέχρι τώρα υπήρξαν δύο αντικειμενικοί λόγοι που εμπόδιζαν την τακτοποίηση του θέματος των αδειών.
    Πρώτα-πρώτα άλλαξε – ή μάλλον άλλαζε συνεχώς – η τεχνολογία.
    Κι ύστερα, άλλαξε – και τελευταία άλλαξε δραματικά – και η ίδια η (τηλεοπτική) αγορά.
    Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 οι περισσότερες χώρες έμπαιναν (ή είχαν ήδη μπει) στην ψηφιακή εποχή.
    Όταν η τηλεόραση λειτουργούσε στο περιορισμένο «αναλογικό» φάσμα, «χωρούσαν» μόνο 4 ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας. Υπήρχε, δηλαδή, τεχνικός περιορισμός!
    Και το κράτος παρείχε στην ουσία τότε «μερίδια» από περιορισμένο δημόσιο (τηλεοπτικό) χώρο στο αναλογικό φάσμα.
    Κι έφτιαχνε τηλεοπτικά ολιγοπώλια…
    ===============================
    Συνεπώς, έπρεπε η αδειοδότησή τους να περιλαμβάνει και το κόστος ολιγοπωλίου. Δηλαδή αφού μικρός αριθμός τηλεοπτικών καναλιών θα μοίραζε την πανελλήνια διαφημιστική πίτα, θα ήταν λογικό να καταβάλουν και περισσότερα στο κράτος, ως «αντίτιμο» γι’ αυτό το «ολιγοπωλιακό» προνόμιο που αγόραζαν.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.