ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λελογισμένες – μετρημένες προτάσεις

Με φοροαπαλλαγές ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Λελογισμένες – μετρημένες προτάσεις φόρων από τον Πρόεδρο της Ν.Δ.
mitsotakis

Στην απόφαση ότι χωρίς προοπτική ελαφρύνσεων προς τους πολίτες, έστω και σε επίπεδο συμβολισμού, η Ν.Δ. δεν θα μπορέσει να μετατρέψει το ευρύ δημοσκοπικό προβάδισμα σε πολιτική κυριαρχία, μοιάζει να καταλήγει η γαλάζια ηγεσίας, μερικά 24ώρα πριν το νεοδημοκρατικό σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, σε μία διετία, ενώ στη διάθεσή του έχει εναλλακτικές προτάσεις μείωσης φόρων προκειμένου να τις εξαγγείλει στη ΔΕΘ.

Στο πακέτο Μητσοτάκη θα περιλαμβάνονται, σίγουρα, η μείωση – κατάργηση του ειδικού φόρου που έχει πλήξει το ελληνικό κρασί (το έχει ήδη αναφέρει σε επίσκεψή του στη Νεμέα) αλλά και η κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.

Κρίσιμο ζήτημα παραμένει αυτό του ΦΠΑ, όπου υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση του συντελεστή 24% ή, εναλλακτικά, η μείωσή του σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων ή υπηρεσιών, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά με την εστίαση.

Η τελική μίξη μέτρων που θα παρουσιαστεί αναμένεται να καθοριστεί τις τελευταίες ώρες πριν τη ΔΕΘ.

Πάντως, ο Πρόεδρος της ΝΔ τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι προϋπόθεση για την αναγκαία και ομαλή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης πολιτών και επιχειρήσεων είναι η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης τόσο στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή μεταξύ της νέας κυβέρνησης ΝΔ και των πολιτών, όσο, τελικά, και μεταξύ Αθήνας και θεσμών, η έγκριση ή ανοχή των οποίων είναι κρίσιμη για τη μείωση των φόρων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Καθε νοήμων ανθρωπος που ζει εδώ και εχει βασική γνώση των πολιτικών καταστάσεων και των πρατάξεων όπως ευδοκίμησαν στην πατρίδα μας, υποθέτει ότι και ο Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά οτι η φορολογία δεν εξαπλώνονταν από καιρό δίκαια στον Ελληνικό Λαό.
  Δεν υπήρχε καν ενας ενιαίος Φορολογοκός νόμος αλλά υπήρχαν οι κατά τόπους έφοροι που κατα βούληση επέβαλαν καθε φορα την δική τους λογική για το ποσά έπρεπε να πληρώσει ενας φορολογούμενος , δίνοντας ευκαιρεία σε » φορολογικούς συμβιβασμούς » όπου ενα ελάχιστο μέρος έπαιρνε το κρατος τα υπόλοιπα τα γλύτωνε ο ύποπτος φορολογούμενος και ενα σεβαστό μέρος πήγαινε στα… » παιδιά » .
  Φορολογικά δικαστήρια ήσαν ανύπαρκτα η το πολύ-πολύ να εκδικάζεται μια υπόθεςης που κατέληγε εκεί μετά από Είκοςι (20) χρονια! και όλοι ήσαν ευχαριστημένοι ,
  αφού τα χρόνια ελλειμματα του προθπολογισμου για την λειτουργία του κράτους ερχόντουσαν από Δανεια και. Δανεικά….
  Ηρθε λοιπόν στο τέλος του. 2009 ενας υπουργός ονόματι Παπακωνσταντίνου και εβαλε ορισμένους νομους για να πληρώνουν όλοι όσο τους αναλογούσε.
  Ξεσκίστηκαν τοτε τα Αριστεροδεξιά » συμφέροντα» να φάνε τον άνθρωπο αυτόν .
  Οχι μονον τον έφαγαν αλλα τον έστειλαν και σε ειδικό δικαστήριο; …..
  Ο Μητσοτάκης λοιπόν λέγοντας μεθαύριο στην Θεσσαλονίκη για την μείωση ορισμένων
  Αδίκων φόρων οτι τα » λεφτά υπάρχουν » κάπου αλλού , σε κάποιες αλλες ευκαιρίες και παραβλέψεις των εφορειών του κράτους , ή και στο κλέψιμο δια της φοροδιαφυγής ορισμένων αλλων ομάδων Ελληνων που δεν εννοούν να συμβάλουν στον ισολογισμό του προυπολογισμού
  Του κράτους με το «δεν ξοδεύω περισσότερα απόσα παράγω»
  Θα του κωλλησουν ´κανα » λεφτά υπάρχουν παράσημο » και αυτού .
  Είτε ναι , ή οχι ο Μητσοτάκης, αν θέλει να φερθεί τίμια. , πρέπει πρώτα να κατακρίνει την ασύστολη και καταστρεπτική προϋπηρεσία του φυγά της Ραφήνας της εποχής που μας μπήκε το υπέρογκο χρέος και τα κοντά 16 ρια των ελλειμμάτων …
  Μετά πρέπει ανοιχτά και με θάρρος να παραδεχθεί οτι οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν στην
  περίοδο 2009–2011 ήσαν γενναίες ,αναγκαίες , τίμιες , προοδευτικές και ήσαν για να προστατεύσουν την κοινή ποσπάθει;ναι οχι τα ροδικά συμφέροντα , οπως γίνονταν παλιά.
  Αποδείχτηκε οι τα λεφτά υπήρχαν αν τυρούσαμε τα » Ανννννν» .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.