Neo

«Με τους καλύτερους όρους ο τηλε-διαγωνισμός, θέλω να πετύχει η κυβέρνηση»

Νέα στήριξη στην κυβέρνηση παρέσχε χθες ο επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.
kouvelis

Ο ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ υπερασπίστηκε την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αντικρούοντας τα επιχειρήματα όλων όσοι τον «βαφτίζουν» «αντισυνταγματικό».

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα η αρμοδιότητα και το δικαίωμα όσο και η εξουσία χορήγησης αδειών ανήκει στο κράτος, εκτός και αν είχε υπάρξει εκχώρηση προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τέτοια εκχώρηση του δικαιώματος δεν υπήρξε, πολύ δε περισσότερο από την ώρα που δεν υπήρχε συγκροτημένο το ΕΣΡ», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον διαγωνισμό: «Υπήρξε ένας διαγωνισμός μετά από απόφαση της βουλής, με ένα νομοθέτημα που αναμφισβήτητα έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη με τους καλύτερους όρους. Όλες όμως οι πράξεις του διαγωνισμού υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο. Κατά συνέπεια, όποιος έχει αντίρρηση για τον διενεργηθέντα διαγωνισμό ας προσφύγει στη δικαιοσύνη , προκειμένου αυτή να κρίνει αν εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις και οι όροι της αντικειμενικότητας, του αδιαβλήτου και όλα τα συναφή που συγκροτούν την έννοια του αδιάβλητου διαγωνισμού».

Σημειωτέον ότι ο επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ εξέφρασε για μία ακόμη φορά ότι είναι παρών στην ενεργό πολιτική, αλλά και ότι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχω τοποθετηθεί δημόσια, ότι η παρουσία μου στην ενεργό πολιτική είναι συγκεκριμένη και δεδομένη, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει αποκλειστική στόχευση το εάν θα ενταχθώ ή δε θα ενταχθώ στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο το οποίο θέλω είναι να επιτύχει η παρούσα προοδευτική – αριστερή κυβέρνηση, πολύ δε περισσότερο όταν βλέπω στην χώρα να διαμορφώνονται δύο πόλοι. Ο ένας πόλος είναι βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ένας άλλος προοδευτικός πόλος ο οποίος πρέπει να στηριχτεί και πρέπει να εξασφαλίσει τη σταθερή πορεία του. Μιλάω για διπολισμό, είναι προφανές ότι δε μιλάω για δικομματισμό. Και όλες μου τις δυνάμεις θέλω να τις προσφέρω και τις καταθέτω στη προσπάθεια ο προοδευτικός πόλος να πορευτεί μπροστά προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας».

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 16:28 21/09/2016

  ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ .
  Αλλος ένας αφιονισμένος κατήγορος του Ανδρέα Παπανδρέου το σιχαμερό 89 !
  Ο μπουρδολόγος ΤΙΠΟΤΑΣ της Αριστεράς … Η Αντιμνημονιακή ΔΗΜΑΡ … ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ο ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΗΣ λακές της Διαπλοκής , ήταν στα μαρμαρένια αντιμνημονιακά αλώνια της πλατείας Συντάγματος 2010-2011, ΜΙΑ ΑΝΤΙ-Παπανδρεική αγέλη , αγκαλιά με τους ΣαμαροΤσιπροΜιχαλολιάκους , ΑΓΚΑΛΙΑ με τους ΣυριζοΑνταρσιοΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ που έκαιγαν ζωντανούς τους τρεις εργαζόμενους στην Μαρφίν , (ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ -ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ) .
  Τα βρομοκάναλα των αλητών εφοπλιστών -κατασκευαστών, αρχές 2011 , έδιναν στην ΔΗΜΑΡ 15-17% από τα ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ που την «έκαναν» από το Παπανδρεικό πασοκ … ψεκασμένα από την αντιΠαπανδρεική ΔΟΛια γκεμπελική προπαγάνδα .
  Μια και τόφερε η κουβέντα στο απόκομα ΔΗΜΑΡ … είναι να απορείς πως ο λακές πολιτικός φωφογαμπρός Θεοχαρόπουλος κάθε 20-30 μέρες είναι καλεσμένος για αποκλειστικές (!) συνεντεύξεις στο βοθρο-Κουρο-Κοντρα- κάναλο . ΡΕ τι έρωτας είναι αυτός του Κουρή με την Δημαροαποβολή ?
  Τον έχουν καβάτζα και αλληλογλυφονται για να τον έχουν λακέ υποψήφιο σε πιθανή εκλογή από τη βάση νέου αργηγού στο πασοκοδημαρικό τοξικό έλος .

 2. Ε.Στ. 14:49 21/09/2016

  “Οπως ακριβώς το είπες, μπαρμπα-Φώτη. Διπολισμός. Το κατώφλι της σχιζοφρένειας. Πρόσθεσε τώρα και την ιδιοτελέστατη Μαυρογιαλουριά σου και να το το Υπουργείο αύριο μεθαύριο.

 3. ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ?

  ΌΤΑΝ ‘’έφτυνε’’ ο ένας τον άλλον…..

  Είναι ένδειξη αφιλοτιμίας, είναι ένδειξη πολιτικής γαϊουδουριάς,Η, είναι απόδειξη αμετανόητης συμπόρευσης τενεκέδων ‘’ξεγάνωτων’’ της πολιτικής, για να θυμηθούμε και λίγο τον Γιαννόπουλο ‘’αρχοντα’’ της ακριβολεξίας?
  Όπως θα θυμούνται πολλοί, λίγα χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το συνέδριο του Συνασπισμού που ο κυρ Φώτης και η παρέα του πήραν το σακάκι τους και αποχώρησαν διότι δεν ήθελαν να έχουν σχέση με ένα κόμμα που ουδεμία επαφή με την ευρωπαϊκή αριστερά είχε. Και έχει θα λέγαμε εμείς.
  Άραγε ο κυρ Φώτης δεν είναι αυτός που έλεγε ότι ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τον τόπο; Σας θυμίζουμε την εξής ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ στις 7 Απριλίου 2013: «Ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις συνεχίζει το καθημερινό του ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας. Σταθερή πια και μοναδική του επωδός, η επένδυση στην καταστροφή της χώρας. Δυστυχώς η ανυπαρξία από μέρους του οποιουδήποτε σχεδίου για το μέλλον του τόπου δεν τον καθιστά απλώς επιπόλαιο, αλλά και επικίνδυνο».
  Ας σας θυμίσουμε και τι έλεγε ο Τσίπρας για τη ΔΗΜΑΡ το 2012: ««Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν και η ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά και η ηγεσία αυτού του νέου μορφώματος, της ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, να θεωρούν ως πρώτο συμφέρον να έχουν περισσότερες έδρες και να αυξήσουν τα ποσοστά τους και δευτερεύον το αν θα σωθεί ή όχι η χώρα».
  Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έχουν δώσει τα χέρια και σκέφτονται συμμαχίες, μοιράζουν θέσεις στα ψηφοδέλτια και προεδρεία της Βουλής; Ντροπή. Και καλά ο Τσίπρας τη δουλειά του θέλει να κάνει και ψάχνει για θύματα. Ο Κουβέλης δεν αισχύνεται; Τόσο πάθος για την εξουσία;
  Με δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ήδη 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει πρόθεση να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη του κόμματός του να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας τη Δημοκρατική Αριστερά.
  Αυτό είναι το σχέδιό τους; Αυτές τις υπηρεσίες θα προσφέρουν στην πατρίδα; Οι ίδιοι που πήραν μια ιστορική απόφαση το 2012 και μπήκαν στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα και να μη χρεοκοπήσει, τώρα θα μπουν στην κυβέρνηση Τσίπρα για να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη;
  Ο κ. Κουβέλης είναι γνωστός για τα παιχνίδια του . Ίσως το μόνο που μπορεί να προσφέρει τώρα που οδήγησε το κόμμα του στην ανυπαρξία είναι να συμβάλει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να μην πάει η χώρα σε καταστροφικές εκλογές. Ας κάνει τουλάχιστον αυτό το αυτονόητο χρέος για την Ελλάδα.

 4. Πως κατάντησες έτσι κυρ-Φώτη ;
  Στην προσπάθεια αναζήτησης καρέκλας ξεφιλίζεσαι ανεπανόρθωτα .
  Μέχρι τον Καμμένο γλύφεις!
  Δεν σου απομένει αξιοπρέπεια , εξαφανίζεσαι ….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.