ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η φράση του Μητσοτάκη για πάγωμα μισθών

Μεταξύ ιδιωτικού τομέα και... δημοσίων υπαλλήλων η Ν.Δ.

Η φράση του Κυρ. Μητσοτάκη για πάγωμα των μισθολογίων αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση στη κρίσιμη μάζα των Δημ. Υπαλλήλων.

Τρόπους να ξεκλειδώσουν και το εκλογικό ακροατήριο των δημοσίων υπαλλήλων αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, προκειμένου να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει σε ένα αξιοπρεπές εκλογικό ποσοστό.

Ο οδικός χάρτης που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ παρουσίαζε, όπως αναγνώρισαν άπαντες, μία σαφή προτίμηση του κόμματος στον ιδιωτικό τομέα ενώ το πάγωμα των μισθολογίων με στόχο τη μείωση της φορολογίας είναι προφανές ότι θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβερνητική πτέρυγα. Στο επιτελείο του Προέδρου της Ν.Δ. γνωρίζουν ότι το κόμμα δεν μπορεί να αγνοήσει 500.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις οικογένειές τους, ωστόσο το ζητούμενο είναι το μίγμα ισορροπίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη Ν.Δ. αναμένεται να υπερτονίσουν τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής που πλήττουν εξίσου τους μέσους πολίτες, ανεξαρτήτως θέσης στην αγορά εργασίας: οι ελλείψεις στην υγεία, οι πειραματισμοί στην παιδεία, η διαχειριστική αδυναμία στο προσφυγικό συνιστούν προβλήματα για το σύνολο των πολιτών και αυτά θα βρεθούν στον πυρήνα της γαλάζιας
επιχειρηματολογίας. Από εκεί και πέρα, με τη δέσμευση περί μη απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την αναφορά σε κίνητρα, μισθολογικά και άλλα, υπέρ όσων εργαζόμενων στο Δημόσιο κάνουν καλά τη δουλειά τους, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ανοίξει διαύλους και με το συγκεκριμένο ακροατήριο. Η', έστω, να εκμεταλλευτεί τις γέφυρες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μοιάζουν να καταρρέουν υπό την πίεση της καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.