ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα είναι η αυλαία της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας»

Μέτρα για τη μείωση του χρέους τώρα ζητά ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή του ομιλία στο φόρουμ Concordia Summit υπογράμμισε ότι προκειμένου η Ελλάδα να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, οι πιστωτές της πρέπει να πράξουν το καθήκον τους για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και τόνισε ότι βάσει της συμφωνίας "η στιγμή αυτή είναι τώρα".
tsipras-b

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους τα συγκεκριμένα μέτρα για την απομείωση του χρέους πρέπει να ανακοινωθούν, ώστε να δοθεί σαφές μήνυμα στους επενδυτές και στις αγορές ότι "η Ελλάδα επιστρέφει, ότι τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν".

"Ως το τέλος του 2016 ο ορίζοντας πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Πριν το 2017 που είναι έτος εκλογών για πολλές ευρωπαϊκές χώρες" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτός είναι απαραίτητος όρος προκειμένου η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επιστρέψει στις αγορές το 2017.

"Αυτό αποτελεί ευθύνη των διεθνών πιστωτών. Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι η αυλαία μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Και γι' αυτό τον λόγο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διστάζει ή να χρονοτριβεί" τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επίπονες προσπάθειες και στα αποφασιστικά βήματα τα οποία πραγματοποίησε η Ελλάδα τον περασμένο χρόνο για να διασφαλίσει την εσωτερική πολιτική και οικονομική της σταθερότητα και πρόσθεσε ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την στροφή της οικονομίας στην ανάκαμψη, λέγοντας χαρακτηριστικά "το Grexit αποτελεί ιστορία, η ανάπτυξη είναι εν όψει".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση σε αναπτυξιακή κατεύθυνση, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δημιούργησε ένα φιλικό στις επενδύσεις θεσμικό περιβάλλον με σταθερή 12ετή φορολογία για επενδύσεις άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει για ένα αξιοκρατικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, δραπετεύοντας από πρακτικές του παρελθόντος, όπως των πελατειακών σχέσεων και της γραφειοκρατικής απάθειας.

"Κάθε μέρα δίνουμε μάχη εναντίον της διαφθοράς και των συμφερόντων της ολιγαρχίας που ήταν συνδεδεμένα με το παλιό πολιτικό σύστημα και εμπόδιζαν την διαφάνεια και τον ανταγωνισμό" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η οπτική της συνεργασίας για την αντιμετώπιση εγχώριων και παγκόσμιων προκλήσεων, είναι τόσο πολύτιμο όσο ποτέ πριν, ενώ εξήρε την στρατηγικής σημασίας συμβολή του Concordia Summit στην κατεύθυνση αυτή.

Πρόσθεσε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, αν και είναι η ίδια ιστορικό προϊόν πολιτικής συνεργασίας, έχει μετατοπίσει το βάρος της λύσης των διακρατικών κρίσεων σε εθνικές κυβερνήσεις, και αυτό, σε μια εποχή που η Ευρώπη έχει γίνει το σταυροδρόμι τριών παγκόσμιων κρίσεων: της κρίσης μετανάστευσης, της κρίσης ασφάλειας, που εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή, και της οικονομική κρίσης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η διαχείριση της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης του 2008 σηματοδότησε τη στροφή στη λογική της εθνικοποίησης των συλλογικών προβλημάτων.

"Η προσφυγή στη λογική "όχι στην αυλή μου », αποφεύγοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης σε κοινωνικούς, οικονομικούς και δημοσιονομικούς τομείς, είναι ο λόγος που η Ευρώπη δεν έχει ακόμη ανακάμψει από την κρίση αυτή" είπε αναφέροντας στη συνέχεια, "για να το θέσουμε διαφορετικά, η Ευρώπη, ακολουθώντας μια δογματική ατζέντα λιτότητας με πρωτοβουλία των πιστωτριών χωρών της Βόρειας Ευρώπης, έχει αποτύχει σε ό, τι πέτυχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής διοίκησης: να σταματήσει η κρίση".

"Ωστόσο, σε ένα ευρύτερο περιβάλλον αβεβαιότητας, αναποφασιστικότητας και αναταραχής, η Ελλάδα παραμένει άγκυρα γεωπολιτικής σταθερότητας. Και αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή σταθερότητα" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας στην συνέχεια τους πέντε λόγους για τους οποίους η γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητη:

-Διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων,

-Υπηρετεί έναν κεντρικό ρόλο για την Ευρώπη ως μια χώρα στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων, ως χώρα που βρίσκεται στο πιο ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ,

-Μετατρέπεται σε κρίσιμο κόμβο ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου, σε μια περίοδο όπου αναπτύσσονται νέες οδοί φυσικού αερίου καθώς οι σιδηροδρομικές και θαλάσσιες διασυνδέσεις στην περιοχή.

-Επιδιώκει μια πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική πολιτική, προωθώντας την σταθερότητα και την συνεργασία στην περιοχή και πέρα από εμάς. Ενισχύει τις σχέσεις της με τους παραδοσιακούς συμμάχους και φίλους, παράλληλα με την ανάπτυξη των σχέσεων με τις αναδυόμενες οικονομίες,

-Αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ένα αξιόπιστο συνομιλητή στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, όπου η κατάσταση ασφαλείας όλο και επιδεινώνεται.

"Αυτό (ο πυλώνας σταθερότητας και η αξιοπιστία) οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε αναπτύξει σχέσεις με τις χώρες της περιοχής σε διμερή, τριμερή - μαζί με την Κύπρο - και σε πολυμερές επίπεδο" κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΒ 1:31 21/09/2016

  ΓΛΕΖΟΣ: Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό
  Τον λόγο έχει ο λαός . Αυτός τους ψήφισε.

  Αυτά είπαν στον λαό και γι αυτά τους ψήφισε.
  Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς,
  του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
  *Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
  *Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
  *Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
  *Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
  *Πέρασε ένας χρόνος κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
  Κρίμα και πάλι κρίμα.
  Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
  Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
  Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
  Μανώλης Γλέζος

 2. ΝΒ 1:27 21/09/2016

  «Μαξιλάρι έξτρα μέτρων 3 δισ. για συμφωνία και με ΔΝΤ

  4/18/2016 12:41:00 π.μ.

  ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΟΣ ‘’ΒΟΥΡΛΙΖΕΤΑΙ’’ ..ΕΝΤΕΛΩΣ
  Την πρόταση των δανειστών που παρουσιάστηκε στο Ουάσιγκτον Κλαμπ και που φωτογραφίζει μέτρα εκτάκτου ανάγκης τα οποία θα κληθεί να υιοθετήσει η Αθήνα σε περίπτωση που δεν πιάσει του στόχους συζήτησαν αργά χθες βράδυ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
  O Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αργά χθες το βράδυ την δεύτερη συνάντηση του με την Κριστίν Λαγκάρντ μέσα σε 24 ώρες μετά από αίτημα του Έλληνα ΥΠΟΙΚ.
  Ο κ. Τσακαλώτος αφού ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου με τους Έλληνες ανταποκριτές είχε 20λεπτη συνάντηση με την κα. Λάγκάρντ στην έδρα του ΔΝΤ με σκοπό να ενημερωθεί για τις συζητήσεις που έγιναν στο Ουάσιγκτον Κλαμπ (εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών, ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και οι υπουργοί Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και ο πρόεδρος του EWG, Τόμας Βίζερ) την προηγούμενη Παρασκευή, όπου τέθηκε μια κοινή πρόταση για μέτρα εκτάκτου ανάγκης.
  Η συνάντηση έγινε στην σκιά δημοσιεύματος της Wall Street Journal, στο οποίο αναφέρεται ότι οι δανειστές της Ελλάδας συγκλίνουν στην πρόταση ώστε να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση ένα πλάνο εκτάκτου ανάγκης το οποίο θα εμπεριέχει μέτρα που θα τίθενται σε εφαρμογή σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πιάσει τους στόχους του προγράμματος.
  Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές είπε:
  “Είχαμε μια καλή συζήτηση με την κυρια Λαγκάρντ για να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα. Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε την Δεύτερα, Τρίτη τις συζητήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών και περιμένουμε όλοι ότι θα κλείσει η συμφωνία για να πάμε στο Eurogroup.
  Ερώτηση δημοσιογράφου: Υπάρχει καμιά πρόταση στο τραπέζι; Υπήρχε πρόταση της Κομισιόν;
  Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Θα πέσουν πολλές προτάσεις στο τραπέζι. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στην τελική συμφωνία. Θα έχουμε διαδοχικές προσεγγίσεις σε μια λύση που θα πέφτουν συνεχώς προτάσεις στο τραπέζι. Θα περιμένετε κάτι λιγότερο όταν φτάνεις στο τέλος μιας σημαντικής αξιολόγησης όταν έχεις μέσα και το χρέος; Άλλες θα είναι καλύτερες, άλλες θα είναι χειρότερες.
  Ερώτηση δημοσιογράφου : Φτάνουμε στο τέλος ;
  Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Όχι»
  Ερώτηση δημοσιογράφου: Είναι ευνοϊκή αυτή η πρόταση για την Ελλάδα;
  Ευκλείδης Τσακαλώτος: “ Όχι δεν είναι έτσι. Θα έχει πολλές προτάσεις. Άλλες θα είναι καλύτερες και άλλες χειρότερες….”
  Ερώτηση δημοσιογράφου: «Διαψεύδετε ή επιβεβαιώνετε το δημοσίευμα της Wall Street Journal που κάνει λόγο για έκτακτα μέτρα ύψους 3 δισ ευρώ;
  Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Δεν έχω διαβάσει καν το δημοσίευμα άρα δεν μπορώ να το διαψεύσω γιατί είμαστε από συνάντηση σε συνάντηση».
  Ερώτηση δημοσιογράφου: “H κυρία Λαγκάρντ γιατί σήμερα έκανε λόγο ότι δεν περιμένει άμεσα αποτελέσματα;”
  Eυκλείδης Τσακαλώτος: “…….”

 3. Αλέξη Τσίπρα δεν μας χρωστάει κανείς τίποτα,

  εκτός βεβαίως από τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας!

  Εμείς οι Έλληνες, όμως, χρωστάμε στον εαυτό μας να ενηλικιωθούμε κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά.
  Εμείς οι Έλληνες ευθυνόμαστε πρωτίστως για τα χάλια μας, κι αυτό δεν το αναφέρεις πουθενά , όπως δεν το είχες αναφέρει και στις δημαγωγικές προεκλογικές ομιλίες σου.
  Άλλωστε, υπάρχουν επιταγές του μνημονίου, Αλέξη Τσίπρα, εκείνες που αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο νοικοκύρεμα του κράτους, που δεν εφαρμόστηκαν, και που θα έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και δεκαετίες!
  Το μνημόνιο δεν είναι μόνο βάρβαρα μέτρα μονομερούς λιτότητας, που ομολογουμένως είναι άδικα και αδιέξοδα, και τα οποία έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως όλοι . Αλλά μην ξεχνάς ότι η επιβολή τους προέρχεται από δικά μας λάθη και δεν ‘’εφαρμόζεται’’ παρά μόνο κατόπιν αιτήσεώς μας.

  Το μνημόνιο είναι πολύ περισσότερα. Για να πετύχεις λοιπόν μια minimum ανάσχεση των μέτρων λιτότητας, πρέπει να επικεντρωθείς στην επανίδρυση του κράτους εκ θεμελίων μέσω διαρθρωτικών αλλαγών. Και να θυμάσαι, ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά.

  «Αριστερέ» Αλέξη Τσίπρα, είναι ώρα να καταλάβεις ότι η αριστερή αμπελοφιλοσοφία είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα! Η στήριξη των εργαζομένων περνάει μέσα από την ευνομία και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας κι επομένως του κεφαλαίου.
  Επικεντρώσου λοιπόν στο εφικτό και το δέον γενέσθαι εντός των τειχών και άσε το μεγαλοϊδεατισμό για… τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, GAP, τη δόξα του οποίου δεν φαντάζομαι να ζήλεψες.

  Προσωπικά, αν με ρωτάς, θα ήθελα όλο το πολιτικό προσωπικό που μας εξαθλίωσε να εξαφανιστεί πάραυτα από προσώπου Ελλάδας, αλλά δεν γίνονται αυτά. Πολιτική σημαίνει πρωτίστως ρεαλισμός και κοινός νους.

  Αυτά τα πολιτικά υλικά (μπάζα) διαθέτει ο τόπος, με αυτά είμαστε καταδικασμένοι να πορευτούμε, κάνοντας την καλύτερη δυνατή διαχείριση.

  «Αριστερέ» Αλέξη Τσίπρα, είναι ώρα να καταλάβεις ότι η αριστερή αμπελοφιλοσοφία είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα! Η στήριξη των εργαζομένων περνάει μέσα από την ευνομία και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας κι επομένως του κεφαλαίου.

  Εκείνο που πράγματι πρέπει να καταργηθεί σε παγκόσμια κλίμακα είναι τα απατηλά χρηματοπιστωτικά εργαλεία (derivatives, CDS κλπ.), με τα οποία οι παγκόσμιοι αεριτζήδες των αγορών υφαρπάζουν τον πλούτο των κρατών τον οποίο παράγει η πραγματική οικονομία. Αλλά τούτο δυστυχώς μοιάζει με μάχη του μέρμηγκα εναντίον του ελέφαντα…

  Επικεντρώσου λοιπόν στο εφικτό και το δέον γενέσθαι εντός των τειχών και άσε το μεγαλοϊδεατισμό για… τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, GAP, τη δόξα του οποίου δεν φαντάζομαι να ζήλεψες.

 4. A.Τσιπρας: δεν ειναι μονο ανικανοι ειναι και επικινδυνοι
  16:02 20/12/2011 –

  Σκληρή επίθεση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το έλλειμμα και την αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής…
  ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,
  Δ. Παπαδημούλη.«Λίγες μέρες πριν τελειώσει το έτος, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν ξέρει τι του γίνεται. Ούτε καν πόσο είναι το έλλειμμα. Μας έχουν τρελάνει στα μέτρα και δεν ξέρουν αν τα μέτρα αυτά είχαν το παραμικρό αποτέλεσμα. Δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ομολογήσουν την αποτυχία;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει:
  «Σε κάθε περίπτωση, την ώρα που το μνημόνιο έχει αποτύχει και οι δανειακές συμβάσεις μας έχουν οδηγήσει στην καταστροφή, αυτοί θέλουν να φέρουν και άλλα μέτρα, θέλουν να παγώσουν την επιστροφή φόρου και να φέρουν και νέα μνημόνια».«Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλά ανίκανοι. Είναι επικίνδυνοι», υπογράμμισε, «μας οδηγούν στην καταστροφή και όσο γρηγορότερα ξεκουμπιστούν, τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό».

 5. Αλ. Τσίπρας: Ελεεινοί και τρισάθλιοι όσοι θέλουν νέες περικοπές
  19/12/2011
  =========
  Νέα ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «εγχώρια τρόικα των τριών κομμάτων της μνημονιακής συνεργασίας».
  Μετά την επίσκεψή του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκηςκαι το «ΚΕΘΕΑ
  – Ιθάκη», ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση συγκροτήθηκε για να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, οι οποίες είναι «ήδη στον αέρα. Το PSI, το κούρεμα του χρέους, αν κλείσει στις απαιτήσεις των δανειστών, των τραπεζιτών στο 8%, θα είναι δώρο άδωρον, ενώ η μετατροπή του δικαίου του χρέους στο αγγλοσαξωνικό δίκαιο, θα είναι μια μεγάλη καταστροφή, θα είναι έγκλημα για όσους το αποδεχθούν».
  Επίσης, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θέλει να πάρει κι άλλα μέτρα εις βάρος των αδυνάτων και των συνταξιούχων, υποστηρίζοντας ότι είναι «ελεεινοί και τρισάθλιοι όσοι σκέφτονται να μειώσουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις».
  Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ανοχή των Ελλήνων και δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις εκλογές, ούτε την εκλογική συντριβή «είτε αυτό γίνει με το τρικ του ανασχηματισμού, είτε με το τρικ της σύντομης προεκλογικής περιόδου».

 6. NM 0:51 21/09/2016

  ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ! Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ του Τσίπρα (και) για τον Σημίτη…
  9/12/2016

  Ο Τσίπρας σήμερα είπε πως «ο Καραμανλής παρέλαβε μία χώρα με μεγάλη ανάπτυξη και ευημερία». Α χα, από ποιόν; Από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τον Σημίτη καθώς γνωρίζουμε. Του ξεφεύγει και καμιά αλήθεια του μπαγάσα!…

 7. [[Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….]]

  Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ,
  πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια
  Στις 29/2/2012δηλωνατε στο real fm .
  »Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ
  και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση» …..και
  συνεχίζετε λέγοντας ……»η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
  Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….
  Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;

 8. NMan. 0:40 21/09/2016

  ΣΥΡΙΖΑ,ΔΟΛιος Σωρός του Σόρος !!

  *Αγκάλιασαν τους επώνυμους νταβατζήδες που μαζί με τους τοκογλύφους,
  ‘’κυβερνούν’’ στην πατρίδα μας, και αντέδρασαν σκληρά και άμεσα, στην πρώτη σοβαρή προσπάθεια του ΕΝΤΙΜΟΥ τότε Πρωθυπουργού, να βάλλει τάξη στην τριακονταετή ΑΤΑΞΙΑ και να φορολογήσει τα ΜΜΕ και τις τράπεζες, ώστε να σταματήσει η αιμορροφιλία από τους φτωχούς και τους αδύνατους?
  *Βρήκε ευκαιρία τότε ο Αντώνης και ΣΗΜΕΡΑ ο Αλέξης, να δείξουν ότι παραμένουν ιδιοτελείς ΕΧΘΡΟΙ της Ελλάδας, της Δημοκρατίας και υπονομευτές της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και της ΕΥΝΟΜΙΑΣ !!!
  *Κρίνετε μόνοι σας την αντίδρασή τους αφού ανέτρεψαν, τον τότε Πρωθυπουργό που ΘΕΛΗΣΕ με νόμο! να φορολογήσει τα βρόμικα αφεντικά τους!!!

 9. NMan. 0:38 21/09/2016

  ΣΥΡΙΖΑ ΔΟΛιος Σωρός του Σόρος !!
  ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΑΙ …ΛΑΛΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ !!!!!!

  Μπορεί κανείς να μας εξηγήσει τη συμπεριφορά του κ. Σαμαρά και Βενιζέλου ΧΘΕΣ, και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, να «αγκαλιάσουν» τον ΔΟΛιο εκδότη του συστήματος, αν και γνωρίζουν, ότι όλη η Ελλάδα τους θεωρεί ως πηγή μόλυνσης, διαφθοράς, εκτροφείο κομματικού ανδραποδισμού και βρώμικης ποδηγέτησης του πολιτικού κόσμου, πλύσης εγκεφάλου και τηλεοπτικού ψεκασμού, που 3 χρόνια τώρα ήταν ανεπανάληπτος.?
  Δηλαδή μας »δείχνουν» τι μας περιμένει? μας δείχνουν ότι προσκύνησαν οι ..αριστεροί »πατριώτες» τους διαπλεκόμενους , που φυσικά δεν βοηθούν για την ψυχή τους.
  Γλύφουν, οι μεν τους δε, ώστε οι Συριζαίοι με τον άθλιο και ύπουλο χαρακτήρα τους, να καθίσουν στην »μεγάλη» πολυθρόνα που στηρίζεται στα MEGAάλα υποβοηθήματα των νταβατζήδων και των τοκογλύφων που σήμερα, τους »απειλούν» γελώντας και κλείνοντας το μάτι της ατιμίας και της ανήθικης

 10. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών… και η κυβέρνηση υπογράφει αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολ.!!!

  Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε.

  Ότι ο ελληνικός στρατός χρειάζεται ανανέωση είναι γνωστό. Ότι η Ελλάδα χρειάζεται πάντα να είναι έτοιμη για πόλεμο προκειμένου να διαφυλάξει την ειρήνη είναι επίσης γνωστό. Αλλά ενώ έχουμε… ανθρωπιστική κρίση που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κράτος έχει κάνει ριφιφί στα ταμεία και τους οργανισμούς προκειμένου να μαζέψει τα αποθεματικά τους για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, και την ίδια ώρα να υπογράφουμε συμβάσεις για εξοπλιστικά, αυτό δεν χωνεύεται.

  Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ.

  Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε. Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν;

  Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο; Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση; Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο;

  Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.