ΚΟΣΜΟΣ

Αναταράξεις στην κυβέρνηση

Μεξικό: Παραιτείται υπουργός, λόγω της επίσκεψης Τραμπ

Την παραίτησή του θα υποβάλει  υπουργός Οικονομικών του Μεξικού Λουίς Βιντεγκαράι, γεγονός που στερεί από τον πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο έναν από τους στενότερους συνεργάτες του στην κυβέρνηση, ο οποίος όμως είχε βρεθεί υπό πίεση μετά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, την περασμένη εβδομάδα.
trab

Ο πρόεδρος έχει επικριθεί επειδή δέχτηκε τον Τραμπ, όταν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Μεξικό την περασμένη Τετάρτη. Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της επίσκεψης αυτής διαδραμάτισε ο Βιντεγκαράι.

Ο υπουργός ήταν εκείνος που είχε οργανώσει την προεκλογική εκστρατεία του Πένια Νιέτο και θεωρείτο γενικά ως ο στενότερος συνεργάτης του. Η παραίτησή του έρχεται πριν την παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2017 που θα περιλαμβάνει περικοπές.

Η εκπρόσωπος είπε ότι ο Βιντεγκαράι δεν θα αναλάβει άλλη δημόσια θέση. Δύο καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι θα αντικατασταθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Χοσέ Αντόνιο Μεάντε, όμως η εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.