• Με «βραχιολάκι» ο 39χρονος παραολυμπιονίκης

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μύδια αχνιστά σε κρασί και μουστάρδα

midia

Υλικά
1 κιλό φρέσκα μύδια, με τα όστρακα, καλά καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
100 ml λευκό ξηρό κρασί
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
τα φύλλα από 6 – 7 κλωνάρια φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να αρχίσουν να κοχλάζουν. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Οσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή : www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.