ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση

Μήνυση ALPHA σε επιτροπή και Κρέτσο

Σε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου προχώρησε το μεσημέρι ο τηλεοπτικός σταθμός Άλφα.
kontominas

Η μήνυση στρέφεται κατά της 5μελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των
τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ.Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πολυσέλιδη μήνυση που αριθμεί περί τις 70 σελίδες περιλαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, που σύμφωνα με τον Άλφα καταδεικνύουν ότι έγινε πλημμελής έλεχγος του συγκεκριμένου πόθεν έσχες.

Ο καθηγητής Π. Λαζαράτος σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της μήνυσης δήλωσε: "Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό ο ΑΛΦΑ κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ.Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων τις προσεχείς θα κάνει το καθήκον της".

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 14:35 23/09/2016

  ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ! Δάνειο 5,3 εκ. ευρώ στον Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής παραμονές του διαγωνισμού…
  9/18/2016

  Νέα στοιχεία αποκάλυψε το Star, τα οποία συνδέουν έναν εκ των υπερθεματιστών των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, τον Ιωάννη- Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, με την Τράπεζα Αττικής.
  Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, την επόμενη εβδομάδα θα φθάσουν στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου του τελευταίου 9μήνου στην ίδια Τράπεζα.
  Η δημοσιογράφος επικαλέσθηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, στα στοιχεία αυτά, ανάμεσα σε άλλα, υπάρχει μία δανειακή σύμβαση του κ. Καλογρίτσα. Το δάνειο αυτό ελήφθη πριν από 20 ημέρες, το ίδιο περίπου διάστημα που δόθηκε από την Τράπεζα Αττικής η εγγυητική επιστολή, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
  Το ποσό του δανείου επιμένουν οι ίδιες πληροφορίες ανέρχεται στα 5,3 εκ. ευρώ, ισόποσο με τα χρήματα που φέρεται να έδωσε ο επιχειρηματίας για να μεταβιβάσει μετοχές από μία ίδια εταιρεία στην άλλη και να τα χρησιμοποιήσει για να εκδώσει την εγγυητική επιταγή.
  «Το δάνειο δεν φαίνεται στο πόθεν έσχες, αλλά θα ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν χρησιμοποιήθηκε με κάποιο τρόπο στην έκδοση της εγγυητικής επιταγής» πρόσθεσε η Κ. Μακρή. Όπως επισήμανε, το ερώτημα είναι γιατί δόθηκε ένα τόσο υψηλό δάνειο σε έναν επιχειρηματία όταν καμία εταιρεία, όσο υγιής κι αν είναι δεν μπορεί εύκολα να πάρει ένα τέτοιο ποσό στη σημερινή συγκυρία.
  «Αυτό είναι ένα μυστήριο» τόνισε η δημοσιογράφος και πρόσθεσε ότι είναι ένα από τα πολλά που θα εξετάσει ο εισαγγελέας όταν πάρει στα χέρια του το πόρισμα. «Άρα, Κάτια, έχουμε δύο γεγονότα: Από τη μία έχουμε έλεγχο στην εταιρεία του κ. Στουρνάρα και από την άλλη ο κ. Στουρνάρας είχε ήδη ξεκινήσει να ελέγχει την Τράπεζα Αττικής, να έχει πόρισμα στα χέρια του που το στέλνει στον Εισαγγελέα και να ξηλώνει την διοίκησή της. Το λες και σύμπτωση…» σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα, για τις πληροφορίες στις οποίες αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.