ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά παντός υπευθύνου

Μήνυση για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε η ΝΔ!

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου συνολικά για τη διενέργεια του διαγωνισμού των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και του ελέγχου των πόθεν έσχες των υποψηφίων κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
nd

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι βουλευτές της ΝΔ, Μ. Βορίδης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Ιω. Τραγάκης, Κ. Τζαβάρας και Χ. Αθανασίου κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό που αφορά στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Με αυτή ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, που με πράξεις ή παραλείψεις τους ανακήρυξαν οριστικούς τους υπερθεματιστές των αδειών μεταξύ των οποίων τον Ιω. Καλογρίτσα, αλλά και για συνέργεια στα αδικήματα αυτά στον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσο.

Όπως υποστηρίζεται, «υφίστανται τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις ότι η επιτροπή παραβίασε το καθήκον της προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών του στοιχείων και ψευδώς βεβαίωσε ότι
διενήργησε τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών μέσων του κ. Καλογρίτσα με βάση τους όρους της προκήρυξης».

«Ζητάμε να ελεγχθούν οι τυχόν τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις της Επιτροπής, του Γραμματέα, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία και τα οποία ξεκάθαρα μαρτυρούν ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες είναι από ανύπαρκτος, έως εντελώς πλημμελής.  Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει άμεσα πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης. Είναι η αφετηρία και το έναυσμα, η κατάθεση της δικής μας μηνυτήριας αναφοράς, προκειμένου αυτή η υπόθεση, με απόλυτη διαφάνεια, με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο, να διερευνηθεί και να αξιολογηθεί ποινικά», δήλωσε ο κ. Βορίδης μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Πολύ καλά ,κατά την γνώμη μου κανατε κύριοι βουλευτές της Ν.Δ. με την αγωγή σας στη Δικαιοσύνη για τα ευτράπελα του διαγωνισμού για τις συχνότητες , ετσι όπως έγινε αυτός .

  Βλέπω πως οι περισσότεροι είσθε νομικοί που προσποιείστε οτι κόπτεσθε για την απόδοση της δικαιοσύνης σε τυχόν υπεύθυνους αυθαιρεσιών και λαμολογικών ενεργειών απο μέρους της συγκυβερνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .

  Γιαυτό σας προτρέπω να κάνετε και μιά δευτερη αγωγή στην δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό τεσσάρων ανθρώπων και των τραυματισμό πολλών αλλων απο το ταχύπλοο της Αίγινας.

  Ξέρετε ήσαν τέσσερες ψηχές ανθρώπων και οχι ροφοί η φαγγριά που χτυπήθηκαν με ψαροντούφεκο ….. Τα θύματα και οι συγγενείς τους αδύναμοι να τα βάλουν με την κυβέρνηση και τα πλοκάμια της , ή την δικαιοσύνη που έδειξε τις προθέσεις της νωρίς μην προφυλακίζοντας τον τάχα χειριστή του ταχύπλοου , μην ονομάζοντας ακόμη τους πραγματικούς επιβάτες του ταχύπλοου .

  Ρίξτε και εκεί την προσεχή σας ,ας γίνει. Και μια προσπάθεια στην Βουλή να φανούν και να τυμωρηθουν οι ένοχοι , φορείς αθώων , αδύναμων να υψώσουν την φωνή τους !

  Διαφορετικά θα πει πάλι ο λαός κάτι για το «κόρακας , κοράκου μάτι » κ.λ.π.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.