ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο οκτάμηνο

Μείωση κατά 18% του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

Μείωση κατά 18% εμφανίζει ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο οκτάμηνο πέρυσι. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, που δείχνουν σημαντική αποκλιμάκωση του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
euros

Αναλυτικότερα όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

- Σε βάση οκταμήνου, η συνολική μεταβολή των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών για το 2016 είναι 5.170.819.402 ευρώ, μειωμένη κατά 18% από την συνολική μεταβολή για το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015. Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία τα περί συνολικής αύξησης 9 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους, (όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και σε δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ) απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα, αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει ότι: «Αντιθέτως, η συνολική μεταβολή για το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2014 σε σχέση με αυτό του 2013, ήταν αυξημένη κατά 41,14% (χρονικό διάστημα που έμεινε στην ιστορία ως το success story της Νέας Δημοκρατίας)».

- Για τον μήνα Αύγουστο 2016, η μηνιαία μεταβολή ήταν 887.181.365 ευρώ, όπως αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, και όχι 1 δισ. ευρώ. Τα 313.097.959 ευρώ από την συνολική αύξηση των ληξιπρόθεσμων για τον Αύγουστο, προέρχονται από οφειλές έξι ΑΦΜ μεγάλων εταιρειών.

- Για τον μήνα Ιούλιο 2016, η μηνιαία μεταβολή ήταν 924.747.249 ευρώ, εκ των οποίων τα 533.921.146 ευρώ, προέρχονται από οφειλές τεσσάρων ΑΦΜ μεγάλων εταιριών.

«Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων ανά μήνα, είναι σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με άλλα έτη. Αναγνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα πολιτών και επιχειρήσεων και εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσεων τόσο για την πληρωμή των οφειλών τους, όσο και για την εκκαθάριση του μεγάλου υπολοίπου που έχει συσσωρευθεί διαχρονικά. Ωστόσο, δύσκολα μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης με επιχειρήματα τα οποία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που παρατίθενται, δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.