ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προ ημερησίας για τη διαπλοκή ζήτησε ο πρωθυπουργός

Σκληρή κόντρα Τσίπρα -Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε σκληρή κόντρα με προσωπικές επιθέσεις μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή.
vouli

«Mιλήσατε για τα βιώματα. Δηλώσατε υπερήφανος για τη συμμετοχή στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, δικαίωμά σας. Οφείλω να επισημάνω ότι συχνά παρεκτράπη σε εκδηλώσεις βίας που στιγμάτισε δυστυχώς την πολιτική και κοινωνική ζωή, απάντησε στον πρωθυπουργό κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είχα πρόθεση, αλλά με κατηγορήσατε ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Πράγματι είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω σε κορυφαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο. Φαντάζομαι κι εσείς, αν θα θέλατε δεν θα είχατε τη δυσκολία να το κάνετε. Λίγη δουλειά θέλει, την οικονομική άνεση την είχατε. Αλλά μην με εγκαλείτε όταν στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο, είναι η απόλυτη υποκρισία. Εσείς ο ίδιος δεν εμπιστεύεστε το εκπαιδευτικό σύστημα, η δικιά σας διαδρομή αναδεικνύει τον βαθμό υποκρισίας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει: «Πράγματι είμαστε όλοι προϊόν των βιωμάτων μας. Της πορείας μας και της προσωπικής μας ιστορίας και καταγωγής. Είμαι περήφανος για την προσωπική μου πορεία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Γιατί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της ιστορίας μας. Συμμετείχα στους αγώνες του 90-91 στον αυταρχικό νόμο της κυβέρνησης του πατέρα σας. Αλλά και στο φοιτητικό κίνημα. Είναι αγώνες που πήγαν την κοινωνία μπροστά. Διασφάλισαν την ίδια την δημοκρατία. Το βασικό σας πρόβλημα είναι τα δικά σας βιώματα γιατί μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απέξω από δημόσιο σχολείο».

Αναφερόμενος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ήδη ζήτησε ο πρωθυπουργός για την διαφθορά και την διαπλοκή, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τον Μάρτιο του 2016 είχατε ζητήσει συζήτηση για τη διαφθορά και την διαπλοκή. Η συζήτηση αυτή έγινε, και κατά γενική ομολογία υποστήκατε πανωλεθρία. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016 τα δεδομένα έχουν αλλάξει, γιατί τότε δεν υπήρχε Καλογρίτσας, τράπεζα Αττικής, offshore της Αυγής. Χαίρομαι λοιπόν που κάνατε δεκτή την πρότασή μου για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Όταν παρέδωσα το υπουργείο είχα έτοιμο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, το οποίο δεν υλοποιήσατε». Θύμισε δήλωση της κ. Φωτίου η οποία «"είχε δηλώσει ότι μόνο το 15% των δημοσίων υπαλλήλων δουλεύουν". Ελάτε να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο αξιολόγησης που να επιβραβεύει τους άξιους και να νουθετεί όσους δεν δουλεύουν. Όταν όλοι παίρνουν 10, τότε ο άξιος καθηγητής και δάσκαλος νιώθει κορόιδο».

Συνεχίζοντας για τα θέματα Παιδείας είπε: «Χρειαζόμαστε ή δεν χρειαζόμαστε πρότυπα-πειραματικά σχολεία. Το ερωτήματα είναι αν χρειαζόμαστε σχολεία της αριστείας όπου θα μπορεί ένας φτωχός μαθητής να πάει και να φοιτήσει;». Επέμεινε ότι πρέπει το πανεπιστήμιο να συνδέεται με την αγορά εργασίας λέγοντας: «Έχει νόημα να εκπαιδεύουμε γιατρούς σε τετραπλάσιο ποσοστό από όσους χρειαζόμαστε για να τους εξάγουμε μετά σε άλλες χώρες; Πρέπει ή δεν πρέπει να έχουν τα πανεπιστήμια τον μεγαλύτερο, αν όχι τον τελευταίο λόγο, για τον αριθμό των εισακτέων, ώστε να μην έχουμε μεγαλύτερο αριθμό αποφοίτων από όσους μπορεί να απορροφήσει η αγορά εργασίας;».

Επανήλθε στο θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών σημειώνοντας: «Η απαραίτητη αναμόρφωση, τονίζω απαραίτητη αναμόρφωση, του μαθήματος των Θρησκευτικών πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος;».

Έκλεισε με μία αναφορά της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου: «Είπε η υπουργός Παιδείας ότι μεροληπτείτε υπέρ των νέων επιστημόνων. Μόλις χθες δεν ψηφίσατε την αύξηση των εισφορών για τους νέους επιστήμονες; Σταματήστε να κοροϊδεύετε την κοινωνία κ. Τσίπρα».

Μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων

Το πρόβλημά σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι υπερασπίζεστε την άποψη να υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, το πρόβλημά σας είναι ότι μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων εναντίον της δημόσιας Παιδείας, είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

«Δεν νομίζω ότι η δεκαετία του '80 πήγε πίσω τη χώρα. Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί κ. Μητσοτάκη εσείς επικαλεστήκατε το Σύνταγμα του 1864 για να υπερασπιστείτε την ιδιωτική εκπαίδευση;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Όταν λέτε, κ. Μητσοτάκη, ότι θα καταργήσετε ό,τι κάναμε εμείς στην Εκπαίδευση, εννοείτε ότι θα καταργήσετε το ότι τα παιδιά κάνουν Αγγλικά και Πληροφορική από την Α' Δημοτικού;»

Επίσης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πει καθαρά στην ελληνική οικογένεια» ότι διαφωνεί με την κατάργηση του εξετασιοκεντρικού σχολείου. «Εσείς κ. Μητσοτάκη δεν θέλατε αξιολόγηση, θέλατε δικαιολογία για απολύσεις» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενώ εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει συνολικό νόμο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Προ ημερησίας για τη διαφθορά 

Αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή με θέμα τη διαφθορά και τη διαπλοκή κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση για την Παιδεία ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για σιωπή στα ζητήματα της διαφθοράς. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είπε με νόημα ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά και σε υψηλούς τόνους πρόσθεσε πως του έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει αλλά εκείνος προτίμησε να αποδράσει.

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται, από τότε που εξελέγη, καναλάρχες, αυτούς που κάνουν την «βρώμικη δουλειά» είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. (….)Κι επιπλέον διαπράττουν το αίσχιστο: φορτώνουν στον λαό τον φόνο του εαυτού του.

  «Μας ψηφίσατε, δεν μας ψηφίσατε»,; ερωτούν ξεδιάντροπα εκείνους που φόβισαν, εκείνους που εξαπάτησαν.

  Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός για να έχουμε υπερπρωθυπουργό τον κ. Μάαρτεν Φέρβεϊ ή όποιον άλλο γκαουλάιτερ μας στείλει το Βερολίνο.

  Σπανίως μια μετάλλαξη λαμβάνει σάρκα και οστά σε τέτοιο βάθος και με τέτοια ταχύτητα.

  Ο κ. Τσίπρας μιμείται πλέον τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, με όλο και πιο ανατριχιαστικό τρόπο.

  Ομιλεί με τη σύνταξη του Ανδρέα, τις παύσεις του Ανδρέα, τη στίξη του Ανδρέα.

  Και το πιο ανατριχιαστικό, όλο και πιο έντονα πια η φωνή του θυμίζει τη φωνή του Ανδρέα.

  Ανατριχιαστικό, αλλά αναμενόμενο, διότι όσο πιο κούφιος είναι ο μίμος, τόσο πιο έντονη ακούγεται η ηχώ του ινδάλματός του.

  Σπανίως ένας πολιτικός έχει μιμηθεί τόσους πολλούς και τόσα πολλά.

  Ο κ. Τσίπρας μιμείται την πολιτική Σαμαρά, τους τρόπους του Βενιζέλου και το στιλ του Ανδρέα.

  Τον μόνον που δεν μιμείται ο κ. Τσίπρας είναι τον σύντροφο Τσίπρα που πιστέψαμε, που βοηθήσαμε, που αγαπήσαμε.

  Η ντροπή που βαραίνει πολλούς από εμάς για όλο αυτό είναι το ελάχιστο.

  Η οδύνη, όμως, που βοηθήσαμε να βαραίνει σήμερα, απ’ όλο αυτό, κόσμο και κοσμάκη είναι ανεξιλέωτη…

  ΣΤΑΘΗΣ

 2. NMan. 22:56 28/09/2016

  Οι 4 Μυστικές συναντήσεις Τσίπρα Ψυχάρη και η ‘’αόρατη’’ διαπλοκή
  Όταν ο Τσιπρας έφτιαχνε καφέ στην διαπλοκή…
  Σκάνδαλο ηθικής τάξεως
  Τρια χρόνια πάλευε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαπλοκής και μαθαίνουμε σήμερα αηδιασμένοι ότι ο Τσίπρας έφτιαχνε μυστικά εσπρέσο στον Σταύρο Ψυχάρη και ζητούσε την υποστήριξη του πιο ιστορικού
  ————————————————————————————————————————————————————–
  συγκροτήματος Τύπου. Και ο εκδότης τον βεβαίωνε ότι θα κερδίσει σίγουρα και τις εθνικές εκλογές
  Ο ηγέτης ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλαΐων .
  Ψυχαρης Τσιπρας και 4 μυστικές συναντήσεις!

  Οι μυστικές συναντήσεις, οι φιλικές συζητήσεις και το αίτημα «επωφελούς αλληλοϋποστήριξης» – Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει το άσπρο, μαύρο – Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής» Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.

  – «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».

  – «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».

  – «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».

  – «Τι του δώσατε;».

  – «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

 3. ELLHNAS. 21:28 28/09/2016

  Ο Τσιπρας ειναι ενα πολιτικο πτωμα.Καθε μερα που μενει στην εξουσια εκτελει και εξοντωνει τους Ελληνες.
  Χθες σε ενα νομο και σε ενα αρθρο δεν καταργησε το μνημονιο οπως ελεγε ψεματα προεκλογικα, αλλα υπεγραψε και ψηφισε να πουληθει ολη η Δημοσια περιουσια του Ελληνικου Λαου.Ο Τσιπρας ειναι ο πιο ξεπουλημενος και προδοτης πολιτικος που κυβερνησε ποτε την Ελλαδα και τελικα την κατεστρεψε.

 4. Μιλώντας στην Βουλή για ιδιωτικά ή , τα δημόσια σχολεία και την στιχομυθία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πως βλέπουν και το πως υοποστηριζουν την δημόσια εκπαίδευση εναντια στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλαδα οι επιφανείς πολιτικοί μας , ειναι ανάγκη να αναφέρουμε εδώ την σταση του πρώην ΠτΒ κ. ΦΙλιππου Πετσάλνικου .
  Αν και πρόεδρος του Κοινβοιλίου δεν διανοήθηκε ούτε απο το σχολείο του χωριόυ του να μεταφέρει ντα παιδιά του στην Αθήνα !
  Να λοιπόν ποιοί στην Ελληνική κοινωνία εννοούν , πιστεύουν και πράττουν τον σωστό συμβολισμό για να παραδειγματίζουν τους συμπατριώτες τους και ποιοί » κελαηδουν τον ωραίο , τον ωραίο μας σκοπό » , περι Αριστεροδεξιάς .

 5. ΝΒ 17:47 28/09/2016

  Ούτε ένας ΕΝΤΙΜΟΣ δημοκράτης ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος δεν υπάρχει????????
  Ν. Βράχος
  ΔΕΝ ΜΑΣ ‘’ΕΚΑΝΕ’’ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ?
  Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε?
  Έτσι φτάσαμε εδώ που ‘’φτάσαμε’’ !
  *Ο Καραμανλής πτώχευσε την Ελλάδα, όπως ξέρουμε ΠΛΕΟΝ όλοι και κανείς δικαστής ΄η άλλος αρμόδιος υπεύθυνος, δεν άσκησε εναντίον του, οποιασδήποτε μορφής δίωξη ή και έλεγχο. Παραμένει ατιμώρητος, θρασύδειλος και μπουκωμένος εισπράττοντας την βουλευτική του αμοιβή ΧΩΡΙΣ καμία αντιπαροχή και προσφορά.
  *Ο Σαμαράς έδωσε ‘’γη και ύδωρ’’ στους Γερμανούς και παρέδωσε και τον Χριστό ακόμη στο διάβολο για τιμωρία μέχρις ότου απεκάλυψε την φιλομνημονιακή του υπόσταση , προδοσία και εφιαλτική αδυναμία του και πιστεύω του.
  *Ο Βενιζέλος και οι αποστάτες του, σαν άλλος Τούρκογλου, ‘’αξιώθηκε’’! να μπει ΠΡΩΤΟΣ στη λίστα των σύγχρονων αποστατών και προδοτών, προδίδοντας και παραδίδοντας την δημοκρατική παράταξη και πολιτική του υπόσταση, θυσία και βορά, στις πρόστυχες επιδιώξεις του Σαμαρά και τις προσωπικές ονειρώξεις και κομματικές εγκληματικές κυβιστήσεις του.
  *Ποτέ, στη πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας, μία αντιπολίτευση(Σύριζα) δεν δημιούργησε και σύλλογο άρνησης των υποχρεώσεων του πολίτη προς το δημόσιο, προκειμένου η πίεση αυτή να αναγκάσει την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση να βρεθεί σε οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο.
  *Μόνο Απάτριδες και ΑΘΕΟΙ μπολσεβίκοι, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτή την τακτική, προκειμένου να ‘’συνυπάρξουν’’ στην ανέντιμη παραπληροφόρηση, μάζες αδύναμων οικονομικά πολιτών, ώστε με την κατάλληλη προπαγάνδα και παρότρυνση να πέσουν στην κομματική παγίδα της αντεθνικής αντιπολίτευσης αρχικά ως διαφωνούντες και τελικά ως αντιπολιτευτικά ομοφρονούντες.
  ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’:
  *Πόσο ανθέλληνας μπορεί να είσαι, ώστε να αγωνίζεσαι συνειδητά για την καταστροφή της πατρίδας σου, το μέλλον των παιδιών σου, προκειμένου να επιτύχεις την κομματική σου πρόσκαιρη, βρόμικη και ανέντιμη κατάληψη της εξουσίας?
  *Μπροστά σε αυτό το πολιτικό και παραπολιτικό ..’’αποφόρι’’ φυσικό ήταν να υποστεί πολιτική ‘’ συντριβή ΄΄ και ο εθνικός μας ευεργέτης και σωτήρας Γιώργος Παπανδρέου, που σήκωσε το βάρος του αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας από την χρεοκοπία και την καταστροφή.
  Που να αντέξει σε τόση Σαμαρολάσπη , Βενιζελοκακία, Συριζομανία, καΜένη συκοφαντία , ΚΟΥΙΚ-λιανή ηλιθιότητα και τόσους οχετούς δυσωδίας του ΚΟΥΡΗ-ου υπονόμου.
  *ΣΗΜΕΡΑ, που όλα είναι γνωστά και η ΑΛΗΘΕΙΑ συντρίβει την διαπλοκή και τους επίορκους, ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ !τουλάχιστον, προκαλεί το γεγονός, ότι ούτε ένας έντιμος δημοκράτης δημοσιογράφος , κατ΄ έννοια ή έστω και κατ΄ επίφαση, δεν σηκώνει το ανάστημά του και να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ επωνύμως για την χρεοκοπία, για την δικαίωση Παπανδρέου, για την σωτηρία της χώρας και για τους ΑΘΛΙΟΥΣ προδότες και αποστάτες, που προκαλούν εκμεταλλευόμενοι την δική τους δημοσιογραφική δειλία και συμβιβασμένο ‘’ανθρωπισμό’’ τους.
  Ούτε ένας ΕΝΤΙΜΟΣ δημοκράτης ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος δεν υπάρχει?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.